Recents in Beach

Άλλη μια αναποτελεσματική παρέμβαση της ΝΔ


 Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: Άλλη μια αναποτελεσματική παρέμβαση της ΝΔ.

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι και η διαδικασία για την καταβολή της ενίσχυσης των 60 εκατ. ευρώ,  λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης του κόστους των λιπασμάτων.

Για άλλη μια φορά είναι μια απόφαση με αποκλεισμούς και διακρίσεις μεταξύ όσων ασκούν αγροτική δραστηριότητα. Η κυβέρνηση των «αρίστων», ανακοινώνει ποσά για στήριξη πληγέντων από τις απανωτές κρίσεις, παραγωγικών ομάδων και μετά ανακαλύπτει τρόπους για να μειώνει τα χρήματα που δίνει.

Στην προκειμένη περίπτωση, η ΚΥΑ προβλέπει τα φυσικά πρόσωπα να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ τα νομικά πρόσωπα να έχουν απλά έναν ΚΑΔ με αγροτική δραστηριότητα. Κατάφορη αδικία προς τους ανθρώπους του μόχθου που συμπληρώνουν το εισόδημα τους κάνοντας και δεύτερη δουλειά, νόμιμα, και οι οποίοι δίνουν χρόνια τώρα ζωή στην ελληνική ύπαιθρο.

Θα πρέπει να έχουν ήδη αγοράσει λιπάσματα, από 1/10/2021 μέχρι 30/9/2022. Γνωρίζουν, άραγε, οι κυβερνώντες τη χώρα, πόσοι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα λιπάσματα που χρειάζεται η καλλιέργειά τους, ειδικά μετά τις αυξήσεις του τελευταίου χρόνου, αλλά και τις πολιτικές της ΝΔ των τριών τελευταίων χρόνων. Κατανοούν, ότι αυτοί που χρειάζονται στήριξη είναι όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν λιπάσματα;

Η ΚΥΑ που εκδόθηκε, μεγεθύνει τις στρεβλώσεις, διχάζει τον αγροτικό κόσμο και σίγουρα δεν ανακουφίζει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής γεωργίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει την ΚΥΑ και να στηρίξει όλους τους παραγωγούς της χώρας να προμηθευτούν τα λιπάσματα που χρειάζονται οι καλλιέργειές τους με επιδότηση ανάλογα με τις καλλιέργειες που δηλώνουν στο ΟΣΔΕ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">