Recents in Beach

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου: Ο Έβρος μαραζώνει τα προβλήματα διογκώνονται!

 


Επισκέφτηκε τον νομό μας την Πέμπτη 08/09/2022, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Νάσος Ηλιόπουλος. 

Στη Δαδιά προέκυψε η άμεση αναγκαιότητα να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι φορείς για αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής εν όψει του χειμώνα, να στηριχτούν οικονομικά οι κάτοικοι, οι υλοτόμοι, οι γεωργοί, οι επιχειρηματίες που επλήγησαν από την πυρκαγιά, όπως και να ενισχυθεί το προσωπικό των υπηρεσιών του Δασαρχείου και να δημιουργηθεί μόνιμο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Δαδιά. Μείζον θέμα άμεσης προτεραιότητας η αποκατάσταση του παρατηρητηρίου αρπακτικών πουλιών που καταστράφηκε ολοσχερώς, για λόγους ενίσχυσης του τουρισμού στην περιοχή, που μετά την πυρκαγιά φθίνει επικίνδυνα. Στην Ορεστιάδα επισημάνθηκαν: 

• Το έντονο δημογραφικό ζήτημα, η ερήμωση της περιοχής από τη νεολαία, η καλπάζουσα ανεργία των νέων, η διόγκωση του ιδιωτικού χρέους νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα (γεωργία και κτηνοτροφία) και ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός της περιοχής. 

• Η τεράστια ακρίβεια σε αγαθά πρώτης ανάγκης και στα καύσιμα, προκαλεί μετακίνηση σχεδόν καθημερινά μεγάλου αριθμού κατοίκων στις γειτονικές χώρες για προμήθεια βενζίνης, πετρελαίου και καταναλωτικών αγαθών, δημιουργώντας μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα στους ντόπιους επιχειρηματίες. 

Στο τελωνείο των Κήπων αναδείχθηκε το πρόβλημα της ένταξης του τελωνείου στην ΑΑΔΕ και όχι στο Υπουργείο Οικονομικών και οι τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, τεχνολογικό εξοπλισμό και προσωπικό, που το καθιστούν υποδεέστερο συγκριτικά με την αντίστοιχη δομή της Τουρκίας και σε αναντιστοιχία με το γεγονός ότι είναι η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΥΛΗ εισόδου της Ε.Ε.! Αναγκαία όσο ποτέ η υλοποίηση των πολιτικών ανάταξης και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης του νομού Έβρου, που καταθέσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην διακομματική επιτροπή της Βουλής για την Θράκη, βάσει των προτάσεων των φορέων του νομού. 

Να παύσει άμεσα η υλοποίηση των λανθασμένων στρατηγικών επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ που οδήγησαν σε ερήμωση της περιοχής, στην κατάρρευση των επιχειρήσεων και στην φτωχοποίηση των επιχειρήσεων/νοικοκυριών. 

Η άρνηση της ΝΔ να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, να βάλει πλαφόν στα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας, να λάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση των επαγγελματιών-παραγωγών-νοικοκυριών από τις φορολογικές-ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους,  σε συνδυασμό με την ακρίβεια στην ενέργεια και καταναλωτικά είδη πρώτης ανάγκης οδηγούν μοιραία στην οικονομική εξαθλίωση και στον μαρασμό του νομού! Ως πότε άραγε; 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">