Recents in Beach

Ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ; Σου κλείνουν το τηλέφωνο - Καταγγελία πολίτη για τηλεφώνημα εταιρείας δημοσκοπήσεων

 


Σοβαρή καταγγελία σχετικά με τη μεθοδολογία διεξαγωγής δημοσκοπήσεων έκανε συμπολίτισσα στη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , η οποία έδωσε στη δημοσιότητα το τηλέφωνο που τη κάλεσε και την εταιρεία στην οποία ανήκει - Τι σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
από left.gr

«Πριν λίγο, δέχθηκα μια κλήση στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού. Στην γραμμή ήταν μια κυρία. Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος :

- Kαλημέρα σας. Είμαστε απο την εταιρεία Interview. Διεξάγουμε μια πολιτική έρευνα. Θα σας ενδιέφερε να συμμετέχετε; Διαρκεί 2 λεπτά.
- Καλημέρα σας. Πολύ ευχαρίστως.
- Ωραία. Σας ευχαριστώ. Ας υποθέσουμε πως την επόμενη Κυριακή, διεξάγονται εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;
( Έχω καταλάβει πλέον πως αυτή η έρευνα είναι απόλυτα μη νορμάλ. Καμία σοβαρή πολιτική έρευνα, δεν ξεκινά έτσι ).
- Σύριζ
Μου λέει ''ευχαριστώ'' και μου κλείνει το τηλέφωνο.
Μένω εμβρόντητη. Αναζητώ τον  αριθμό του τηλεφώνου που κατέγραψε η συσκευή του ασύρματου. Όντως ανήκει στην εταιρεία Interview.  Kαι όντως, τόσο αντιδεοντολογικά διεξάγουν έρευνα.

Και να πω πως υπήρχε μάρτυρας όσο λάμβανε χώρα ο συγκεκριμένος διάλογος», αναφέρει στη δημοσίευση της.

Ν. Ηλιόπουλος: Σκανδαλώδεις πρακτικές σε έρευνες γνώμης

«Η σημερινή επώνυμη καταγγελία κατά του τρόπου διεξαγωγής της έρευνας κοινής γνώμης της εταιρείας Interview υπογραμμίζει τη συστηματική παραβίαση της υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου.

Εδώ και καιρό ορισμένες εταιρείες αποφεύγουν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία των ερευνών τους. Η σημερινή καταγγελία για την “διακοπή” της έρευνας όταν η απάντηση δεν επιβεβαιώνει την επιθυμία της εταιρίας, όταν δηλαδή η ερωτηθείσα απάντησε πως θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει την κατασκευή μιας εικονικής πραγματικότητας υπέρ της σημερινής κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και καιρό έχει ζητήσει διαφάνεια και την κατάθεση των πρωτογενών δεδομένων που αφορούν σε συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις. Η άρνηση τόσο των εταιριών, όσο και του Συνδέσμου τους αλλά και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναδεικνύουν ότι ένα καλοταϊσμένο από την ΝΔ σύστημα φοβάται την εφαρμογή ακόμα και του σχετικού νόμου Ρουσόπουλου.

Θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε την νομιμότητα και να ζητάμε πρόσβαση στα στοιχεία όπως προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο.

Το σύστημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορεί να συνεχίζει να κινείται στη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας που παραγγέλνει. Οι μετρήσεις όμως έχουν ένα βασικό μειονέκτημα.

Θα έχουν σύντομα να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα των αποτελεσμάτων της κάλπης» σχολιάζει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">