Recents in Beach

Τιμήθηκε στην γενέτειρά του , το Διδυμότειχο, ο ηθοποιός Χρήστος Στέργιογλου!

 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση του 13ου Φεστιβάλ Πολιτισμού ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ-REDRIVER στο Διδυμότειχο το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο Δημοτικό Κινηματογράφο της πόλης, με σκοπό να παρακολουθήσει την τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του ηθοποιού και συντοπίτη κ. Στέργιογλου Χρήστο. Παρών ήταν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χατζηγιάννογλου Ρωμύλος, ο Πρόεδρος του Κ.Π.Α.Π.Ν.Π. ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ Διδυμοτείχου κ. Γεωργιάδης Λεωνίδας, εκπρόσωποι των Βουλευτών της ΝΔ κ. Δημοσχάκη Αναστάσιου και του ΣΥΡΙΖΑ κας Γκαρά Αναστασίας, εκπρόσωποι συλλόγων, όπου κατά την διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης παρακολούθησαν μαζί με το κοινό την προβολή των δύο ταινιών του ηθοποιού που έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση του φεστιβάλ στηρίχτηκε οικονομικά από τους επαγγελματίες του Διδυμοτείχου και εκφράζει τις ευχαριστίες της στους χορηγούς της πρώτης δράσης του φεστιβάλ για το 2022. Πολύ σημαντική ήταν επίσης η ανταπόκριση των ΜΜΕ της Θράκης με τις θετικές αναφορές τους στην εκδήλωση.Την έναρξη της βραδιάς έκανε ο κ. Γκρέμος Χρήστος με μουσική και τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη. Η παρουσίαση της πορείας του ηθοποιού έγινε από την κα. Πασχαλίδου Ζωή , ως συμμαθήτριας του ηθοποιού, η οποία ήταν η ιδιοκτήτρια κινηματογράφου για πολλά χρόνια στο Διδυμότειχο. Έγιναν αναφορές σε σημαντικές διακρίσεις του ηθοποιού, στις συμμετοχές του στο θέατρο και ιδιαίτερα στο αρχαίο θέατρο, την παρουσία του σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους  στην τηλεόραση, στην εκπαίδευση σε σχολές, στη  συμμετοχή του σε διεθνείς επιτροπές κινηματογράφου κ.α. καθώς και σε γεγονότα της ζωής του στο Διδυμότειχο. Προβλήθηκαν εικόνες από φωτογραφικό αρχείο και ήταν ιδιαίτερα έντονη η χαρά και η συγκίνηση των παρευρισκομένων. Στην εκδήλωση συμμετείχε κι ένας από τους δυο σκηνοθέτες της ταινίας “A La Carte” ο κ. Δεληγιάννης Ταξιάρχης, διακεκριμένος συνεργάτης του ηθοποιού.Την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον κ. Στέργιογλου Χρήστο έκανε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, κ. Χατζηγιάννογλου Ρωμύλος, ως μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της πολύχρονης προσφοράς του στις τέχνες και το θέατρο. Τα αναμνηστικά αναγνώρισης απένειμε ο εκπρόσωπος του φεστιβάλ κ. Μάρκου Σωτήρης  στον σκηνοθέτη κ. Δεληγιάννη Ταξιάρχη, για την προβολή της ταινίας και στον κ. Γκρέμο Χρήστο  για την μουσική επιμέλεια αλλά και την συμμετοχή του στο φεστιβάλ. Τέλος, ο Πρόεδρος Κ.Π.Α.Π.Ν.Π. ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ κ. Γεωργιάδης Λεωνίδας στην κα. Πασχαλίδου Ζωή  για την παρουσίαση της εκδήλωσης καθώς και την διαρκή  προσφορά της στον πολιτισμό του τόπου.  

Ο κ. Στέργιογλου μίλησε για την παιδική του ηλικία στο Διδυμότειχο, τους γονείς του, το σχολείο,  την γειτονιά του, τους φίλους του καθώς και για την ζωή του μέχρι σήμερα. Το χειροκρότημα του κοινού ήταν έντονο κάθε στιγμή και αναφερόμενος με χιούμορ στις αναμνήσεις του, προσέφερε το  γέλιο και την αγάπη του στους παρευρισκόμενους. Μια ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο ηθοποιός έδωσε αυθόρμητα την ανθοδέσμη της απονομής του, στον πατέρα της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, τον κ. Τοπαλούδη Ιωάννη, ως ένα μικρό δείγμα εκτίμησης και συμπαράστασης προς την οικογένεια του.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης αρκετοί συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και πολίτες θέλησαν να τον συγχαρούν από κοντά, εκφράζοντας τη συγκίνηση και την αγάπη τους. Ο ηθοποιός κατά την σύντομη διαμονή του στην γενέτειρά του, το Διδυμότειχο, βρήκε χρόνο να επισκεφτεί και να φωτογραφηθεί σε μνημεία, τουριστικά σημεία της πόλης καθώς και σε κτίρια με αναμνήσεις.Η τιμητική εκδήλωση με την παρουσία του ηθοποιού Στέργιογλου Χρήστου, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις  για την έναρξη του 13ου Φεστιβάλ Πολιτισμού ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ-REDRIVER, μετά από απουσία σχεδόν τριών χρόνων. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζεται η πολυετής  πολιτιστική προσπάθεια και δημιουργείται ένα σημείο αναφοράς ξανά για το 2023,  ώστε κι άλλοι σημαντικοί άνθρωποι που κατάγονται από το Διδυμότειχο κι έχουν διαπρέψει σε διάφορους τομείς, να τιμηθούν για το έργο τους μέσα από το φεστιβάλ και παράλληλα να προβάλουν τον τόπο καταγωγής τους. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι υπόλοιπες δράσεις του φεστιβάλ για το 2022.

Τέλος, ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και τη στήριξη τους, το Super Market Δάσκαλος, το κατάστημα παιδικών ρούχων Πρίγκιπας, το κατάστημα αθλητικών ειδών και γυμναστήριο Φυδανάκης, το εστιατόριο και wine bar Άβατον, το κατάστημα κοσμημάτων-ρολογιών Ζενόπ, το κατάστημα σιδηρικών-χρωμάτων-υδραυλικών Αφοί Αυγίδοι.

Διοργάνωση: www.redriver.gr , www.mobilesound.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">