Recents in Beach

Ο Αλέξης Τσίπρας στους Betarades: "Tον Μητσοτάκη τέρμα, με τίποτα". (Βίντεο)

 


Ήταν μια συνέντευξη που ομολογουμένως τα είχε όλα, μια συνέντευξη που είχε στο περιεχόμενο της όλα όσα εκείνα εκφράζουν και κάνουν πιο οικείο και πιο ζωντανό τον μέσο πολίτη... Ο λόγος για μια διαφορετική συνέντευξη ενός πολιτικού αρχηγού και όπως δεν έχουμε συνηθίσει καμία φορά και αυτή ήταν η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. κ. Αλέξη Τσίπρα στην διαδικτυακή αθλητική εκπομπή "Betarades" με τους Δημοσιογράφους Αριστοτέλη Σαββίδη και Θοδωρή Ριγάνη να θέτουν διάφορα ερωτήματα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη συζήτηση να κινείται κυρίαρχα γύρω από τον αθλητισμό αλλά και θέματα της επικαιρότητας.


Την ίδια ώρα που άλλοι πολιτικοί αρχηγοί επιλέγουν γλυκανάλατες μεσημεριανές τηλεοπτικές εκπομπές της λίστας Πέτσα για να σχολιάσουν χλιαρά κουτσομπολιά ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μια συνέντευξη από καρδιάς χωρίς σαλόνια με βελούδα, ακριβούς καναπέδες και φανταχτερές παρουσίες και μίλησε σε μια αθλητική εκπομπή που βλέπει ο απλός κόσμος και οι νεαρές ηλικίες για την αγάπη του για την ομάδα του Παναθηναϊκού και το θέμα του γηπέδου στο Βοτανικό, για τις αναμνήσεις του από τα Μουντιάλ και γιατί δεν θα πήγαινε στο Κατάρ, ενώ επισημαίνει μεταξύ άλλων τις θέσεις του για τις υποθέσεις των Εύα Καϊλή και Ανδρέα Πάτση.


Η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έφτασε μέσα σε 15 ώρες από τη δημοσίευσή της στην 11η θέση των τάσεων του ελληνικού YouTube με τουλάχιστον 100.000 προβολές στο κανάλι του Betarades.gr ενώ και ο ίδιος στην συνέντευξη του μίλησε για τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου και αθλητισμού γενικά, τα συμφέροντα, την διαφθορά, την παράγκα και τις προσπάθειες που έγιναν για να πέσει φως το ποδόσφαιρο ειδικά με τον ερχομό του VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Ασχολίαστο δεν έμεινε και το Μουντιάλ του Κατάρ καθώς ο Αλέξης Τσίπρας  χαρακτήρισε αρνητική και αυτοεξευτελιστική την απόφαση να πάει το Μουντιάλ στο Κατάρ, καθώς έτσι πάει πίσω το ποδόσφαιρο και η FIFA.

Τόνισε ακόμη πως σε μια χώρα χωρίς ποδοσφαιρική παράδοση και κυρίως χωρίς καμία ελευθερία, τελικά ανταμείβονται άλλου είδους ιδιοτέλειες, «τις οποίες βλέπουμε τις τελευταίες μέρες να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας». Αναφερόμενος στο Qatargate, υπογράμμισε πως, αντί να αποκλειστεί η Κροατία, αποκλείστηκε η Καϊλή. Σημείωσε δε πως η επιλογή του Κατάρ είναι από τη φύση της ύποπτη... Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία της διοργάνωσης, επισήμανε ότι φτιάχτηκαν οκτώ στάδια σε «συνθήκες γαλέρας», με 6.500 εργάτες νεκρούς και με υποτίμηση κάθε έννοιας ανθρώπινου δικαιώματος, ενώ ξεκαθάρισε πως αυτό η παγκόσμια κοινότητα και η ποδοσφαιρική κοινότητα δεν μπορεί να το αφήσει έτσι.


Ακόμη, πρόσθεσε πως μπορεί να βλέπουμε μπάλα, αλλά ζούμε και σε έναν κόσμο και ως εκ τούτου θα πρέπει να βλέπουμε την αδικία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα εργασιακά δικαιώματα.Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι, όταν συμβαίνουν όλα αυτά, το να μας λένε ότι το Κατάρ είναι πρωτοπόρος χώρα στα εργασιακά δικαιώματα «σε τρελαίνει», και συμπλήρωσε, λέγοντας: «Βλέπεις για ποιον λόγο ειπώθηκαν και οργίζεσαι».

Σε ό,τι αφορά στο αν θα πήγαινε να δει από κοντά έναν αγώνα στο Κατάρ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε πως «δεν μπορείς να κάνεις εμπάργκο στη χαρά και την απόλαυση του ποδοσφαίρου, αλλά δεν θα νομιμοποιούσα το συγκεκριμένο Μουντιάλ με την παρουσία μου εκεί».


Αναφερόμενος στο κομμάτι της οπαδικής βίας στην Ελλάδα είπε πως τα γήπεδα είναι μικρογραφία της κοινωνίας και ότι η βία της καθημερινότητας φτάνει και στα γήπεδα. Εκτίμησε ότι βολεύει τις εξουσίες η εκτόνωση της έντασης σε χώρους χωρίς πολιτικό κόστος, αντί για διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Μιλώντας για τους υπεύθυνους των φαινομένων της βίας, σημείωσε πως όλοι έχουν ευθύνη: τα σχολεία για το πώς διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά, η πολιτεία για τους κανόνες στους αγωνιστικούς χώρους, οι συμπεριφορές των αθλητικών παραγόντων, οι ομάδες για τους ανεξέλεγκτους στρατούς οπαδών, αλλά και το ίδιο το οπαδικό κίνημα.

«Όνειρό μου είναι να καθόμαστε δίπλα δίπλα στα γήπεδα φίλαθλοι διαφορετικών ομάδων», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Σχετικά με τη θέση που θα έδινε στον σημερινό πρωθυπουργό σε έναν πιθανό ποδοσφαιρικό αγώνα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν θα έβαζε «τον Μητσοτάκη τέρμα, με τίποτα» σε μια 11άδα με πολιτικούς και δεν θα ανέθετε υπουργεία σε αθλητικούς παράγοντες, γιατί σήμερα, όπως είπε δηκτικά, «το πρόβλημα είναι ότι αυτοί αναθέτουν υπουργεία».
Πρόσθεσε ακόμη ότι στη χώρα «αν τα πηγαίνεις καλά με τους ιδιοκτήτες των μίντια, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις».

«Οι ζωές των Ρομά αξίζουν εξίσου». 

Αναφερόμενος στον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, που έφυγε από τη ζωή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από σφαίρα αστυνομικού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «και οι ζωές των Ρομά αξίζουν εξίσου», ενώ χαρακτήρισε μεγάλη πληγή για την Ελληνική Αστυνομία τα ζητήματα εκδημοκρατισμού και εκπαίδευσης. Υπογράμμισε, επίσης, ότι το αίσθημα της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνει κυρίαρχο στην ελληνική κοινωνία και να νιώθουν οι πολίτες ότι η πολιτεία λειτουργεί για όλους και με κανόνες.

Για το ζήτημα των υποκλοπών σχολίασε ότι «η οικογένεια Μητσοτάκη τηρεί τα έθιμα» και ότι το σκάνδαλο, πέρα από το πόσο κομβικής σημασίας είναι για τη Δημοκρατία, θίγει το ατομικό δικαίωμα της ιδιωτικότητας, αν και ο ίδιος δεν ένιωσε προσωπική ανασφάλεια, γιατί «δεν έχω να κρύψω τίποτα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μιλώντας για τη νέα γενιά, είπε ότι τον ενδιαφέρουν πάρα πολύ οι ανησυχίες της, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνει τις λέξεις που χρησιμοποιούν, τον ενδιαφέρουν αυτοί που γεμίζουν ένα στάδιο για τον Λεξ. Σημείωσε, ακόμη, ότι τα απολίτικα συνθήματα τελικά δεν ενοχλούν την εξουσία.


Για την ενασχόληση με την πολιτική εξομολογήθηκε ότι όταν είναι κάποιος σε θέση ευθύνης και στην εξουσία, χάνει χρόνο προσωπικό και χρόνο από την οικογένειά του, αλλά «είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ότι κάνεις χρήσιμα πράγματα για την κοινωνία, που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων».

Τέλος, ανέφερε ότι δεν παίζει στοίχημα με δεοντολογική αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, αλλά ακόμα και με στοιχηματικούς όρους προέβλεψε ότι οι μετρήσεις θα πέσουν έξω στις εκλογές.


Δείτε τη συνέντευξη:


















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">