Recents in Beach

Ο Ερντογάν δεν συζητά με την Ελλάδα και ο Μακρόν θερμά τον χαιρετά…(video)

 Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε απόψε, στο περιθώριο της πρώτης συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ότι δεν έχει τίποτα να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση.

«Ολόκληρη η πολιτική τους βασίζεται σε ψέματα, δεν είναι ειλικρινείς. Δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με την Ελλάδα», είπε ο τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πράγα.



Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Αθήνα κατανοεί το μήνυμα της Άγκυρας ότι «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» – ένα σχόλιο που έχουν καταδικάσει αξιωματούχοι στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Δύσης ως «απειλή» κατά γειτονικής χώρας, υπογραμμίζει το πρακτορείο Reuters.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μεταδίδει ότι ο Ερντογάν δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ότι η απάντηση της Άγκυρας «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» αφορά ενδεχόμενη επίθεση οποιασδήποτε χώρας στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν είχε θερμή χειραψία με τον Γάλλο πρόεδρο Ε.Μακρόν που φαίνεται ότι τα «βρίσκει» όλο και περισσότερο με τον Τούρκο πρόεδρο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μακρόν ζήτησε από τον Ερντογάν σεβασμό στο διεθνές δίκαιο .

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την «ανησυχία» του για την κατάσταση στο Αιγαίο και «κάλεσε για επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των πλευρών ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση και να διαφυλαχθεί ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

millitaire.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">