Recents in Beach

Η κυβέρνηση διασύρει διεθνώς την Ελλάδα...

 


Η Ελένη Τουλουπάκη, η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς που διερευνούσε το σκάνδαλο Novartis και η οποία σήμερα διώκεται για συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση», βρέθηκε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου κατέθεσε στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς. Οι... ευρωβουλευτές που ήταν εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γι' αυτή την ασύλληπτη υπόθεση δίωξης, που στόχο έχει τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis.


Έτσι η Ελλάδα ακούστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο για μια δίωξη εναντίον της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς και δύο ακόμα εισαγγελέων που την επικουρούσαν, καθώς και δύο δημοσιογράφων που δημοσίευσαν στοιχεία για το σκάνδαλο. Μια δίωξη που ασκήθηκε από την Προανακριτική Επιτροπή του Κοινοβουλίου, έχει δηλαδή ξεκάθαρα πολιτικά κίνητρα.
Πληροφορήθηκαν επίσης τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις γύρω από την υπόθεση, όπως η προσπάθεια να αποκαλυφθούν οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και η πραξικοπηματική κατάργηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς, προκειμένου να αφαιρεθεί η δικογραφία από τους εισαγγελείς που την χειρίζονταν.

Πρόκειται για βάναυση και προκλητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από τη μεριά της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. προκειμένου να συγκαλυφθεί η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis και οι τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων. Η κατάθεση της Ελ. Τουλουπάκη στο Ευρωκοινοβούλιο αναδεικνύει τους άθλιους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που εκθέτουν διεθνώς τη χώρα.

Και, φυσικά, η υπόθεση θα έχει και συνέχεια. Όσοι νόμιζαν ότι μια τόσο χοντροκομμένη παραβίαση των κανόνων του κράτους δικαίου θα πέρναγε έτσι, είναι πάρα πολύ γελασμένοι...

ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">