Recents in Beach

«ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ», στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 


Προσκεκλημένη από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και τον Περιφερειάρχη κ.Χρήστο Μέτιο  συμπληρώνοντας σχεδόν 45 χρόνια στο θεατρικό σανίδι και την τηλεόραση,  η Μελίνα Μποτέλλη, μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς της Ελλάδας, ερμηνεύει  τον Θεατρικό –Μουσικό Μονόλογο με τίτλο «ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ», στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ το Σάββατο 26 Νοέμβριου, ώρα 7μ.μ.

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι δωρεάν.

 

Απαιτείται η ηλεκτρονική κράτηση θέσης μέσα από την σελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ: pamth.gov.gr στη συνέχεια κάνετε click στο εικονίδιο με το πληκτρολόγιο online κρατήσεις θέσεων / online booking, ή στο link: https://open.pamth.gov.gr/. Εκτυπώνετε την κράτηση και την επιδεικνύετε κατά την είσοδό σας στο Μέγαρο. Σε περίπτωση ακύρωσης παρακαλώ να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2531353911, 2531352112 & 2531354230. 

 

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για τις κρατήσεις τη Δευτέρα 21/11/2022 το μεσημέρι.

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του COVID-19. Κατά τη διάρκεια της παράστασης συστήνεται Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ.

Λίγα λόγια για το έργο

Τα «ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ» είναι το αντίδοτο στην απίστευτη βία των ημερών και ειδικά κατά των γυναικών.

Το έργο αυτό  μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας ύμνος στην  Μητρότητα και την Τέχνη της Μουσικής.

Η παράσταση αυτή ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 και παρ’ όλα τα εμπόδια του covid-19, ταξίδεψε και θριαμβεύει σε όλη την Ελλάδα. Από Αθήνα έως Θεσσαλονίκη, από Χανιά έως Δράμα, από Ηράκλειο έως Σέρρες, από Μονεμβασιά έως Αμύνταιο, από Κέρκυρα έως Ορεστιάδα. Από πρωτεύουσα, συμπρωτεύουσα και πρωτεύουσες νομών, έως μικρές ακριτικές πόλεις της Πατρίδας μας.

Συγκλονίζει το κοινό, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και μορφωτικό επίπεδο.

Η σπουδαία πρωταγωνίστρια, που συνέδεσε το όνομά της με  μεγάλες θεατρικές και τηλεοπτικές της επιτυχίες, θα αγγίξει τις ψυχές των Θρακών με τον Θεατρικό –Μουσικό της Μονόλογο ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ. Στον χώρο, που ταιριάζει απόλυτα στο έργο της. Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Η ευαίσθητη Αρετή στη σειρά ΑΠΩΝ της Μιρέλλας Παπαοικονόμου ,η δυναμική τσιγγάνα μάνα Αφροδίτη στους ΨΙΘΥΡΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ του Μανούσου Μανουσάκη και η εμβληματική Μάνα της Κρήτης, Ουρανία Σταματάκη, στη σειρά ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΑ του Στράτου Μαρκίδη και της Υβόνης Μεταξάκη, αγκαλιάζει με τα ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ τη ΘΡΑΚΗ..

Κείμενο - Σκηνοθεσία - Φωτισμοί - Ερμηνεία: Μελίνα Μποτέλλη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ 

Η Μελίνα Μποτέλλη γεννήθηκε στα Εξάρχεια της Αθήνας .  

Ο πατέρας της Τριαντάφυλλος Μποτέλλης, Έλληνας της Ρουμανίας με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, ήρθε στην Ελλάδα στις 29 Οκτωβρίου 1940 και  πολέμησε στο Ελληνοαλβανικό Μέτωπο. 

Η μητέρα της Φοίβη Νικολαΐδου, γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου και ήρθε στην Αθήνα με την οικογένειά της στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Και οι  δύο ήταν φανατικοί φιλότεχνοι.  

Ο Κύπριος παππούς της Μελής Νικολαΐδης, ανταποκριτής Κυπριακών εφημερίδων στην Αθήνα, θεωρείται ένας από τους θεμελιωτές της Κυπριακής λογοτεχνίας, βραβευμένος δύο φορές από το Ελληνικό κράτος με πρώτο Κρατικό βραβείο λογοτεχνίας και βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Ήταν σύμβουλος πολιτισμού του Εθνάρχη της Κύπρου Μακαρίου. Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Πρόεδρος στις Μαραθώνιες πορείες Ειρήνης, που έγιναν μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.  

Έτσι η Μελίνα Μποτέλλη από τα παιδικά της χρόνια μαζί με τον αδερφό της Εμμανουήλ ακολουθούσαν τους γονείς τους σε θεατρικές παραστάσεις,  λογοτεχνικές βραδιές και εικαστικές εκθέσεις. Η Μελίνα είχε την πλήρη 

στήριξη της οικογένειάς της στην καλλιτεχνική της πορεία.  Λόγω οικονομικών προβλημάτων, άρχισε να εργάζεται από τα πρώτα εφηβικά  της χρόνια και επαγγελματικά από τα 14 της στο μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έχασε πρόωρα τον πατέρα της και έτσι δεν μπόρεσε να φύγει  για σπουδές στη Γαλλία, όπου λόγω του ταλέντου της ,της είχε δοθεί  υποτροφία. Ούτε να αρχίσει την χορευτική της καριέρα στην Όπερα της Βόννης, όπου της είχε δοθεί θέση στο μπαλέτο, από τον τότε Διευθυντή Lothar  Hofgen. 

1974 Απολυτήριο Λυκείου Τοσιτσείου – Αρσακείου με άριστα  Εισαγωγή και εγγραφή στο ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 

Σπούδασε θέατρο στην ∆ραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου, με καθηγητές τους:  

Μαίρη Αρώνη, Στέλιο Βόκοβιτς, Ελένη Χατζηαργύρη, Νίκο Τζόγια, Έλλη Νικολαΐδη, Στρατή Καρρά, Αλέξη Διαμαντόπουλο, Τάσο Λιγνάδη, Μαρία  Χορς, Έλεν Τσουκαλά, Σπύρο Παγιατάκη, Στέφανο Βασιλειάδη.  Αριστούχος απόφοιτος (1978).  

Εργάστηκε στο Εθνικό θέατρο, Θέατρο Τέχνης, Αμφιθέατρο, Σκηνή κ.α. σε σκηνοθεσία των αείμνηστων μεγάλων:  

Κάρολου Κουν, Ζυλ Ντασέν, Γιώργου Λαζάνη, Μίμη Κουγιουμτζή, Σπύρου  Ευαγγελάτου, Γιώργου Θεοδοσιάδη, ∆ιαγόρα Χρονόπουλου, Λευτέρη Βογιατζή , ∆ημήτρη Έξαρχου, Βασίλη Νικολαίδη.  

Και των εξ ίσου σπουδαίων σκηνοθετών Κώστα Καζάκου, Λεωνίδα Τριβιζά,  Γιώργου Μιχαλακόπουλου, Σταμάτη Φασουλή, Γιάννη Μαργαρίτη, Σωτήρη Χατζάκη και ξένων σκηνοθετών, όπως ο John Sharpe και η Jane Howell.  Έπαιξε δίπλα σε πρωταγωνιστές όλων των θεατρικών γενεών. Ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους, δραματικούς ή κωμικούς σε εντελώς διαφορετικά  είδη θεάτρου, από αρχαία τραγωδία, έως μιούζικαλ, από κλασσικό θέατρο,  όπως Σαίξπηρ και Ίψεν, μέχρι επιθεώρηση του Μπόστ. 

Έγινε ευρύτατα γνωστή στην Ελλάδα, με την επιτυχία των τηλεοπτικών σειρών, στις οποίες πρωταγωνίστησε. Όπως:  

• «Απών» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου-Γιώργου Κορδέλλα, (Αρετή  Οικονόμου)  

• «Ψίθυροι Καρδιάς» του Μανούσου Μανουσάκη, όπου ερμήνευσε τον ρόλο της τσιγγάνας Αφροδίτης,(μάνα της Ερατούς),  

• «Ακροβατώντας» του Στράτου Μακρίδη σε σκηνοθεσία του ίδιου και του  Μάριου Ρετσίλα.  

• «Της αγάπης μαχαιριά» του Στράτου Μαρκίδη στο ρόλο της χαρακτηριστικής κρητικιάς μάνας (Ουρανία Σταματάκη).  

• «Χωρίς Όρια» του Στράτου Μαρκίδη.  

Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό με καθηγητές τους:  Λεωνίδα Ντεπιάν, Λεωνίδα Ερενίδη, Γιάννη Μέτση, Θάλεια Ανωμερίτου,  Ολυμπία Γελοδάρη, Terry Sleigny, Τίμο Παππά, Ντιάνα Θεοδωρίδου, Ελίζα  Πάλλη.  

Επαγγελματίας χορεύτρια από τα 14 της χρόνια στο μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Κλασσικού Μπαλέτου του Λεό Ντε Πιαν και στο Πειραματικό Μπαλέτο του Γιάννη Μέτση.  

∆ιπλωματούχος καθηγήτρια χορού (1975)  

Δίδαξε σε σχολές Μπαλέτου και στην ∆ραματική Σχολή του θεάτρου Τέχνης (1980-1990), όπου και επιμελήθηκε χορογραφίες παραστάσεων, όπως «Ειρήνη» και «Οδυσσέα γύρισε σπίτι».  

Έχει κάνει μαθήματα τραγουδιού με τους καθηγητές Κική Μορφονιού, Έλλη Νικολαϊδη, Φραγκίσκο Βουτσίνο και θεωρητικών στο Athenaeum.  Έχει πάρει μέρος σε συναυλίες, ρεσιτάλ τραγουδιού και σε δεκάδες ραδιοφωνικές εκπομπές.  

Ήταν η πρώτη που δημιούργησε μουσικές – θεατρικές παραστάσεις (συγγραφή, επιλογή κειμένων και τραγουδιών) και ένα πολύ προσωπικό στυλ ερμηνείας:  

•«Ή Γυναίκα και το Πιάνο», σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή, με τον μαέστρο ∆ιαμαντή ∆ιαμαντόπουλο στο πιάνο, που παρουσιάστηκε στο θέατρο Κολεγίου Αθηνών τον Οκτώβριο του 1991.  

•«Στων Κεριών το Φως» με τον κιθαρίστα Μιχάλη Σουρβίνο (1999) που  παίχτηκε στην αίθουσα συναυλιών «Atheaneum – Μαρία Κάλλας», στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», σε ∆ήμους της Αττικής, σε 80 πόλεις της Ελλάδας, και σε πόλεις της Κύπρου με πάνω από 200 παραστάσεις και ξαναπαρουσιάζεται από  το 2015  

• «Ο Άνθρωπος μου» από το 2001 με τον κιθαρίστα Μιχάλη Σουρβίνο, τον πιανίστα και τενόρο Γιάννη Φίνα, τον βαρύτονο Κωστή Ρασιδάκι, που  παρουσιάστηκε στην Ελλάδα και την Κύπρο με μεγάλη επιτυχία.  ∆ιαμόρφωση της ίδιας παράστασης είναι  

• «Η Κυρία και οι Πιανίστες» με τους δίδυμους πιανίστες Γιάννη & Τάκη Φίνα.  • «Πάμε μια Βόλτα στο Φεγγάρι», 

αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, με τον πιανίστα Γιάννη Φίνα από το 2005 και  την πιανίστα Γιάννα Λύκοβα από το 2010 σε δεκάδες παραστάσεις.  • «Στίχοι και μουσικές εξαίσιες», αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη με τον Γιάννη Φίνα στο πιάνο, από το 2006  

• «Ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός», αφιέρωμα στο Σταύρο Ξαρχάκο με τους Γρηγόρη & Πέτρο Παπαεμμανουήλ, τη Γιάννα Λύκοβα στο πιάνο και τον Άγγελο Φιλίππου στο τσέλο. από το 2010.  

•«Φωνή Ελληνίδας»,αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο με την πιανίστα Γιάννα  Λύκοβα, από το 2013 .  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">