Recents in Beach

“Η πρώιμη συγκομιδή (πράσινου τρύγου) μετατρέπεται σε πεδίο εξαπάτησης και προεκλογική αλχημεία”


ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ (ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ) 

 Ανακοινώθηκε από την ΔΑΟΚ Κορινθίας ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εφαρμογή του μέτρου πρώιμης συγκομιδής (πράσινου τρύγου) καθορίζεται από τις 05/05/2022 μέχρι και τις 11/05/2022.

Το πρόγραμμα αφορά αμπελοτεμάχια που δεν συμμετείχαν στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής το 2021έκτασης ενός στρέμματος και άνω και με έτος φύτευσης πριν το 2019. Επιλέξιμη δράση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα θεωρείται η χειρωνακτική ή η μηχανική απομάκρυνση από το σύνολο της έκτασης του αμπελοτεμαχίου, του συνόλου των σταφυλιών που δεν έχουν ωριμάσει.

Από το σημείο αυτό όμως και έπειτα, όταν εξειδικεύονται οι  προϋποθέσεις του προγράμματος και οι λεπτομέρειες εφαρμογής, αναδεικνύεται η προσπάθεια εξαπάτησης των παραγωγών:

«Αντίγραφο της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2022, απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη με τις συντεταγμένες του αμπελοτεμαχίου και την κατάσταση ΕΛΓΑ».

Όταν ο παραγωγός πάει στα ΚΥΔ για να κάνει την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης, αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα καν να υποβάλλει, γιατί το νέο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν μπορεί να υποστηρίξει την αίτηση!

Δύο (2) μόλις μέρες πριν τελειώσει το πρόγραμμα και ακόμα χειρότερα, 1 μήνα πριν λήξη η παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων σε όλη τη χώρα, γίνονται εξαγγελίες που θυμίζουν προεκλογικές υποσχέσεις. 

Δυστυχώς, η" κυβέρνηση των αρίστων" αποδεικνύει κάθε μέρα για ποιους δουλεύει. Αδιαφορεί για την κοινωνική πλειοψηφία, τους ανθρώπους της παραγωγής, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους.

Η αδυναμία, ή καθυστέρηση ολοκλήρωσης των δηλώσεων ΟΣΔΕ, θα επιφέρουν εκτός των προστίμων από την ΕΕ και πολλά προβλήματα στους αγρότες της χώρας που έτσι και αλλιώς, βιώνουν τις πολιτικές της Δεξιάς με την αχαλίνωτη αύξηση του κόστους παραγωγής.

  • Αδυναμία ή καθυστέρηση καταβολής των επιδοτήσεων για το 2022.

  • Αδυναμία ή καθυστέρηση στην ασφάλιση και στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2022.

  • Αδυναμία ή καθυστέρηση των πληρωμών των διαρθρωτικών προγραμμάτων του ΠΑΑ .

Είναι μερικές από τις επιπτώσεις των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Επί 2,5 χρόνια η ΝΔ προσπαθεί με τρεις  διαδοχικούς υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τρεις προέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ, να προχωρήσει σε αλλαγές στο ΟΣΔΕ και το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργήσει προβλήματα στους αγρότες και την αγροτική παραγωγή της χώρας.

Ότι δεν κατάφερε το νεοφιλελεύθερο, οικονομικό σύστημα με τα τρία μνημόνια, το προσπαθεί με μεγαλύτερη πράγματι επιτυχία η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Καλούμε τον αγροτικό κόσμο σε μαζική στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ώστε να τους χαλάσουμε για άλλη μια φορά τα σχέδια, όπως το 2015.

Να φύγουν τώρα, πριν η καταστροφή να γίνει ολοκληρωτική για να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε πάνω στα συντρίμμια που αφήνουν πίσω τους.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">