Recents in Beach

Επιστολή του Προέδρου του Τμήματος Δασολογίας του ΔΠΘ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την μεταπυρική αποκατάσταση της περιοχής του Δάσους της Δαδιάς

 Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την αποκατάσταση της περιοχής του Δάσους της Δαδιάς μετά από τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές, απεστάλη από τον Πρόεδρο του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ., Καθηγητή Γεώργιο Τσαντόπουλο. 


Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει ότι η δασική πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου έχει προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στο σπάνιο οικοσύστημα με τη σπάνια βιοποικιλότητα και οι προσπάθειες για τη μεταπυρική αποκατάσταση είναι σημαντικό να ξεκινήσουν άμεσα. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρέπει να προχωρήσει στην καταγραφή της κατάστασης μετά την πυρκαγιά και να δρομολογήσει τη μεταπυρική αποκατάσταση και παρακολούθηση με στόχο την κατά το δυνατόν επανάκαμψη της βιοποικιλότητας και να εφαρμόσει κατάλληλες διαχειριστικές πρακτικές και σύγχρονες πολιτικές που θα οδηγήσουν στην άμβλυνση των επιπτώσεων της δασικής πυρκαγιάς. 

Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. που εδρεύει στην Ορεστιάδα, τα τελευταία 23 χρόνια έχει επιδείξει αξιόλογο ερευνητικό έργο στη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων και ιδιαίτερα μετά από καταστροφικές πυρκαγιές και διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Επιπλέον έχει πραγματοποιήσει ένα σημαντικό αριθμό ερευνών στη περιοχή της Δαδιάς, γεγονός που διευκολύνει τη σύγκριση της μεταπυρικής κατάστασης με αυτή πριν την πυρκαγιά. 

Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ., θέτει το ερευνητικό προσωπικό και τον υπάρχοντα εξοπλισμό του στη διάθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ευελπιστεί πως θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποκατάσταση της περιοχής.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">