Recents in Beach

«Αρματοδρομίες» 2 δισ. ευρώ στη Γερμανία ως «ευχαριστώ» για τις δηλώσεις Μπέρμποκ

 


Το «φάντασμα» του Άκη πλανάται και πάλι στους διαδρόμους του Πενταγώνο

Γράφει ο Δήμος Βερύκιος 

Κοντά δυο δισ. αξιώνουν οι Γερμανοί από την ελληνική πίτα των εξοπλισμών για άρματα μάχης ! Έτσι, τόσο απλά και απροκάλυπτα εξαργυρώνεται η εν μέρει γερμανική στήριξη στην ελληνο-τουρκική διένεξη !

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και τα διθυραμβικά σχόλια των εγχώριων ΜΜΕ για τις δηλώσεις της Ανναλένα Μπέρμποκ περί ελληνικότητας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που προκάλεσαν την δυσαρέσκεια της Τουρκίας , έφτασε ο λογαριασμός στην Αθήνα.

Χτες από το πρωί, με το “καλημέρα”, “καλή εβδομάδα” και “καλό μήνα” έτρεχαν στο Μαξίμου, την Διεύθυνση Εξοπλισμών και σε ολόκληρο το Γενικό Επιτελείο για την διευθέτηση του εκκρεμούς θέματος που είχε αποφασίσει εν μια νυκτί ο Γερμανός καγκελάριος με τον Έλληνα πρωθυπουργό περί δήθεν «ανταλλαγής» αρμάτων μεταφοράς προσωπικού με το πρόσχημα ότι θα προωθηθούν στο Ουκρανικό μέτωπο τα ελληνικά ΤΟΜΑ σοβιετικής κατασκευής που βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που απέστειλε στην Ελλάδα ηγερμανική πλευρά, το Βερολίνο δεν κάνει λόγο για «ανταλλαγή» αλλά για καθαρή αγοροπωλησία αρματων μεταφοράς προσωπικού μεταξύ της γερμανικής κατασκευάστριας εταιρίας Rheinmetall και του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπλέον η Rheinmetall - καθώς βρίσκει την ευκαιρία- σπεύδει να διευθετήσει και ορισμένες εκκρεμότητες του παρελθόντος από την προηγουμένη αγορά των αρμάτων LEO καθώς επίσης να εντάξει στο εν λόγω εξοπλιστικό πακέτο και τον εκσυγχρονισμό παλαιότερων αρμάτων ξεπερνώντας τα 2 δισ. ευρώ. Αξιοπρόσεκτο επίσης είναι ότι στις υπηρεσιακές συσκέψεις και διαδικασίες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εξοπλιστικού υπερίπτανται το «φάντασμα» του Άκη, δηλαδή ένας πρώην συνεργάτης του κ.Τσοχατζόπουλου που πλέον σπρώχνει ανοιχτά και απροκάλυπτα τα συμφέροντα της γερμανικής Rheinmetall.


https://www.ieidiseis.gr/politiki/157377/armatodromies-2-dis-evro-sti-germania-os-efxaristo-gia-tis-diloseis-bermpok


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">