Recents in Beach

Go green: 4 τρόποι να γίνεις πιο eco-friendly στην καθημερινότητά σου


 Η προστασία του περιβάλλοντος είναι must! Πλέον το να μειώσεις το αποτύπωμά σου στο περιβάλλον είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου μπορείς να συμβάλλεις στην μείωση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας και να συνεισφέρεις στο περιβάλλον και την κοινωνία. Αν δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις είμαστε δίπλα σου για να σε βοηθήσουμε να κάνεις τα πρώτα μικρά αλλά σημαντικά «πράσινα» βήματα!

Πλαστικό

 Το πλαστικό αποτελεί τον νούμερο ένα  εχθρό του περιβάλλοντος, ξεκίνα λοιπόν από τα βασικά. Μπορείς να μειώσεις την χρήση του πλαστικού αντικαθιστώντας τις πλαστικές σακούλες που συνηθίζεις να χρησιμοποιείς στο σούπερ μάρκετ με πάνινες οικολογικές σακούλες. Εκτός από την συνεισφορά σου στο περιβάλλον αυτή η κίνηση θα σου επιτρέψει να εξοικονομήσεις χρήματα καθώς οι συγκεκριμένες τσάντες είναι επαναχρησιμοποιούμενες και φυσικά θα σε βοηθήσει να αναβαθμίσεις το στυλ σου! Ακόμη μπορείς να περιορίσεις την χρήση πλαστικών αντικειμένων, όπως ποτήρια και μπουκάλια, και να τα αντικαταστήσεις με θερμός ή οικολογικά παγούρια που θα διατηρούν παράλληλα τα ροφήματά σου δροσερά. 

Ρούχα

Τα vintage ρούχα είναι πάντα στην μόδα γιατί λοιπόν να μην αναζητήσεις και εσύ τους θησαυρούς που βρίσκονται κρυμμένοι στα second-hand μαγαζιά; Η αγορά ρούχων δεύτερο ή τρίτο χέρι όχι μόνο θα σου δώσει την δυνατότητα να μειώσεις την σπατάλη υφασμάτων και υλικών αλλά θα σου εξασφαλίσει τις πιο στιλάτες εμφανίσεις με ελάχιστα χρήματα. Φυσικά μην παραλείψεις να πλύνεις τα ρούχα πριν τα φορέσεις με υποαλλεργικά απορρυπαντικά ρούχων τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον και κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος. Αναζήτησε μοναδικά vintage κομμάτια στο διαδίκτυο ή σε ειδικά καταστήματα και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα σε απογοητεύσουν!

Διατροφή 

Αναφέροντας την διατροφή ως πρόταση για μια eco-friendly ζωή πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν σε συμβουλεύουμε να γίνεις vegan ή vegetarian αν δεν το θέλεις, καθώς αυτό εξαρτάται από την υγεία και τις διατροφικές σου προτιμήσεις. Ωστόσο θα σου προτείναμε να μειώσεις την εβδομαδιαία κατανάλωση κρέατος και να εντάξεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Αυτή η κίνησή σου δεν θα είναι μόνο ωφέλιμη για το περιβάλλον, αλλά και για την υγεία και την επιδερμίδα σου! Επίσης αν συνηθίζεις να παίρνεις μαζί σου φαγητό στην δουλεία, το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, φρόντισε να επιλέγεις οικολογικές συσκευασίες και να αποφύγεις εκείνες που αποτελούνται από πλαστικό.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι ώστε με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας να συμβάλλεις στο περιβάλλον. Μην το αναβάλλεις άλλο λοιπόν, εφάρμοσε όλες ή κάποιες από τις παραπάνω προτάσεις μας και κάνε την αρχή!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">