Recents in Beach

Κοινοβουλευτική αναφορά τις επιστολές των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών έκανε ο κ. Δημοσχάκης

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλεξ/πολη, 31/3/2022

ΘΕΜΑ : ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΈΒΡΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΉΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ ΈΤΟΥΣ 2021!!

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν. Δημοσχάκης, προέβη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, διαβιβάζοντας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, την κοινή επιστολή-ψήφισμα των τριών (3) Αγροτικών Συνεταιρισμών του Νομού, ήτοι των Α.Σ.Δ.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ «Η ΕΝΩΣΗ», Ε.Α.Σ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ-ΕΒΡΟΥ και Α.Σ.Κ.Γ.Ε. «ΣΟΥΦΛΙΩΤΙΚΑ ΚΕΛΑΡΙΑ»!!

Μέσω αυτής, ζητούν να καταστεί εφικτή η δυνατότητα διόρθωσης της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης του προηγούμενου έτους (2021), προκειμένου να στηριχθούν οι παραγωγοί οι οποίοι δεν κατάφεραν να συγκομίσουν την προβλεπόμενη ελάχιστη στρεμματική απόδοση της καλλιεργητικής ζώνης που ανήκουν (πλαφόν), με αποτέλεσμα να μην τους καταβληθεί η Συνδεδεμένη ενίσχυση. 

Υπογραμμίζεται ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αποφευχθεί η σημαντική οικονομική ζημιά  για τους αγρότες του Νομού, σε μία δύσκολη δε χρονική περίοδο λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης!!

Ακολουθεί αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Αναφορά:

 

ΠΡΟΣ : Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ : ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ ΈΤΟΥΣ 2021!!

Ο Βουλευτής Έβρου, Αν.Δημοσχάκης, καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής κοινοβουλευτική αναφορά, διαβιβάζοντας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την κοινή επιστολή-ψήφισμα των τριών (3) Αγροτικών Συνεταιρισμών του Νομού, ήτοι των Α.Σ.Δ.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ «Η ΕΝΩΣΗ», Ε.Α.Σ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ-ΕΒΡΟΥ και Α.Σ.Κ.Γ.Ε. «ΣΟΥΦΛΙΩΤΙΚΑ ΚΕΛΑΡΙΑ»!!

Το θιγόμενο ζήτημα αφορά την μη καταβολή της προβλεπόμενης ειδικής ενίσχυσης βαμβακιού εσοδείας του περασμένου έτους (2021) σε μεγάλο αριθμό καλλιεργητών βάμβακος και παραγωγών του Νομού, οι οποίοι για ελάχιστα κιλά δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν την ελάχιστη στρεμματική απόδοση της καλλιεργητικής ζώνης που ανήκουν, ήτοι τα 150 κιλά το στρέμμα.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή-ψήφισμα εδώ :https://www.dimoschakis.gr/wp-content/uploads/2022/03/ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΣ-Ν.ΕΒΡΟΥ.pdf

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">