Recents in Beach

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΣΒΑΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 


Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι μεταξύ των 162 Δήμων της χώρας που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και έχει ξεκινήσει την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με στόχο την υλοποίηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων με σεβασμό στις βασικές αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, με απώτερο σκοπό την βελτίωση της προσβασιμότητας κατοίκων και επισκεπτών και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.


Στην παρούσα φάση τίθεται σε ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση το αρχικό Κοινό Όραμα για την κινητικότητα στην Αλεξανδρούπολη το οποίο εξειδικεύεται σε σχετικές Προτεραιότητες - επιλογές πολιτικής για τον Δήμο. Για κάθε προτεραιότητα διαμορφώνονται οι αρχικοί δείκτες οι οποίοι θα συνδεθούν με μετρήσιμους στόχους ώστε στην τελική έκδοση του ΣΒΑΚ να περιγραφεί ποσοτικά το επιθυμητό μέλλον της κινητικότητας στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Τα παραπάνω προέκυψαν έπειτα από την ενδελεχή ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των κατοίκων όπως αυτές καταγράφηκαν στο πλαίσιο της 1ης Διαβούλευσης.

Τα αποτελέσματα της παρούσας Διαβούλευσης θα ληφθούν υπόψη έτσι ώστε να διαμορφωθεί το τελικό Κοινό Όραμα και να επιλεγεί η στρατηγική κατεύθυνση που θα πρέπει να δοθεί στο σχεδιασμό του συστήματος αστικής κινητικότητας με χρονικό ορίζοντα το 2032.

Η διαβούλευση του θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και μπορείτε να συμμετέχετε στην διαμόρφωση του Οράματος για την κινητικότητα στην πόλη μας στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://forms.gle/pZznSG4uWwCNsinMA

Επιπλέον, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των ενδιαφερομένων ομάδων έχει δημιουργήσει ξεχωριστή ιστοσελίδα για το ΣΒΑΚ όπου αναρτάται όλο το απαραίτητο υλικό για την κατάρτιση του Σχεδίου και στην οποία μπορείτε να υποβάλλετε οποιαδήποτε στιγμή τις απόψεις, σχόλια και γνώμη σας.
www.svak-alexpolis.gr.
 
Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Χωροταξικού Σχεδιασμού Αλεξανδρούπολης
 
Δέλκος Βασίλειος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">