Recents in Beach

Το Νομαρχιακό Τμήμα Έβρου της ΑΔΕΔΥ καλεί στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης


 «Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τη ΔΕΘ».


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Η κυβερνητική πολιτική συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της είτε με νόμους που καθιερώθηκαν τον καιρό των μνημονίων και συνεχίζει να τους εφαρμόζει είτε με νέα μέτρα που θεσπίζει η ίδια. 

Η σημερινή Κυβέρνηση, τα τρία τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, όχι μόνο περιορίζει και φαλκιδεύει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργεί και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία. Με τον Νόμο 4808/21, τον γνωστό νόμο Χατζηδάκη κατάργησε έναν εμβληματικό νόμο, τον Ν. 1264/82, τον προοδευτικότερο και δημοκρατικότερο νόμο στην Ευρώπη για τα εργασιακά. 

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ψήφιση του Νόμου για τα εργασιακά όλες οι απεργίες, από το Σεπτέμβρη του 2021 μέχρι σήμερα, κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές. Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης καταφεύγουν στα δικαστήρια, για να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες, πράγμα πρωτοφανές για το πολιτικό σύστημα, από τη μεταπολίτευση και μετά. 

Παράλληλα με το νόμο καταργείται το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, φαλκιδεύεται το δικαίωμα στην απεργία, καταργείται το ΣΕΠΕ και απελευθερώνονται οι απολύσεις, ενώ παράλληλα γιγαντώνεται η γενιά των εργαζομένων με συμβάσεις μερικών μηνών, μερικής απασχόλησης και  της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας καλλιεργώντας εργασιακές συνθήκες ανασφάλειας και εξάρτισης. Γι’ αυτό η κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη είναι ζήτημα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους. 

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση με τα νομοθετήματά της κατεδαφίζει τους πυλώνες του κοινωνικού κράτους. Υγεία, Παιδεία και κοινωνική ασφάλιση. 

Ο κ. Χατζηδάκης, πέρα από τον αντεργατικό νόμο ιδιωτικοποίησε πλήρως την επικουρική ασφάλιση καθώς και τον μεγαλύτερο οργανισμό του Δημοσίου, τον ΕΦΚΑ, φέρνοντας ιδιώτες γενικούς διευθυντές και διευθυντές με αμοιβές 8.000ευρώ τον μήνα (τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει από την ακρίβεια) δήθεν για να εκδίδουν γρήγορα τις συντάξεις, ενώ ο πραγματικός στόχος είναι να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως ο οργανισμός και να βολευτούν τα «δικά τους» παιδιά. 

Στον τομέα της Υγείας οι δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι μειωμένες κατά 822 εκ. ευρώ και οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές τεράστιες. 

  Στην Παιδεία η κ. Κεραμέως με τα νομοθετήματά της έφερε την εκπαίδευση 50 χρόνια πίσω στο αυταρχικό και γραφειοκρατικό σχολείο της δεκαετίας του ’70. 

  Παρόμοια νομοθετήματα έχουν ψηφιστεί ή είναι σε διαβούλευση για τους Δήμους, το περιβάλλον, τις ιδιωτικοποιήσεις φορέων και οργανισμών κτλ. 


Κι ενώ η χώρα, υποτίθεται ότι βγήκε από τα μνημόνια, εδώ και τέσσερα χρόνια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο (την ώρα που δίνει 8χίλιαρα σε ιδιώτες διευθυντές στον ΕΦΚΑ) , αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού.

Χαρακτηριστική και αποκαλυπτική είναι η έρευνα του Κοινωνικού Πολύκεντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κατά την οποία η μέση μείωση των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο την τελευταία 12ετία ανέρχεται σε 26%, τη στιγμή που ακόμα και οι χώρες που εφάρμοσαν μνημόνια, όπως η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία έχουν αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 6%, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος μισθός αυξήθηκε κατά 23,8%, την ίδια περίοδο. Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει η μεγαλύτερη αφαίμαξη μισθών στην Ευρώπη.

Στοχοποιεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που στα 2,5 τελευταία χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στα Υπουργεία, στους Δήμους και τις Περιφέρειες, στον ΕΦΚΑ και σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου κράτησαν και κρατούν τη χώρα όρθια

Κατά συνέπεια, η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ δεν είναι μια εθιμοτυπική κινητοποίηση των εργαζομένων, αλλά ένα κάλεσμα των εργαζομένων που πρέπει να δείξουν την αντίδρασή τους στο νέο κύμα ακρίβειας σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες, στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο ενώ παράλληλα οι μισθοί και οι συντάξεις είναι δυσανάλογα χαμηλές για να αντέξουν το κόστος της καθημερινότητας και της επιβίωσης. Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 12% είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Να δείξουν την αντίδρασή τους στον αντεργατικό Ν. 4808/2021, στους αντιδημοκρατικούς και αντιεκπαιδευτικούς νόμους του Υπουργείου Παιδείας, στο νόμο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Με την κινητοποίηση στις 10 Σεπτεμβρίου συνεχίζουμε τους αγώνες μας που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από τους εργαζόμενους στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα ασφαλιστικά Ταμεία και γενικότερα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και διεκδικούμε:


 • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού. 

 • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. 

 • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17. 

 • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ. 

 • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. 

 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του. 

 • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού. 

 • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση. 

 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά. 

 • Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

 • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

 

Απέναντι στη νέα Κυβέρνηση εμείς συνεχίζουμε το δικό μας δίκαιο αγώνα.

Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για τη Δ.Ε.Θ.


Η συγκέντρωση στη ΔΕΘ, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ του νομού μας καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Δ.Ε.Θ. στις 10 Σεπτέμβριου και ώρα 18:00 κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα καλύψει τα έξοδα της μετακίνησής μας στη Θεσσαλονίκη εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων. Η  αναχώρηση  θα γίνει από την Ορεστιάδα, στις 08:00 και αντίστοιχα στις πόλεις του Διδυμοτείχου, του Σουφλίου και της Αλεξανδρούπολης. Περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες θα έχετε, εφόσον οριστικοποιηθεί ο αριθμός των συμμετοχών. Για το σκοπό αυτό παρακαλούνται τα Α΄/θμια Σωματεία του νομού να μας ενημερώσουν μέχρι την Παρασκευή 09-09-2022 στις 11:00 με ονομαστική κατάσταση και τηλέφωνα επικοινωνίας για τον ακριβή αριθμό συναδέλφων που θα δηλώσουν συμμετοχή στη Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στη Θεσ/νίκη. 


 • Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αγωνιζόμαστε για τα όνειρά μας.

 • Ανατρέπουμε τα σχέδια τους για τη φτωχοποίηση μας.

 • Διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο.


ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.


Για την Ε.Γ.

                Ο                                                          Ο

              Πρόεδρος                             Γ. Γραμματέας

           


                    Τσίρτσης Παναγιώτης               Αραμπατζής Κωνσταντίνος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">