Recents in Beach

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 Νοεμβρίου 2022 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 


Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους στον κοινό αγώνα και στην απεργία των συνδικάτων την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την τελευταία δωδεκαετία ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων, την εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, την ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών βιώσαμε και τη δραματική μείωση στις αποδοχές μας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο 12 χρόνια ΤΩΡΑ όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Σήμερα όμως ερχόμαστε αντιμέτωποι και με ένα κύμα ακρίβειας που προϋπήρχε εδώ και καιρό και με πρόσχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία γιγαντώθηκε. Ο πόλεμος αυτός προκαλεί ένα κύμα αισχροκέρδειας των μονοπωλιακών συμφερόντων και του μεγάλου κεφαλαίου το οποίο φέρνει τραγικές ανατιμήσεις στην ενέργεια και σε όλα τα αγαθά δυσανάλογα του λαϊκού εισοδήματος το οποίο πλέον αδυνατεί να ανταποκριθεί και στις βασικές του ανάγκες. 

Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να βάλει φραγή στην αισχροκέρδεια και τις ανατιμήσεις και να προστατέψει την αγοραστική αξία των χρημάτων των καταναλωτών ενισχύοντας παράλληλα την κίνηση της αγοράς για την οποία κάθε μέρα ακούμε ότι κλείνουν ή αναστέλλουν τη λειτουργία τους μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Κι ενώ η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. 3 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν συζητά αυξήσεις στους μισθούς μας, αλλά προσπαθεί με ψέματα να παραπλανήσει την κοινωνία ότι δήθεν η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο από 1/1/2023 συνεπάγεται αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, αφού είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι που έχουν εισόδημα μέχρι 12.000€ τον χρόνο δεν θα πάρουν ούτε 1 ευρώ αύξηση, ενώ όσοι έχουν εισόδημα από 12.000€ μέχρι 20.000€ θα πάρουν αύξηση από 1,83€ τον μήνα μέχρι 14,66€!!!

 Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπαίζει τους δημόσιους υπαλλήλους και παραπλανεί συνειδητά την ελληνική κοινωνία ότι μας δίνει αυξήσεις. Όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού. 

 • Στοχοποιεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που, στα τρία τελευταία χρόνια, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως οι γιατροί και οι νοσηλευτές την ίδια ώρα που οι ιδιωτικές δομές υγείας σφύριζαν αδιάφορα, όπως οι εκπαιδευτικοί με την τηλεκπαίδευση, με δικά τους μέσα, και χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία κράτησαν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως οι υπάλληλοι των Δήμων, των Υπουργείων, του ΕΦΚΑ, των οργανισμών, των φορέων, οι οποίοι παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό έδωσαν και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.


Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση με τον Νόμο 4808/21, τον γνωστό νόμο Χατζηδάκη, κατάργησε έναν εμβληματικό νόμο τον Ν. 1264/82, τον προοδευτικότερο και δημοκρατικότερο νόμο στην Ευρώπη για τα εργασιακά καταπατώντας κατακτήσεις των εργαζομένων και καταργώντας θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία. Όλες οι απεργίες, από τον Σεπτέμβρη του ΄21 μέχρι σήμερα, κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες γιατί Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης καταφεύγουν στα δικαστήρια, για να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες, πράγμα πρωτοφανές για το πολιτικό σύστημα, από τη μεταπολίτευση και μετά, ενώ παράλληλα ποινικοποιεί το συνδικαλισμό οδηγώντας στα δικαστήρια Προέδρους Δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.


Φτάνει πια!

Δεν μπορούμε να δεχτούμε την περαιτέρω εξαθλίωση της ζωής μας. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε τα χαμηλά και μεσαία στρώματα να πληρώνουμε τις δυσθεώρητες αυξήσεις. στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης και την ίδια ώρα να θησαυρίζουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. 

Στις 9 Νοεμβρίου απεργούμε όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό χώρο για να βάλουμε ένα τέρμα σ’ αυτή την πολιτική. Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.


 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η δύναμη μας είναι η οργανωμένη αντίδραση και οι μαζικοί αγώνες. Αυτό είναι που φοβούνται όλοι οι πολιτικοί και όλες οι κυβερνήσεις. Όλοι μαζί λοιπόν απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις μαζί με τους συμπολίτες μας για να διεκδικήσουμε:


 • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την  αύξηση του πληθωρισμού

 • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/21 όπως έγινε και στον ιδιωτικό τομέα

 • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017

 • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

 • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού

 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

 • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

 • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά.

 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων και των δημόσιων αγαθών.Στον αγώνα αυτό δεν πρέπει να είμαστε μόνοι μας οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στον αγώνα αυτό απέναντι σ’ αυτή την πολιτική φτωχοποίησης των Ελλήνων πολιτών πρέπει να είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους απ’ όλους τους επαγγελματικούς – παραγωγικούς – επιστημονικούς – κοινωνικούς - πολιτιστικούς χώρους του νομού μας και με όλους τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους από κάθε επαγγελματικό χώρο, με όλους τους συνταξιούχους και με όλους τους άνεργους.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 Νοεμβρίου 2022

Όλοι μαζί

Στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου

 • Αλεξανδρούπολη: Στις 11:00 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου. 

Ορεστιάδα: Στις 11:00 στην πλατεία.


    Για την Ε.Γ.

                Ο                                                          Ο

              Πρόεδρος                             Γ. Γραμματέας

           


                    Τσίρτσης Παναγιώτης               Αραμπατζής Κωνσταντίνος               


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">