Recents in Beach

1ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


 Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, από τις 10π.μ.- 2μ.μ. & από τις 5μ.μ. - 7μ.μ., στο GRECOTEL ASTIR EGNATIA HOTEL (Αίθουσα «Σαμοθράκη») στην Αλεξανδρούπολη, διοργανώνεται το «1ο Πανθρακικό Σεμινάριο Εκπαίδευσης Αυτοάμυνας Γυναικών», με αφορμή τον εορτασμό της 25 Νοεμβρίου, ως ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. 


Στο σεμινάριο αυτό, καλούνται να συμμετέχουν νεαρές (από 13 ετών), αλλά και μεγαλύτερες γυναίκες, οι οποίες αποφασίζουν -εμπράκτως- να υπερασπιστούν το δικαίωμα να είναι ασφαλείς σε κάθε στιγμή της ζωής τους!

Αναχαιτίζοντας και αποκρούοντας οποιαδήποτε επίθεση ή πράξη εναντίον της σωματικής ακεραιότητας και ασφάλειάς τους.
Οι συμμετέχουσες, δεν είναι απαραίτητο να έχουν οποιαδήποτε, προηγούμενη επαφή με το άθλημα της αυτοάμυνας. 

Στις υποψήφιες του σεμιναρίου συνίσταται αθλητική ενδυμασία, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στην εκμάθηση των τεχνικών και στην άσκηση με άνεση. 


Με σύνθημα “ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ…ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ! ”, οι γυναίκες απ´ όλη τη Θράκη, καλούνται να εκπαιδευτούν με αποτελεσματικότητα στην αυτοάμυνα, ώστε να γίνουν ατρόμητες και ακατανίκητες, απέναντι σε κάθε κίνδυνο και επίθεση.


Ένας από τους κορυφαίους δασκάλους  πολεμικών τεχνών -παγκοσμίως- με εκατοντάδες διακρίσεις -στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- με διεθνείς βραβεύσεις και συμμετοχές σε παγκόσμια σεμινάρια, αγώνες και μαχητικές διοργανώσεις, ο Master Ιωάννης Ζάχος (Master 8th Degree/International Taekwondo & Kick Boxing instructor. National trainer of Junior Cadet-team (WAGO Degree), θα εκπαιδεύσει την κάθε μια γυναίκα του σεμιναρίου αυτού. 


Αναπτύσσοντας το ισχυρό συναίσθημα αυτοπεποίθησης και ασφάλειας, απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της. 

Η δημιουργία μιας σύγχρονης «αμαζόνας», που κινείται άφοβα στην καθημερινότητα μίας κοινωνίας που μεταβάλλεται, αγριεύει, και επιτίθενται εναντίον των γυναικών -οι οποίες θεωρούνται στόχοι και θύματα, εξαιτίας του φύλλου τους και του σεξισμού- είναι ο στόχος του σεμιναρίου αυτού. 


Αποκτώντας γνώση, τεχνικές, αλλά και αντίληψη των στοιχείων που μπορούν να αποκαλύψουν τον κίνδυνο που ελλοχεύει -σε οποιαδήποτε στιγμή ή ώρα- μαθαίνουν να αμύνονται. 

Καμιά γυναίκα δεν είναι πλέον θύμα. Γνωρίζει πλέον τον τρόπο για να αναχαιτίσει και να αποτρέψει τον κίνδυνο. 
Η πρόσκληση συμμετοχής για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, απευθύνεται σε ένστολες γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, μαθήτριες, εργαζόμενες αλλά και καθημερινές γυναίκες που θέλουν να προστατέψουν τον εαυτό τους, τα παιδιά τους, την οικογένεια, αλλά και τους συνανθρώπους τους. 


Επίτιμος προσκεκλημένος του σεμιναρίου  -ο οποίος θα αναπτύξει τη θεωρία της αυτοάμυνας και θα προσεγγίσει την ψυχολογία της ευάλωτης και φοβισμένης γυναίκας- είναι ο παγκοσμίως διακεκριμένος Grand Master Βασίλης Αλεξανδρής (Grandmaster 9th Degree/World Official Ambassador of Greek Taekwondo (ITF) Branch).


Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου είναι δυο ώρες, ενώ στο τέλος του προγράμματος  των τριών διαφορετικών τμημάτων αυτοάμυνας, θα απονεμηθούν διπλώματα πιστοποίησης συμμετοχής.


Στο τέλος του σεμιναρίου και μετά την απονομή των διπλωμάτων πιστοποίησης, θα ακολουθήσει κοκτέιλ πάρτι και θα οργανωθεί αναμνηστική φωτογράφιση με τους εκπαιδευτές και τους επίτιμους προσκεκλημένους.


Τμήματα: 

10:00 - 12:00 Σώματα ασφαλείας – Ελληνικός Στρατός

12:00-14:00  από 13-25 ετών

17:00-19:00 από  25 ετών και άνω.


Η εκδήλωση τίθεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης/Περιφερειακή ενότητα Έβρου, του Επιμελητηρίου Έβρου και του Εμπορικού Συλλόγου ´Αλεξανδρούπολης. 


Διάθεση δελτίου συμμετοχής: 

Προπώληση 15 €, από το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, στην Αλεξανδρούπολη 

Στο σημείο διεξαγωγής του σεμιναρίου, κόστος 20 €.

 

  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">