Recents in Beach

ΟΚΕ: "Νίπτει τάς χείρας του" ο Μητσοτάκης (ολιστικά!)

 


Στην αναντιστοιχία μεταξύ λόγων και πράξεων, που εκτινάσσει στα ύψη τον οικογενειακό προϋπολογισμό και που εμμένει η Κυβέρνηση, η οποία, εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας της, αποφεύγει να πάρει κάθετα μέτρα κατά των τιμών, παρατείνοντας το οικονομικό αδιέξοδο των νοικοκυριών, αναφέρθηκε η υπεύθυνη Ανάπτυξης της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης, Ασημίνα Καπλάνη.

      Χαρακτηριστική της πολιτικής που θα ακολουθηθεί είναι η περιώνυμη δήλωση Μητσοτάκη περί «σφαιρικής και ολιστικής οπτικής εκ μέρους των πολιτών…», κάτι το οποίο μας προϊδεάζει ότι ο Πρωθυπουργός θα περιοριστεί σε ρόλο απλού παρατηρητή του ράλι της απογείωσης των τιμών!

      Σοβαρές ευθύνες για την οικονομική κρίση φέρει και η ΕΕ, η οποία με την παραίνεση των ΗΠΑ, λαμβάνει τιμωρητικά μέτρα κατά του Πούτιν, που εν τέλει στρέφονται εναντίον των Ευρωπαίων.

      Η πολιτική αυτή μπορεί να εξυπηρετεί τα μέγιστα την Αμερική αλλά η ηγεσία της Ευρώπης έπρεπε να είχε αντιληφθεί την παγίδα, που έχει ήδη οδηγήσει το ευρώ σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου και να έχει διαφοροποιηθεί από αυτή την ακραία και αυτοκαταστροφική στάση.

      Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα οφείλει να προστατέψει τα συμφέροντα της και να πάψει να παίζει το ρόλο του «καλού παιδιού», σε βάρος της ευημερίας του λαού της.          

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">