Recents in Beach

Το όνομα του έγινε κίνημα στην Ευρώπη


 ΟΠΟΙΟΣ θέλει να ξεπεράσει την ανθρώπινη μικρότητά του, 

να βγάλει τη μάσκα του και να πει κάποιες αλήθειες, θα παραδεχθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας  είναι ο μοναδικός πολιτικός ηγέτης, που αναδείχθηκε, ανατροφοδοτήθηκε και άντεξε  σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του, μόνο με τη δική του ικανότητα, λάμψη  και εμπιστοσύνη που έτρεφε ο κόσμος σ' αυτόν. 

ΑΠΟ ΜΙΑ μεσοαστική οικογένεια, χωρίς  καμιά μεγάλη κληρονομιά, ούτε οικονομική, ούτε πολιτική, με μόνο όπλο την νεανική επαναστατικότητά του, και ανάμιξή του στην πολιτική σκηνή.

ΝΕΟΤΑΤΟΣ πήρε κομματικά αποκόμματα, ομάδες και τάσεις, και μετά από επιμονή και αγώνα τα έκανε ένα κόμμα, παραμερίζοντας παραδοσιακές και αγεφύρωτες διαφωνίες σ' ένα δημοκρατικό χώρο που αλληλοσπαραζόταν. 

Η ΕΥΡΩΠΗ τον αναγνώρισε ως τον νέο αστέρα της αριστεράς, και τον πρότεινε για πρόεδρο της κομισιόν.  

ΜΟΛΙΣ 36 χρονών, μίλησε πανευρωπαϊκά, και μπροστά σε χιλιάδες Ιταλούς δημοκράτες στην Μπολόνια, περιστοιχισμένος από επιφανείς αριστερούς Ιταλούς. 



ΤΟ ΟΝΟΜΑ του έγινε κίνημα στην Ευρώπη, και πολλοί διαδήλωσαν σε Ευρωπαϊκές πόλεις υπέρ του και υπέρ της Ελλάδας. 

ΚΑΤΟΠΙΝ αυτού, όλο το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό κατεστημένο, οπλίστηκε εναντίον του, από φθόνο και φόβο.   Άρχισε έναν ανελέητο πόλεμο, μήπως η αριστερά επικρατήσει  στην Ελλάδα και γκρεμίσει κατεκτημένα κάστρα...και στην Ευρώπη. 

ΑΛΛΑ όσο πόλεμο κι αν δέχτηκε, σχεδόν μόνος του, έγινε πρωθυπουργός της χώρας, και μετά βρέθηκε μπροστά σε έναν αδίστακτο νέο πόλεμο  μέσα στην Ε.Ε. από το Γερμανικό δίδυμο Σόιμπλε-Μέρκελ, και το Γερμανικό μπλοκ, για να αποτύχει και να επιστρέψει η δεξιά. 

ΚΑΙ ΔΕΝ έφτανε αυτό, αλλά ο πιο βρώμικος πόλεμος έγινε στην Ελλάδα, από τους πλούσιους νταβατζήδες του Ελληνικού λαού, και δυστυχώς από όλα τα κόμματα, δεξιά και αριστερά, σε πλήρη υστερία εναντίον του.  

Γιατί?  Από φθόνο. Διότι απλούστατα, κινδύνευαν  από έναν νέο δημοκρατικό πολιτικό που τους άφηνε πίσω...

ΠΟΛΕΜΗΣΕ, μάτωσε, υποχώρησε, προχώρησε  μα δεν ηττήθηκε.  Έβγαλε τη χώρα από την ασφυκτική θηλιά των μνημονίων, ρύθμισε το χρέος, και  άφησε το πρωτοφανές ποσό στο ταμείο των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, διότι ΔΕΝ ΕΚΛΕΒΕ. 

Έφτασε να λύσει με τον πιο αναίμακτο και επιτυχημένο, για τη χώρα, τρόπο ένα μακροχρόνιο εθνικό ζήτημα, πραγματικά "γόρδιο δεσμό", με τη συμφωνία των Πρεσπών, και προτάθηκε από τον Πάπα για Νόμπελ. Πήρε όμως άλλα βραβεία ειρήνης. 

ΑΝΟΡΘΩΣΕ τη γονατισμένη χώρα, επανέφερε ασφάλεια και ηρεμία στην κοινωνία, αλλά οι σειρήνες  της προπαγάνδας των απατεώνων, του ψέματος και της απάτης κατάφεραν να τυφλώσουν έναν αδαή, και συχνά αχάριστο λαό, κι έδωσε τη εξουσία σε αυτούς που τον καταλήστευσαν, για να το κάνουν και δεύτερη φορά, με απροκάλυπτο αυταρχισμό, και φασιστικές μεθόδους.

ΝΑΙ, έκανε και λάθη ο Τσίπρας,  ακριβώς γιατί τόλμησε, και σήμερα είναι πιο σοφός και έτοιμος. Αλλά όχι λάθη εναντίον του λαού. Εναντίον του εαυτού του κυρίως. 

ΚΑΙ ΜΕΤΑ από αυτή τη λαίλαπα,  και πάλι μόνος, με λίγους συνοδοιπόρους, τράβηξε μπροστά, ανάμεσα σε γκρίνιες του κομματικού κατεστημένου,  και σε λίγο καιρό θα είναι ξανά πρωθυπουργός της χώρας.  Αλλά αυτή η δεύτερη φορά, πρέπει να είναι αλλιώς. Η δημοκρατία δεν αυτοπροστατεύεται, έχει εχθρούς, και χρειάζεται υπεράσπιση. 

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ  κομμάτι της νεότερης Ελλάδας θα αναφέρεται σε αυτόν σαν  μοναδικότητα  εντιμότητας και δημοκρατικότητας.

ΕΛΠΙΖΩ, να μην χάσει ποτέ αυτήν την αλήθεια που εκπέμπει, να μην απομακρυνθεί ποτέ από το λαό, και να μην παρασυρθεί από τους δήθεν εκσυγχρονιστές σε αλλοιώσεις της δημοκρατίας. 

ΤΟ αντίθετο. Μέσω του πολιτισμού, που είναι η διαρκής επανάσταση, ένας νέος διαφωτισμός, στη βάση του πρώτου, να επικρατήσει.  Να δούμε τη συνέχεια της Nouvelle Vague του πολιτισμού σε Ευρώπη και Ελλάδα, που διακόπηκε βίαια από τον βάρβαρο  νεοφιλελευθερισμό της πνευματικής υποβάθμισης.

Kostas Simenos  στο Facebook

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">