Recents in Beach

Δρομέας Θράκης: Πεζοπορία στο Νερόμυλο της Παλιάς Καβάλας

 


Πεζοπορία στο Νερόμυλο της Παλιάς Καβάλας στις 3/7


Κλείνουμε το Α’ εξάμηνο των πεζοπορικών μας διαδρομών πριν από τις καλοκαιρινές μας διακοπές με μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στη φύση και την δροσιά που μας προσφέρει την καλοκαιρινή περίοδο στον Νερόμυλο της Παλιάς Καβάλας και στον ομώνυμο καταρράχτη που υπάρχει στην περιοχή.
Η διαδρομή είναι μήκους 5 χιλιομέτρων περίπου με αφετηρία και επιστροφή από το ίδιο σημείο και με υψομετρικά γύρω στα 200 μέτρα κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.
Ξεκινάμε από το χωριό της Παλιάς Καβάλας και κάνουμε την πρώτη μας στάση στον παλιό Νερόμυλο.
Στη συνέχεια κατηφορίζουμε μέσα από το μονοπάτι το οποίο κρύβει μια άγρια παραμυθένια ομορφιά ενός πλατανότοπου, κατά μήκος του όποιου συναντάμε ξύλινα γεφυράκια για να διασχίσουμε το ποταμάκι και ξύλινα σκαλοπάτια στα ποιο δύσκολα σημεία και όμορφα σημεία θέασης όπου υπάρχουν ξύλινα παγκάκια για να απολαύσουμε τη δροσιά που μας προσφέρει η φύση αυτή την περίοδο κάνοντας το διάλειμμα μας.
Στη συνέχεια θα φτάσουμε στον πανέμορφο καταρράχτη όπου οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι μας μπορούν να απολαύσουν μια όμορφη δροσιστική βουτιά στα κρυστάλλινα νερά και θα είναι και το μεγάλο μας διάλειμμα πριν την επιστροφή.
Τέλος θα ακολουθήσει προαιρετικό γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής.
Έτσι θα κλείσουμε όμορφα τη σεζόν και θα δώσουμε ραντεβού από τη νέα χρονιά με ακόμη περισσότερες και ξεχωριστές διαδρομές.


Εκκίνηση της αποστολής από το Στάδιο Φώτης Κοσμάς στις 8μμ με λεωφορείο και ΙΧ (μπορούν να ανεβούν πεζοπόροι και από Κομοτηνή-Ξάνθη, με συνεννόηση).
Τελικό ραντεβού συνάντησης όλων των πεζοπόρων 10πμ στην Παλιά Καβάλα
Αρχηγός αποστολής: Δημήτρης Κωστόπουλος-τηλ.6937318054

Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Δια ζώσης εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς (7-9μμ καθημερινές)

Εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdhQaqCYX4PDwbt3QbiUPp8vu3TzJqeP3_PtIf65Sdm5WSBTw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Τα χρήματα θα κατατίθενται στον λογαριασμό του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στην τράπεζα Πειραιώς: GR3101711830006183148954801. Εάν γίνει η κατάθεση από άλλη τράπεζα παρακαλούμε να προστεθεί το επιπλέον κόστος στην ίδια κατάθεση.

Με ΙΧ η οικονομική συμμετοχή ορίζεται στα 6 ευρώ το άτομο (10 το ζευγάρι ή γονέας με παιδί), ενώ με το λεωφορείο 25 ευρώ το άτομο.

Εγγραφές με λεωφορείο μέχρι την Πέμπτη 30/6 (εάν δεν συμπληρωθεί ικανοποιητικός αριθμός πεζοπόρων, η μετακίνηση θα γίνει μόνο με ΙΧ).

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, μια στεγνή αλλαξιά , ελαφρύ αντιανεμικό,  γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, αντιληακό, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης
…και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">