Recents in Beach

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 Μαΐου 2022 24ωρη Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς - Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης και Ηρώων Ορεστιάδα

 


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Τα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς παραμένουν ζωντανά μέχρι και σήμερα, η ιστορική αξία των αγώνων που έδωσαν οι προηγούμενες γενιές εργαζομένων αποτελεί πηγή έμπνευσης και κινήτρου για τους αγώνες που πρέπει να δώσουμε σήμερα, οι κατακτήσεις που κερδήθηκαν ακόμα και με αίμα των εργαζομένων τις προηγούμενες δεκαετίες (8ωρο, πενθήμερο, Κοινωνική Ασφάλιση, υπεράσπιση της μητρότητας, κανονική άδεια Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, συνδικαλιστικές ελευθερίες, πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού) ξαναγίνονται ζητούμενο των διεκδικήσεων των εργαζομένων, αφού τα τελευταία δέκα χρόνια χτυπήθηκαν ανελέητα και συστηματικά από τις κυβερνήσεις.

Το «κερασάκι στην τούρτα»  βάζει η σημερινή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού με τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψήφισε στη Βουλή κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία την ώρα που η πανδημία καλπάζει και έχουμε θρηνήσει, ως τώρα, χιλιάδες νεκρούς. 

Διαλύει, έτσι, τους τρεις πυλώνες του κοινωνικού κράτους: Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση και την ίδια ώρα προσπαθεί να καταστείλει κάθε αντίδραση των εργαζομένων είτε με δυνάμεις καταστολής είτε οδηγώντας τους στα δικαστήρια.

Την ώρα που η ακρίβεια και τα μεγάλα διεθνή και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα εκτινάσσουν τις τιμές των προϊόντων στα ύψη και ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 10% η Κυβέρνηση από τη μια δεν συζητά καμιά αύξηση για τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα και από την άλλη δίνει μια πολύ μικρή αύξηση στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα, εμπαίζοντας τους εργαζόμενους και εντείνοντας με μαθηματική ακρίβεια την εξαθλίωση της αγοράς λόγω μείωσης ακόμα περισσότερο της καταναλωτικής δύναμης των πολιτών. 

Η Κυβέρνηση με πρόσχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία όχι μόνο δεν παίρνει επιπλέον μέτρα για να προστατέψει τους πολίτες από το κύμα αισχροκέρδειας των μονοπωλιακών συμφερόντων και του μεγάλου κεφαλαίου αλλά βρίσκει έδαφος για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Παράλληλα με το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι και το μήνυμα για παγκόσμια ειρήνη, γιατί εκτός από χιλιάδες νεκρούς, εκατομμύρια πρόσφυγες και καταστροφή πόλεων και υποδομών που βιώνουμε στα πλαίσια του ρωσικού επεκτατισμού και του οικονομικού πολέμου των ολιγαρχών από κάθε πλευρά του πλανήτη τα οποία καταπατούν κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου και κάθε έννοια ειρηνικής ανθρώπινης συνύπαρξης των λαών, βλέπουμε ότι προκαλούν και αλυσιδωτές αντιδράσεις στην παγκόσμια οικονομία εις βάρος των απλών πολιτών. 

Απέναντι σε όλα αυτά και πέρα από το διαχρονικό αίτημα για παγκόσμια ειρήνη, το αίτημα της Γενικής Απεργίας στις 6 Απριλίου: 

«Αυξήσεις ΤΩΡΑ για να ζούμε με αξιοπρέπεια»

θα είναι κυρίαρχο σε όλες μας τις κινητοποιήσεις μέχρι να το κατακτήσουμε, είναι κυρίαρχο και στην κινητοποίηση της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς.


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την     αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού.

 • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

 • Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17.

 • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

 • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.

 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

 • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. 

 • Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του υγειονομικού προσωπικού.

 • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά.

 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων και των δημόσιων αγαθών.


Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα αποτελεί την αφετηρία για ενωτικούς – αποφασιστικούς αγώνες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Κυβέρνησης και επαναφορά όλων εκείνων που χάσαμε τα τελευταία δέκα χρόνια. Σ’ αυτούς τους αγώνες καλούμε και πρέπει να είναι όλοι οι εργαζόμενοι απ’ όλους τους επαγγελματικούς–παραγωγικούς–επιστημονικούς χώρους και όλοι όσοι υπηρετούν κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς καθώς και όλοι οι άνεργοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι γιατί όλοι και όλα βάλλονται αλυσιδωτά με τέτοιους νόμους και με τέτοια ακρίβεια.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 Μαΐου 2022

Όλοι μαζί

Στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου

 • Αλεξανδρούπολη: Στις 10:30 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου. 

 • Ορεστιάδα: Στις 10:30 στο Ηρώο.


    Για την Ε.Γ.

                Ο                                                          Ο

              Πρόεδρος                             Γ. Γραμματέας

           


                    Τσίρτσης Παναγιώτης               Αραμπατζής ΚωνσταντίνοςΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">