Recents in Beach

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Απριλίου 2022 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 


Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους στον κοινό αγώνα και στην απεργία των συνδικάτων την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Τα τελευταία 2 χρόνια με πρόσχημα την πανδημία βιώσαμε όλοι την ολοκλήρωση της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων που ξεκίνησε να πραγματοποιείται τα χρόνια των μνημονίων. Παράλληλα την τελευταία δωδεκαετία βιώσαμε και την εξαθλίωση των μισθολογικών απολαβών των εργαζομένων, την εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, την ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, προκειμένου να ενισχυθούν τα λίγα και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σήμερα όμως ερχόμαστε αντιμέτωποι και με ένα κύμα ακρίβειας που προϋπήρχε εδώ και καιρό και με πρόσχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία γιγαντώθηκε. Ο πόλεμος αυτός εκτός από χιλιάδες νεκρούς, εκατομμύρια πρόσφυγες, καταστροφή υποδομών στα πλαίσια του ρωσικού επεκτατισμού και του οικονομικού πολέμου των ολιγαρχών από κάθε πλευρά του πλανήτη που καταπατεί κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου και κάθε έννοια ειρηνικής ανθρώπινης συνύπαρξης των λαών, προκαλεί και ένα κύμα αισχροκέρδειας των μονοπωλιακών συμφερόντων και του μεγάλου κεφαλαίου το οποίο φέρνει τραγικές ανατιμήσεις στην ενέργεια και σε όλα τα αγαθά δυσανάλογα του λαϊκού εισοδήματος το οποίο πλέον αδυνατεί να ανταποκριθεί και στις βασικές του ανάγκες. Γι’ αυτό και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία μας είναι το αίτημα να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της.  

Γιατί η κυβέρνηση αντί να καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης και αντί να διορθώσει τις μειώσεις των περικοπών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία 12 χρόνια και έφτασαν μέχρι το 40%, αντί να ξεπαγώσει τη μισθολογική εξέλιξη της διετίας 2016/2017 και την απαγόρευση αυξήσεων μέχρι τις 31-12-2022 που επέβαλε η προηγούμενη Κυβέρνηση, συνεχίζει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια και δεν παίρνει καμιά σημαντική πρωτοβουλία με την οποία θα ανακόψει τις υπερβολικές αυξήσεις στην ενέργεια και τα αγαθά και θα σταματήσει τον πλουτισμό των ολίγων.

Καμιά κουβέντα δε γίνεται για αυξήσεις στους μισθούς, στο ύψος τουλάχιστον του πληθωρισμού, ο οποίος έχει ξεπεράσει το 7% και μειώνει ακόμα περισσότερο την αξία των ήδη μικρών εισοδημάτων της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. 


Φτάνει πια!

Δεν μπορούμε να δεχτούμε την περαιτέρω εξαθλίωση της ζωής μας. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε τα χαμηλά και μεσαία στρώματα να πληρώνουμε τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης και την ίδια ώρα να θησαυρίζουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Πως είναι δυνατόν να βελτιωθεί η κατάσταση και να έρθει η ανάπτυξη αν δεν κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά και του λαού τα χρήματα δεν του φτάνουν για να καλύψει ούτε τις βασικές του ανάγκες; Πόσες ακόμα μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να βάλουν λουκέτο;

Στις 06 Απριλίου απεργούμε όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό χώρο για να βάλουμε ένα τέρμα σ’ αυτή την πολιτική. Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.


 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η δύναμη μας είναι η οργανωμένη αντίδραση και οι μαζικοί αγώνες. Αυτό είναι που φοβούνται όλοι οι πολιτικοί και όλες οι κυβερνήσεις. Όλοι μαζί λοιπόν απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις μαζί με τους συμπολίτες μας για να διεκδικήσουμε:


 1. Οικονομικά:

 • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την  αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού

 • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

 • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017

 • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

 • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού

 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

 1. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

 2. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

 3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά.

 4. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων και των δημόσιων αγαθών.Στον αγώνα αυτό δεν πρέπει να είμαστε μόνοι μας οι υπάλληλοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στον αγώνα αυτό απέναντι σ’ αυτή την πολιτική φτωχοποίησης των Ελλήνων πολιτών πρέπει να είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους απ’ όλους τους επαγγελματικούς – παραγωγικούς – επιστημονικούς – κοινωνικούς - πολιτιστικούς χώρους του νομού μας και με όλους τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους από κάθε επαγγελματικό χώρο, με όλους τους συνταξιούχους και με όλους τους άνεργους.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Απριλίου 2022

Όλοι μαζί

Στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου

 • Αλεξανδρούπολη: Στις 11:00 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου. 

Ορεστιάδα: Στις 11:00 στην πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο.


    Για την Ε.Γ.

                Ο                                                          Ο

              Πρόεδρος                             Γ. Γραμματέας

           


                    Τσίρτσης Παναγιώτης               Αραμπατζής Κωνσταντίνος               


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">