Recents in Beach

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ!!

 


ΓΡΑΠΤΉ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας Αν.Δημοσχάκης, καταθέτοντας Γραπτή Ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με το καθολικό και διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Έβρου αναφορικά με την βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου & μελλοντικά Αλεξανδρούπολης-Νέστου.

Με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις καθώς και με τις συναντήσεις του με την διοίκηση του Ο.Σ.Ε. (30/10/2020 βλ. https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/3062018680564389) και με την αντίστοιχη που είχε (23/11/2020) με τα Υπηρεσιακά στελέχη και τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού, αναδεικνύει την αναγκαιότητα της συγκοινωνιακής και μεταφορικής θωράκισης της νευραλγικής περιοχής του Έβρου! 

Ακολούθως στις 15/12/20 είχε προωθήσει με επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών το καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Έβρου, όπως αυτή εκφράζεται από τους τρεις (3) Δημάρχους, Ν. Ορεστιάδος Β.Μαυρίδη, Διδυμοτείχου Ρ.Χατζηγιάννογλου & Σουφλίου Π.Καλακίκο καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Ν.Έβρου Δ.Πέτροβιτς. (βλ. https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/3175968492502740).

Η επιστολή επικαιροποιήθηκε στις 27/07/2021 προς την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3780795532020030&id=500029690096647) υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα πρόβλεψης επαρκών δρομολογίων για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς των Εβριτών και της ένταξης αυτών στις επιδοτούμενες γραμμές.

Επίσης στις 14/01/2022 επανήλθε στο ζήτημα με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό (βλ. https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/345152157425264) καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη  η υπογραφή της νέας σύμβασης Υποχρεώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών.

Η νέα σύμβαση για τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές που υπεγράφη μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των αρμοδίων Υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών, προβλέπει δυο δρομολόγια όπου το ένα εξ αυτών φθάνει μέχρι το Ορμένιο, ενώ το δεύτερο καταλήγει στην Ορεστιάδα.  

Μέσω της Γραπτής Ερώτησης ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι ο σχεδιασμός των νέων δρομολογίων και κυρίως οι χρόνοι αναχώρησης κι άφιξης δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων του Β & Ν Έβρου.

Επισημαίνει ότι με τον υφιστάμενο σχεδιασμό ένας κάτοικος του Ορμενίου, των Δικαίων, των Καστανεών αλλά και τα στελέχη των Ε.Δ και των Σ.Α που υπηρετούν στον Νομό, δεν έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν και να επιστρέψουν αυθημερόν προς την Αλεξανδρούπολη.

Ως εκ τούτου αιτείται να επαναξεταστεί το ζήτημα τον δρομολογίων, τα οποία ως ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ επιδοτούνται από το Ελληνικό Κράτος, με όρους και προγραμματισμό που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων του Νομού.

Συγκεκριμένα αιτείται 2 επιπλέον δρομολόγια τα οποία θα αναχωρούν τις πρωινές ώρες από το Ορμένιο με επιστροφή αυθημερόν τις απογευματινές ώρες από την Αλεξανδρούπολη.

Ακολουθεί αναλυτικά η Γραπτή Ερώτηση :

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΈΒΡΟΥ

Με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου, επιστολές αλλά και συναντήσεις με την διοίκηση του ΟΣΕ κι όχι μόνον, έχω αναδείξει ζητήματα που σχετίζονται με το σιδηροδρομικό δίκτυο του Νομού Έβρου.

Ειδικότερα, στις 30/10/2020 είχα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Σ.Ε,  Σπύρο Πατέρα, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η συγκοινωνιακή και μεταφορική θωράκιση του Έβρου και της Θράκης (βλ. https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/3062018680564389) ενώ στις  23/11/2020 πραγματοποίησα σχετική συνάντηση εργασίας με τα Υπηρεσιακά στελέχη και τον Διευθυντή του Γραφείου σας.

Ακολούθως απέστειλα σχετικές επιστολές στο Υπουργείο σας υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ένταξης στα επιδοτούμενα επιβατικά δρομολόγια, τουλάχιστον πέντε (5) ημερήσιων ζευγών μεταξύ Αλεξανδρούπολης- Ορεστιάδας και Δικαίων - Ορμενίου!!

Η νέα σύμβαση για τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές που υπεγράφη μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των αρμοδίων Υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών, προβλέπει δυο δρομολόγια όπου το ένα εξ αυτών φθάνει μέχρι το Ορμένιο, ενώ το δεύτερο καταλήγει στην Ορεστιάδα.  

Ο σχεδιασμός των νέων δρομολογίων και κυρίως οι χρόνοι αναχώρησης κι άφιξης δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων του Β.Έβρου.

Με τον υφιστάμενο σχεδιασμό ένας κάτοικος του Ορμενίου, των Δικαίων, των Καστανεών, αλλά και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στον Νομό, δεν έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν και να επιστρέψουν αυθημερόν στην Αλεξανδρούπολη.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρων ερωτάσθε:

Προτίθεστε να εντάξετε 2 επιπλέον δρομολόγια τα οποία θα αναχωρούν τις πρωινές ώρες από το Ορμένιο με επιστροφή αυθημερόν τις απογευματινές ώρες από την Αλεξανδρούπολη;

 

 

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">