Recents in Beach

Γιάννης Ζαμπούκης : Τους καλούμε να ξανακαθίσουν στα καθίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου! Ή να απολαύσουν την … σύνταξή τους, από τον εξώστη τους!

 


Διαβαστε τι κάνουν στην Αλεξανδρούπολη

 

Αγαπητοί Συνδημότες,

κατά πάγιο σχεδόν τρόπο και υπό το βάρος των προτεραιοτήτων και των στόχων του Δήμου μας, αποφεύγαμε να ασχοληθούμε με όσα λένε, γράφουν ή «καταγγέλλουν» Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, πολύ περισσότερο όταν είναι πασιφανές ότι μοναδικό τους κίνητρο είναι η απελπισία της ήττας τους στις εκλογές. Αυτό το κίνητρο είναι εύκολα αναγνωρίσιμο από όλους, όσοι δεν διακατέχονται από εμμονές.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως, που έχουν … εντείνει τις «προσπάθειές» τους… διαπιστώνουμε πως αυτή η απελπισία, εκτός από ένα πικρό χαμόγελο κατανόησης, προκαλεί και αναίτιες καθυστερήσεις ή μικρούς κινδύνους για την καθημερινότητα των πολιτών. Βεβαίως, το μοναδικό αποτέλεσμα που είναι ικανή να πετύχει η απελπισία, είναι  «μιζέρια»! Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τίποτε περισσότερο, που να βλάπτει τον Δήμο και τους πολίτες του, επειδή ορισμένοι θέλουν να κάνουν κακής ποιότητας αντιπολίτευση.

Διαβάστε τι έκαναν στην παραλιακή
Εκμεταλλευόμενοι την αλλαγή της διάταξης, που για πρώτη φορά φέτος, απαιτεί πλειοψηφική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν αρκεί μια «Απόφαση Δημάρχου», όπως γινόταν κάθε χρόνο, αναλώθηκαν εσκεμμενα  επί μέρες, στο εάν πρέπει η παραλιακή να κλείνει για τα οχήματα μια ώρα αργότερα ή μια ώρα νωρίτερα και απέφευγαν να ψηφίσουν. Τελικά, υπό το βάρος της κατακραυγής των δημοτων και των επιχειρηματιών, αναγκάστηκαν να ψηφίσουν την αρχική πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Το μοναδικό που κατάφεραν ήταν να στερήσουν την αγαπημένη συνήθεια των Αλεξανδρουπολιτών και των επισκεπτών μας, για μια εβδομάδα!

Διαβάστε τι έκαναν στην Απολλωνιάδα
Κοινοποίησαν εγγράφως στην Λιμενική Αρχή και στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, τις «καταγγελίες» τους για τις ψαρόβαρκες των ερασιτεχνών αλιέων της Απολλωνιάδας, που βρίσκονται εκεί πάνω από 100 χρόνια, και εκτός του ότι εξυπηρετούν τους ερασιτέχνες αλιείς μας, προσφέρουν το απαραίτητο παραδοσιακό χρώμα στην παραλία μας, που είναι αντάξιο της ιστορίας της. Το αποτέλεσμα είναι να αντιμετωπίζουν σήμερα οι ψαράδες μας, δυσβάσταχτα πρόστιμα και κυρώσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Τώρα πρέπει να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα, για να παρακάμψουμε γραφειοκρατικές διατάξεις, (για τις οποίες αδιαφορούσαν επί χρόνια οι ίδιοι) και να προστατεύσουμε τους συνδημοτες  μας από την αντιπολιτευτική μανία ορισμένων και την περίεργη αντίληψή τους για την αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε τι κάνουν για την Δυτική Χερσαία Ζώνη του λιμανιού
Αγνοώντας τις μεθοδικές και προσεκτικά στοχευμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, επιδιώκουν χωρίς καμία νομιμοποίηση πλέον, συναντήσεις με τοπικούς και κεντρικούς φορείς, στους οποίους βέβαια προκαλούν θυμηδία, όταν ακούν τις αιτιάσεις τους, εκθέτοντας την Πόλη και τους Πολίτες της. Θυμήθηκαν να κάνουν τώρα και σε εντελώς λάθος χρόνο, όσα νομίζουν ότι θα αποδείξουν την αντιπολιτευτική τους διάθεση, λες και την αμφισβήτησε κανείς!

Δέστε τι κάνουν λαϊκίζοντας, για την ανέγερση του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου μας
«Κλείνουν το μάτι» λαϊκίζοντας, σε ιστορικούς φορείς του τόπου μας, που με ανιδιοτελή κίνητρα εκφράζουν τις απόψεις τους, έστω και καθυστερημένα, για την χωροθέτηση του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου μας. Ενισχύουν την προσφυγή τους στην δικαιοσύνη, γιατί ξέρουν ότι αυτό θα προκαλέσει, απλώς, καθυστέρηση και αναστάτωση. Τους αρκεί αυτό και μόνο, κατά την πάγια τακτική τους! Για τις πραγματικές ανάγκες της πόλης και για τον κίνδυνο να χαθούν χρηματοδοτήσεις, ούτε κουβέντα. Η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα, πήγαν … περίπατο στο πρώην φυτώριο!

Διαβάστε πως «ανερυθρίαστα» καταλογίζουν «απώλειες» αθλητικών διοργανώσεων
Εσχάτως, έφτασαν στο σημείο να συνδυάζουν την διοργάνωση του πρωταθλήματος βόλεϊ Final 4 K 18 που θα γίνει στη Νέα Ερυθραία, με την «καθυστέρηση» της ανέγερσης του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης. (!!!) Ούτε που πρόσεξαν ότι οι 2 από τις 4 ομάδες που συμμετέχουν έχουν έδρες στο κέντρο και μόνον ο δικός μας ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ είναι από την Αλεξανδρούπολη. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να διεκδικήσουμε την διοργάνωση, όπως και πράξαμε. Αλλά η επιστολή του εργολάβου για το νέο Κλειστό που επισημαίνει την θεαματική και ξαφνική αύξηση του εργολαβικού κόστους από τις ανατιμήσεις των δομικών υλικών, με το Final 4 K 18, έχει τόση σχέση, όση ο Φάντης με το ρετσινόλαδο. Ωστόσο, κατά την άποψή τους, είναι κι αυτό μια ευκαιρία, για … «ποιοτική», «μαχητική» και «χρήσιμη» αντιπολίτευση! (Όσο για τις επισημάνσεις του εργολάβου, λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψη, στο πλαίσιο των συμβατικών μας υποχρεώσεων και της απόλυτης νομιμότητας.)

Αγαπητοί Συμπολίτες

  • Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να ενισχύσουμε τις προσπάθειες της Αντιπολίτευσης, να πυροδοτήσει ένα τόσο φτηνό προεκλογικό κλίμα και μάλιστα τόσο μακριά από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
  • Ήμασταν προετοιμασμένοι για όλα αυτά, επειδή ξέραμε τους αντιπάλους μας και γι’ αυτό «δεν κλαίμε στην ποδιά κανενός»! Είναι χρήσιμο όμως να τους μάθουν και όσοι δεν τους ήξεραν ή δεν μπορούσαν να υπολογίσουν το σημείο που μπορεί να φτάσει η πολιτική απελπισία τους.
  • Μας αναθέσατε πριν 2,5 χρόνια να αλλάξουμε στο Δήμο μας, νοοτροπίες, πολιτικές και φυσικά το ύφος της εξουσίας. Το κάνουμε, αφού αυτή την εντολή μας δώσατε!
  • Τις άλλες παρατάξεις, τις στείλατε να καθίσουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Μερικοί όμως, σηκώθηκαν εδώ και καιρό από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου που τους αναλογούν και έπιασαν «μόνιμο στασίδι», στον εξώστη του «Muppet Show», κάνοντας τους ηλικιωμένους συνταξιούχους, που σχολιάζουν άσκοπα ότι κινείτε μπροστά τους.

Τους καλούμε να ξανακαθίσουν στα καθίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου! Ή να απολαύσουν την … σύνταξή τους, από τον εξώστη τους!
 

Γιάννης Ζαμπούκης
Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">