Recents in Beach

Σε επαγρύπνηση οι αγρότες στον Έβρο – Ταχύτατη η εξάπλωση της “μαύρης” κάμπιας

 


Ταχύτατη η εξάπλωση και εξ ολοκλήρου καταστροφική η επέλαση της “μαύρης” κάμπιας, της προνύμφης δηλαδή λεπιδόπτερων της οικογένειας Crambidae στον Έβρο. Ήδη στο νότιο Έβρο και κυρίως στην περιοχή του Τυχερού οι καταστροφές σε καλλιέργειες είναι ολοκληρωτικές, ενώ φαίνεται πως δεν θα τη γλυτώσει και ο υπόλοιπος Έβρος, όπως αναφέρει και προειδοποιεί ο Προϊστάμενος Φυτοπροστασίας της Π.Ε. Έβρου Βαγγέλης Δέδογλου.

 Ο κ. Δέδογλου μίλησε το πρωι της Πέμπτης στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Πρωινή Περιπολία, παρέχοντας όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές προς τους αγρότες της περιοχής. “Μυριάδες άτομα τρέχοντας – μαυρίζει ο δρόμος – πάνε σε άλλα χωράφια τα οποία μπορούν να τα φάνε εντελώς“, περιέγραψε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: “Είναι εντονότατο το πρόβλημα και συστήνουμε τους παραγωγούς να είναι σε επαγρύπνηση, γιατί μπορεί τη μιά μερα το χωράφι τους να μην έχει τίποτα και την επόμενη μέρα να είναι φαγωμένο“… Ακούστε αναλυτικά:



 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: 

Να ελέγχετε καθημερινά τις καλλιέργειές σας Μετά από κατά τόπους επισκέψεις γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας, σε συνεργασία και με τους τοπικούς γεωπόνους, σε αγροτεμάχια διαφόρων καλλιεργειών στην περιοχή ευθύνης μας, διαπιστώθηκε η εμφάνιση έντονων εντομολογικών προσβολών από προνύμφες λεπιδόπτερων της οικογένειας Crambidae σε ορισμένες τοποθεσίες. Λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης και της εξολοκλήρου καταστροφής των φυτών από τις προνύμφες, συνιστούμε στους παραγωγούς της περιοχής μας να ελέγχουν καθημερινά τις καλλιέργειες τους και σε περίπτωση διαπίστωσης προσβολής να επέμβουν με άμεσους ψεκασμούς των καλλιεργειών με τα κατάλληλα και εγκεκριμένα κατά καλλιέργεια εντομοκτόνα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους γεωπόνους του τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ Ορεστιάδας στα τηλέφωνα 2552081717 & 2552025715. Ανακοίνωση εξέδωσαν και από κοινού οι δύο Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου και Ορεστιάδας: Συστήνεται αυστηρά οι παραγωγοί, οι οποίοι ψεκάζουν για την καταπολέμηση προνυμφών λεπιδοπτέρων στις καλλιέργειες τους και ιδιαίτερα στις καλλιέργειες ηλίανθου που βρίσκονται στο στάδιο ανθοφορίας, οι ψεκασμοί να γίνονται κατά τις απογευματινές – βραδινές ώρες.


https://www.radioevros.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">