Recents in Beach

Με μεγάλη επιτυχία ο πολιτιστικός σύλλογος Πυθιωτών Αλεξανδρούπολης «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤ΄ ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟΣ – ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΤ΄» παρουσίασε την Παραδοσιακή Φορεσιά Πυθίου!


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Με μεγάλη επιτυχία ο πολιτιστικός σύλλογος Πυθιωτών Αλεξανδρούπολης «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤ΄ ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟΣ – ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΤ΄» παρουσίασε την Παραδοσιακή Φορεσιά Πυθίου!

 

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 ο λόγος, οι χοροί και τα τραγούδια πλημμύρισαν το Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθιωτών Αλεξανδρούπολης παρουσίασε με απόλυτη επιτυχία την παραδοσιακή φορεσιά του Πυθίου. Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου, οι Πυθιώτισσες και οι Πυθιώτες απανταχού της γης, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα «Αλέξανδρος Κρήτης», συμμετέχοντας ενεργά στη μεγάλη γιορτή που οργανώθηκε για το Πύθιο Έβρου!


Ο συγγραφέας και χοροδιδάσκαλος του πολιτιστικού λαογραφικού συλλόγου Διδυμοτείχου "Το Κάστρο" Γιώργος Τοπαλίδης παρουσίασε εμπεριστατωμένα στο κοινό με εξαιρετικά κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό τις παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας.



Η ερμηνεύτρια παραδοσιακών τραγουδιών Λίτσα Ουλιανούδη ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο χαρακτηριστικά παραδοσιακά τραγούδια Πυθίου, ενώ χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας μάγεψε τους παρευρισκόμενους παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικούς παραδοσιακούς χορούς του χωριού μας, υπό την ευθύνη της χοροδιδασκάλισσας του συλλόγου μας Λ.Ουλιανούδη.


Στο φουαγιέ του κτιρίου, οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν σε μια καλοστημένη έκθεση 300 περίπου φωτογραφιών, σχετικές με το Πύθιο και το σύλλογό μας, με ενότητες όπως: «Ιστορία και Γεωγραφία», «Η Παράδοση στο Πύθιο», «Η ζωή στο Πύθιο» και «Οι δράσεις του Συλλόγου μας».


Στο τέλος, στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, προσφέρθηκαν με περίσσεια αγάπη και φροντίδα από τα μέλη μας, παραδοσιακά χειροποίητα τοπικά εδέσματα και ηδύποτα Πυθίου!

 

Ευχαριστούμε ολόψυχα:

Όλα τα σεβαστά μέλη του συλλόγου, τους παριστάμενους αγαπητούς συμπατριώτες μας από το Πύθιο και τον Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πυθίου κ. Χατζή Μπάμπη, καθώς και τους πολυάριθμους φίλους του συλλόγου μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Τους επίσημους προσκεκλημένους μας που παρέστησαν στην εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους: Τον Πατέρα Ευάγγελο - Εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κκ. Άνθιμου,  τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκη Κ. Ιωάννη, τους Βουλευτές Έβρου κκ. Δημοσχάκη Αναστάσιο, Κελέτση Σταύρο και Γκαρά Αναστασία, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης κ. Καϊσας Γεώργιο, την π. Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Νικολάου Γεωργία, τον π.Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Πατσουρίδη Παρασκευά, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Βουρδόλη Θεόδωρο, τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου κ. Ασπιώτη Ευστάθιο, την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Φωτιάδου Κατερίνα, τον Πρόεδρο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε./Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου κ. Κελεμίδη Δημήτριο, λοιπούς αξιότιμους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων.



Τον αξιέπαινο ομιλητή της εκδήλωσης μας κ. Τοπαλίδη Γεώργιο, για την έγκριτη και κατατοπιστικότατη εισήγησή του και τη λεπτομερή ανάλυση της ανδρικής και γυναικείας παραδοσιακής ενδυμασίας του χωριού μας.

Τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες - κ. Ουλιανούδη Λίτσα στο τραγούδι, τον κ. Κυριακάκη Δημήτρη στη γκάιντα και τον κ. Αθανασιάδη Γεώργιο στα κρουστά, που επιμελήθηκαν άρτια τη μουσική επένδυση της δράσης μας.

Τα σεβαστά μέλη του χορευτικού τμήματος του συλλόγου μας, για την αυθεντική παρουσίαση των χορών του χωριού μας – Τσακαλδήμη Νίτσα, Τζάτζη Αθηνά, Καλέτσιου Νίκη, Τσακαλδήμη Αθανασία, Πετρίδου Διαλεκτή, Καζάκου Σ., Ανδρεάδης Παναγιώτης, Αμπράσης Σαράντης, Σερίφογλου Χάρης, Ζαφειρόπουλος Θεολόγος, Καραβασίλης Μαργαρίτης, Καραμπατζάκης Κωνσταντίνος.

Την έγκριτη δημοσιογράφο κ. Μαρίνα Κονδύλη, για τον άριστο συντονισμό και παρουσίαση της εκδήλωσής μας.

Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκη Κ. Ιωάννη και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης υπό τη συνδιοργάνωση του οποίου τελούσε η εκδήλωση, για την οικονομική κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των εξόδων της εκδήλωσης.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς Δημήτριο και την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου υπό την αιγίδα της οποίας τελούσε η εκδήλωση, για τη δωρεάν παραχώρηση των χώρων του επιβλητικού Νομαρχείου.

Την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) υπό την αιγίδα της οποίας τελούσε η εκδήλωση και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της κ. Κελεμίδη Δημήτρη, που στήριξε προσωπικά και έμπρακτα από την πρώτη στιγμή κάθε βήμα υλοποίησης της εκδήλωσής μας.

  

Με εκτίμηση,

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθιωτών Αλεξανδρούπολης


Ο Πρόεδρος

 

     Ιωάννης Γ. Ζαμπούκης

                 Τα Μέλη του Δ.Σ.

 

Γενήκομσιου Βάγια, Αντιπρόεδρος

Ζαμπούκη Μαγδαληνή, Γενική Γραμματέας

 

Καραμπατζάκης Α. Κωνσταντίνος, Ταμίας

 

Πετρίδου Διαλεκτή, Μέλος, Αναπληρωτής Γενική Γραμματέας

Στεργίου Κωνσταντία, Μέλος, Αναπληρωτής Ταμίας

 

Αργυρίου Χρήστος, Μέλος, Υπεύθυνος Τύπου, Έδρας Συλλόγου  

                                   και Ιματιοθήκης

5 συνημμένα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">