Recents in Beach

Σφυροκοπά τη δυστοπία Μητσοτάκη...

 


Με τη χώρα και τους πολίτες της να βρίσκονται μεταξύ της σφύρας της ακρίβειας και του άκμονα μιας πρωτόγνωρης θεσμικής κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σφυροκοπά... την κυβέρνηση για να αναδείξει τις στρατηγικές ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέτοντας ως προμετωπίδα των παρεμβάσεών του τον στόχο της πολιτικής αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης.


«Κάθε μέρα που περνάει ο κύριος Μητσοτάκης σωρεύει καταστροφές στη χώρα, διαχέει ένα κλίμα φθοράς και διαφθοράς στην κοινωνία, διαβρώνει το κράτος δικαίου, διασπά την ταλαιπωρημένη κοινωνική συνοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τελευταία παρέμβασή του -συνέντευξη στην εφημερίδα Documento.
Στην Κουμουνδούρου παραμένουν σε στάτους διαρκούς εκλογικής ετοιμότητας. Διότι μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης από το Προεδρικό Μέγαρο να είπε στους πολιτικούς συντάκτες να πάνε διακοπές, όμως, όπως σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας, ο Κ. Μητσοτάκης «τα πάντα, και τις εκλογές, τα διαχειρίζεται με όρους κερδοσκοπικού fund, κανείς δεν ξέρει πότε θα κρίνει ότι τον συμφέρει να στήσει κάλπες». «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψάχνει ημερομηνία εκλογών ανάμεσα σε συμπληγάδες» δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εξηγώντας (εφημερίδα Real) ότι, από τη μια, ορισμένοι τον πιέζουν να μην πάει σε εκλογές «ώστε από το ταμείο ανάκαμψης να μοιράσει χρήμα -με τον αδιαφανή τρόπο που έχει επιλέξει- στους δικούς του ανθρώπους» και, από την άλλη, κάποιοι τον πιέζουν για εκλογές τώρα «με την προσδοκία ότι η ήττα θα είναι μικρότερη και θα μπορεί να τη διαχειριστεί εσωκομματικά την επόμενη ημέρα».
Σε κάθε περίπτωση, έως ότου ριφθεί ο εκλογικός κύβος, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αφενός, προετοιμάζεται προγραμματικά και, αφετέρου, ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση. Μέσα από τη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε με μελανά χρώματα τη σημερινή πραγματικότητα, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν την αντιλαμβάνεται. Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια δυστοπία, σπάζοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, όπως επισήμανε, τονίζοντας ότι στην πανδημία με πάνω από 30.000 νεκρούς είμαστε στην πρώτη θέση στην Ευρώπη, η τιμή του ρεύματος είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη, «οι τιμές της βενζίνης και των ειδών πρώτης ανάγκης επίσης μας χαρίζουν το ευρωπαϊκό μετάλλιο ακρίβειας», τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν τα βγάζουν πέρα. Όμως, όπως σχολίασε, «τόσο για τη κυβέρνηση όσο και την “ενημέρωση 108” είναι σαν να ζούμε σε άλλη χώρα, που βρίσκεται στον αστερισμό πολλαπλών success stories».
Παράλληλα, καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση για «έκπτωση της ενημέρωσης και της δημοκρατίας», ενώ με αφορμή και την απόπειρα παρακολούθησης Ανδρουλάκη υπογράμμισε ότι «το κράτος δικαίου δεινοπαθεί στη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια». Μιλώντας για καθεστωτική δυστοπία, εξήγησε ότι «η συμμαχία του κ. Μητσοτάκη με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και η κυριαρχία που αυτή του προσφέρει στα ΜΜΕ έχουν δημιουργήσει στον ίδιο και στους συνεργάτες του μια αίσθηση ανεξέλεγκτης παντοδυναμίας»...

Νίκος Λιονάκης

Η ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">