Recents in Beach

ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ.


 ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.

Καλούμε σε συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά 1 Μάη στις 10.30 π.μ. στο Ηρώον Ν.Ορεστιάδας.


Η Πρωτομαγιά είναι μέρα - σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων και του αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση όλου του κόσμου, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Η Πρωτομαγιά είναι μέρα απεργιακού αγώνα! Η 1η Μάη είναι βαμμένη με το αίμα των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Σε συνθήκες πολέμου – πανδημίας – οικονομικής κρίσης και πρωτοφανούς έξαρσης της ακρίβειας αλλά και μιας βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργαζόμενοι και αυτή την φορά είναι τα μεγάλα θύματα και αυτοί που υφίστανται τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας και των αντεργατικών κυβερνητικών επιλογών που οδηγούν στην καταβαράθρωση των εργατικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών - συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την χώρα και τον λαό στα επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε, ασκεί πολιτική που οδηγεί σε κύμα ανατιμήσεων και εκτίναξης του πληθωρισμού, οδηγεί τους οργανωμένους δίκαιους εργατικούς αγώνες στα δικαστήρια για να χτυπήσει την αντίσταση και πάλη των εργαζομένων, δίνει γη και ύδωρ στο κεφάλαιο για να αυξήσει την κερδοφορία του. Στην εκπαίδευση με την «αξιολόγηση», τις εξετάσεις PISA, την κατηγοριοποίηση, τις διώξεις αγωνιστών απεργών εκπαιδευτικών, τις απειλές και τον αυταρχισμό, την εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ - κολλεγίων, την επέκταση της ελαστικής εργασίας και των 3μηνων συμβάσεων και πλήθος άλλων αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων και πρακτικών, συνεχίζει την αποδόμηση και απαξίωση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας και στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα και ανάγκες των παιδιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Με το ν. Χατζηδάκη κλιμακώνει την επίθεση στα συνδικάτα με την ουσιαστική στέρηση του απεργιακού δικαιώματος, όσο και την προσπάθεια παρέμβασης στην ίδια τη λειτουργία των συνδικάτων με την απόπειρα επιβολής ηλεκτρονικών διαδικασιών και εγγραφής στο ΓΕΜΗΣΟΕ. Προσπαθεί να επιβάλλει νέους περιορισμούς των συνδικαλιστικών ελευθεριών για να μην αντιδρούν, οργανώνονται και αντιστέκονται οι εργαζόμενοι.

Στις συνθήκες αυτές η εργατική τάξη, οι εκπαιδευτικοί και ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα πρέπει να δώσουν την δική τους αγωνιστική απάντηση με την οργάνωση, την ενότητα και τον αγώνα, βάζοντας μπροστά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 • Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού. Αποκατάσταση όλων των απωλειών από την έναρξη των μνημονίων, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό! Κανένας μισθός κάτω από 1.200 ευρώ, επαναφορά 13ου και 14 μισθού στο δημόσιο και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Αφορολόγητο 12.000 ευρώ. Να αποδοθεί το «κλεμμένο» ΜΚ για το 2016-2017.

 • Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια, ίση με τον καταληκτικό μισθό. Όχι στην επαιτεία του καθεστώτος «έναντι» στους συνταξιούχους - πλήρη σύνταξη με τη συνταξιοδότηση!

 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους. Το ηλ.ρεύμα, η θέρμανση, το φυσικό αέριο είναι κοινωνικά αγαθά. Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας και οι ρήτρες αναπροσαρμογής. Να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές ηλ.ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου.

 • Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη και κάθε άλλη κοινωνική ανάγκη με ακύρωση του τεράστιου προγράμματος εξοπλισμών.

 • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. 

 • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Μονιμοποίηση αναπληρωτών που έχουν έστω και μια σύμβαση εργασίας με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. Κατάργηση του προσοντολόγιου. Πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ, των 3μηνιαίων συμβάσεων και κάθε μορφής ευέλικτης απασχόλησης. Λήψη μέτρων στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών!

 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Να επιστρέψουν οι εταιρείες στο δημόσιο για ηλ.ρεύμα, ενέργεια, υπηρεσίες φτηνές για όλο το λαό.

 • Τέρμα στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Κατάργηση του ν. Χατζηδάκη και απειθαρχία στην εφαρμογή του. Κανένα σωματείο να μην εγγραφεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ – Δεν ενσωματώνουμε/εφαρμόζουμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες!

 • Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα χωρίς μειώσεις αποδοχών. Όχι δουλειά την Κυριακή.

 • Επαναφορά του ωραρίου διδασκαλίας στα προ του 2013 ισχύοντα, στους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας και μείωσή του στους εκπαιδευτικούς της Α/Θμιας Εκπ/σης.

 • Όχι στο σχολείο της αγοράς – όχι στον ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση με την αξιολόγηση και τις εξετάσεις (PISA, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ).

 • Κατάργηση της υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων επί διετία στον τόπο διορισμού τους!

 • Κατάργηση της ισοτιμίας κολλεγίων-ΑΕΙ.

 • ΟΧΙ στην αντιδραστική «αξιολόγηση» Σχολείων και εκπαιδευτικών. Κήρυξη απεργίας – αποχής από όλες τις ΕΛΜΕ!

 • Να αρθούν άμεσα και οριστικά οι αναστολές εργασίας όλων των υγειονομικών!

 • ΌΧΙ στο νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα και την επιτήρηση της ΕΕ. Διαγραφή του Χρέους.

 • Να σταματήσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία! Είμαστε ενάντια σε κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού. Έξω από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Να κλείσουν τώρα οι αμερικάνικες βάσεις από τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη! Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

Στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα βρίσκεται η ελπίδα!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

ΣΦΡΑΓΙΔΑ Β ΕΛΜΕ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">