Recents in Beach

«ΓΑΛΑΖΙΟΙ»: ΝΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


 Άρθρο του ΝΙΚΟΥ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Προέδρου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος 

Θυμάστε που στοιχημάτιζα ότι δεν θα κάνει εκλογές ο Μητσοτάκης ενώ κανένας δεν το πιθανολογούσε;

Σήμερα λοιπόν σας λέω και κρατήστε το ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει ακόμη και δεύτερη αλλαγή του εκλογικού νόμου μέσα στην ίδια κυβερνητική θητεία κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στη χώρα.

Σε εκλογές θα πάει αφού πρώτα αλλάξει τον εκλογικό νόμο αφού όλα πλέον δείχνουν ότι τα «κουκιά» για τον κ. Μητσοτάκη δεν βγαίνουν ούτε τη δεύτερη Κυριακή ούτε με τον δικό του εκλογικό νόμο.! 

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

Πάει μας τελείωσε και το πολιτικό αφήγημα σταθερότητα και υπευθυνότητα με όλα τα «μπρος πίσω» που κάνει ο Μητσοτάκης…

Ο «στρατηλάτης» Κούλης κατάλαβε ότι θα συντριβεί στις εκλογές και για τούτο δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνον να παραμείνει γαντζωμένος στην κυβερνητική καρέκλα.

Μπορεί λοιπόν να έκλεισε το θέμα των εκλογών για το Φθινόπωρο -προφανώς με την ελπίδα πως ο από μηχανής Θεός θα τον βοηθήσει να βγάλει τον δύσκολο χειμώνα, εμείς όμως, οι ΓΑΛΑΖΙΟΙ Χριστιανοδημοκράτες δεν σταματάμε.

Απεναντίας, με περισσότερη ορμή συνεχίζουμε την εξόρμηση μας στην κοινωνία, καθώς θεωρούμε πως είμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Προετοιμάζουμε τις εκλογικές μάχες με αξιόμαχα ψηφοδέλτια που τα συγκροτούν κατά 70% ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ. Οι Γενιά των Αγώνων της Παράταξης.

Δυσκολεύομαι να πιστέψω τον Κυριάκο Μητσοτάκη ακόμα και τώρα που λέει εκλογές ποτέ πριν το τέλος της τετραετίας .

Είναι γνωστό άλλωστε και έχει αποδειχθεί ότι δεν του βγαίνει τίποτα από όσα υπόσχεται ή σχεδιάζει.

Επίσης με έμαθε διαχρονικά η πολιτική, να μην δίνω βάση στο ΠΟΤΕ και να μην  πιστεύω σε ολοκληρωτικές βεβαιότητες και απόλυτες δηλώσεις.

Σας αποκαλύπτω πως στο παρελθόν μου ανετέθη να παίξω αυτό το έργο, από την πολιτική θέση που είχα και μάλιστα δυο φορές.

ΠΟΤΕ λοιπόν ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ και μην πιστεύεις το ΠΟΤΕ.

Στην πολιτική δεν υπάρχει το ΠΟΤΕ!

ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ ο ΔΟΛ χωρίς ντροπή και προπαντός όταν το ΠΟΤΕ πρόωρες εκλογές δεν συμφέρει τον Μητσοτάκη με τίποτα.

Όπως και να έχει η Ελλάδα έχει μπει σε νέο εκλογικό κύκλο, μέσα σε δύσκολες και ανατρεπτικές συνθήκες για το διεθνές περιβάλλον, αλλά και για τα κορυφαία εθνικά θέματα. 

Η κατάσταση αυτή καθιστά εφιαλτική κάθε απόπειρα πολιτικής διακινδύνευσης και κυβερνητικής παραλυσίας, που μπορεί να εμφανιστεί στον πολιτικό ορίζοντα της χώρας με δεδομένη την ύπαρξη της απλής αναλογικής.

Αυτό που έχω να σας πω μετά λόγου γνώσεως είναι ότι ουδέποτε το θέμα των εκλογών δεν χρησιμοποιήθηκε κατά τέτοιο τρόπο, καλλιεργώντας σκόπιμα θολό τοπίο και υποβιβάζοντας τα πολιτικά ήθη στα επίπεδα των πιο ακραίων μικροκομματικών πειραματισμών.

Ο Μητσοτάκης βρίσκεται σε βέρτιγκο γράφει η κυριακάτικη δημοκρατία και τον ειρωνεύεται πως αυτή την εβδομάδα πάντως δεν θέλει να κάνει εκλογές παρά μόνον ανασχηματισμό…

Ο Μητσοτάκης είναι αντιμέτωπος με προσωπικό και πολιτικό διασυρμό με όλα τούτα τα σούρτα φέρτα και τείνει να γίνει ο Μανωλιός που κάθε φορά τα λέει αλλιώς.

Τώρα πια δεν το πιστεύουν ούτε οι πολιτευόμενοι του κόμματος του και γι’ αυτό συνεχίζουν πυρετωδώς το κυνήγι του σταυρού για την εκλογή τους .

Αν αυτό δεν είναι μια μεγάλη ήττα προσωπική του Μητσοτάκη τότε τι είναι;

Διέρρευσε ότι την παραμονή της «κολοτουμπας» έπαθε κρίση πανικού όταν διάβασε την απάντηση των ψηφοφόρων στο πιο κρίσιμο ερώτημα της MRB που ήταν:

Ποιος θα θέλατε να κερδίσει τις επόμενες εκλογές;

Το 33,8% απαντά Μητσοτάκης και το 30% Τσίπρας.

Σε παρόμοια ερωτήματα που τέθηκαν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι απαντήσεις ήταν ηχηρά σκαμπίλια απανωτά. 

Το ευμετάβλητο της στάσης του Πρωθυπουργού φανερώνει την απόλυτη ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό του ίδιου και των Καρεκλοκένταυρων της εξουσίας, ιδιαίτερα των αυλικών και των σφουγγοκωλάριων του Μαξίμου.

Τα απόνερα μετά από αυτά τα φτηνιάρικα μικροπολιτικά παιχνίδια του Μητσοτάκη, έφεραν τα πρώτα δυσάρεστα αποτελέσματα .

Οι τάσεις της MRB για πρώτη φορά καταγράφουν ότι όλο και λιγότεροι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν την ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με τον Μητσοτάκη και ανεβαίνει το ποσοστό, εκείνων που θέλουν με τον Τσίπρα.

Με υπαιτιότητα του Μητσοτάκη η χώρα σήμερα, βρίσκεται σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που μπορεί να φτάσει μέχρι και του χρόνου, που λήγει η θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι ψηφοφόροι αντιλαμβάνονται πια ότι τίποτα περισσότερο από την εξουσία και τη διαπλοκή δεν έχει αξία για τον δήθεν μεταρρυθμιστή κεντρώο Μαυρογιαλούρο.

Τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή, δείχνουν πως στο σύνολο των πολιτών ανεξαρτήτως τι ψηφίζουν, το σενάριο συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ θέλει το 17,7%, ενώ το 14,9% θέλει συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με το «ΙΧ» κόμμα Μητσοτάκη .

Μέχρι να πάμε στις κάλπες καθημερινά, ολοένα και περισσότερο θα σύρετε και θα διασύρεται, βιώνοντας την προϊούσα διάλυση.

Όλες οι μυστικές μετρήσεις δείχνουν ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ και για τούτο ας το γνωρίζεις .

Ο Μητσοτάκης ετοιμάζεσαι να φέρει στη Βουλή και πάλι την αλλαγή του εκλογικού νόμου που να προβλέπει τυχόν αυτοδυναμία 151 εδρών με ποσοστό 34%.

Ότι και να κάνει, όποτε και να γίνουν οι εκλογές, εμείς οι ΓΑΛΑΖΙΟΙ Χριστιανοδημοκράτες, καθώς και όλα τα κόμματα του έχουν διαμηνύσει πως απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συγκυβέρνηση είναι να μην είναι ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός.

Τούτου δοθέντος να θυμάστε, ότι δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών μετά τις κάλπες της απλής αναλογικής να προκύψουν άλλα κυβερνητικά σχήματα που θα αφήνουν εκτός τον Μητσοτάκη.

«Γιατί στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».  

Αυτή η πολιτική εξέλιξη θα τον οδηγήσει και στην απομάκρυνσή του από την ιστορική παράταξη του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς και στο πολιτικό περιθώριο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">