Recents in Beach

«Ο Πάτσης συμβολίζει τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τις γαλάζιες ακρίδες»...

 


«Πάτσης, Μαραβέγιας, Κοντολέων, Νικολάου, αναθέσεις 7,5  δισ., ο Στασσής» έχουν μαζευτεί πάρα πολλά, διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ υψηλούς τόνους, σχολιάζοντας το σκάνδαλο που προέκυψε με τον βουλευτή της Ν.Δ., Ανδρέα Πάτση...


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και, όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα που αναδείχθηκε σήμερα στην επικαιρότητα είχε την… τιμητική του.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το σκάνδαλο ήταν γνωστό εδώ και καιρό, για να σημειώσει ότι η κυβέρνηση «έκανε τα στραβά μάτια και τώρα σταμάτησε γιατί το θέμα των κόκκινων δανείων έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις»

Σχολίασε, άλλωστε, και τις θολές απαντήσεις που επιχείρησε να δώσει μέσω διαρροών ο Κυριάκος Πιερρακάκης, επισημαίνοντας ότι «μου θυμίζει τη στάση του πρωθυπουργού σε μια σειρά από θέματα “δεν ήμουν εγώ, αλλά ο διπλανός μου”. Υπήρξε ερώτηση που δεν ήρθε να απαντήσει. Όλα αυτά τα έκανε ο κύριος Πάτσης μόνος του;».

Αφήνουν εσκεμμένα ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια

Μεγάλο κομμάτι της συνέντευξης αφορούσε και την οικονομία, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την έκρηξη ακρίβειας στην ενέργεια και την κατανάλωση.
«Η χώρα έχει αρνητικές πρωτιές στην Ευρώπη και σε σχέση με τις πληθωριστικές πιέσεις, αλλά και με τους χαμηλούς μισθούς. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες γιατί η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα προ φόρων στην Ευρώπη. Από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2022 έχουν παραχθεί υπερκέρδη 2,2 δις λέμε εμείς, η ΡΑΕ καταλόγισε 924 εκατομμύρια για τους έξι μήνες. Θα έπρεπε να έχουν εισπραχθεί, είτε 600 εκ. για έξι μήνες ή με τα δικά μας στοιχεία 1,9 δις. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει φορολογήσει ούτε ένα ευρώ μέχρι στιγμής. Βλέπουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας στην ενέργεια όπως και στα καύσιμα που η κυβέρνηση δεν τα αντιμετωπίζει. Γιατί δεν γίνονται έλεγχοι στην αγορά;». Ο ίδιος απάντησε ότι «υπάρχει σχεδιασμός μίας πολιτικής που εσκεμμένα αφήνει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το βασικό πρόβλημα είναι ότι «ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να βγάλει το μήνα όταν χρειάζεται δύο μισθούς για να καλύψει το ρεύμα ή μία οικογένεια με δύο μισθούς δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα. Βλέπουμε ότι υπάρχουν οικογένειες που σκέπτονται να κόψουν το φροντιστήριο για να πληρώσουν το ρεύμα».

«Εμείς έχουμε προτείνει, πέρα από τη μείωση των έμμεσων φόρων, για όσο διαρκεί κρίση, να παύσει το τέλος επιτηδεύματος και να φέρουμε αύξηση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλους τους πολίτες. Εμείς πιστεύουμε σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Παραδέχθηκα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να επιβαρύνει τη μεσαία τάξη, αλλά είχαμε ένα μνημόνιο και έπρεπε να βγάλουμε το κεφάλι έξω» τόνισε σε άλλο σημείο.

Σε ερώτηση για το που θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα όταν το πρόγραμμα που παρουσίασε στην ΔΕΘ κοστίζει 12 δις απάντησε: « Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι κοστολογημένο, είναι 5,6 δις ευρώ, περίπου όσο και της κυβέρνησης, αλλά με διαφορετική φιλοσοφία».

Να σταματήσει το εμπόριο πατριωτισμού
Έντονη ήταν και η ενόχληση που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη μόνιμη κυβερνητική απάντηση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζεται με την τουρκική προπαγάνδα στα εθνικά θέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει το εμπόριο του πατριωτισμού, καθώς «δεν είναι δυνατό κάθε φορά που ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική να βρισκόμαστε ενώπιον της κατηγορίας ότι είμαστε τουρκόφιλοι. Κάθε φορά υπάρχει η ίδια κριτική. Ξεκίνησε με τη Συμφωνία των Πρεσπών και συνεχίζεται και με Ουκρανία και προσφυγικό».

Τόνισε, πάντως, ότι «είμαστε ενωμένοι απέναντι στην προκλητικότητα Ερντογάν» για εκτιμήσει ότι δεν αξιοποιήθηκαν ορισμένες ευκαιρίες.

Ειδικότερα ανέφερε « το 2021, μετά την εκλογή Μπάιντεν, που είχε φύγει ο Τραμπ, ο οποίος είχε σχεδόν φιλικές σχέσεις με τον Ερντογάν. Τότε, είχα ζητήσει από την κυβέρνηση, να συνδέσει την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας, με τη Χάγη. Κακώς τότε ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στην ενίσχυση των εξοπλισμών. Αυτό είναι ένα μέρος, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό ζήτημα η εξοπλιστική επάρκεια της χώρας και συμπλήρωσε ότι «εμείς ασκήσαμε κριτική σε εξοπλισμούς που βγάζουν τον προϋπολογισμό μας πολύ έξω».

Στις εκλογές όλοι κρινόμαστε

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και τις τα εκλογικά σενάρια και, κυρίως, τα σενάρια μετά την κάλπη, αφήνοντας μια αιχμή προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι «δεν έχει τώρα την καυτή πατάτα. Όταν την αποκτήσει θα πρέπει να απαντήσει».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη στάση του πρωθυπουργού, σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται ότι δεν έχει κανέναν με τον οποίο μπορεί να κυβερνήσει. Τι λέει; “Ψήφισέ με στις δεύτερες εκλογές, αλλά εάν δεν βρω κάποιον να κυβερνήσω θα πάμε και σε τρίτες”» για να χαρακτηρίσει αυτό ως «συνταγή αποσταθεροποίησης».

Τέλος,  ερωτηθείς για την περίπτωση που χάσει τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «όλοι κρινόμαστε. Εγώ εξελέγην από τη βάση του κόμματος και έχω μια εντολή τριετούς θητείας, αλλά θα είναι τα μέλη του κόμματος αυτά που θα αποφασίσουν. Το κρίσιμο δεν είναι αν θα χάσει ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης, αλλά αν θα δοθεί εναλλακτική στους ανθρώπους που αγωνιούν».

nonews-news.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">