Recents in Beach

«Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 - 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ» - Το νέο Δ.Σ της Β' ΕΛΜΕ , πρόεδρος και πάλι ο Χάρης Κουσινίδης


Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ.


Συναδέλφισσες - συνάδελφοι:

Την Tρίτη 13/12/2022 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου κατά την οποία συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών στις 01/12/2022.

Οι προτάσεις για την κατανομή αρμοδιοτήτων ψηφίστηκαν ομόφωνα από όλα τα μέλη. Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κουσινίδης Χαρίλαος (Χάρης)

3ο Γ/ΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ

κινητό: 6937032925 και 6944838869

e-mail: xkousini@gmail.com, xkousini@sch.gr

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεωργουσίδου Μαρία

2Ο Γ/ΣΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

κινητό: 6944307824

e-mail: geomaria@sch.gr

Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βούλκος Χρήστος

2ο ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ - Γ/ΣΙΟ Ν.ΒΥΣΣΑΣ

κινητό: 6978097670

e-mail: chrisvoulkos@gmail.com

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κατσαρού Χρυσούλα

ΓΕΛ Ν.ΒΥΣΣΑΣ – Γ/ΣΙΟ Ν.ΒΥΣΣΑΣ – Γ/ΣΙΟ ΚΥΠΡΙΝΟΥ

 κινητό: 6979554175

e-mail: chrisοulakatsarou73@gmail.com

ΤΑΜΙΑΣ

Δεμερδεσλής Γιώργος

ΕΣΠ. ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ 

κινητό: 6937271637

e-mail: gdemeragon08@gmail.com

ΜΕΛΗ

Αρβανίτης Λευτέρης

2ο Γ/ΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ – 3ο ΓΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ – 2ο ΓΕΛ ΟΡ/ΔΑΣ

κινητό: 6970095692

e-mail: eleftheriosarvanitis@gmail.com

Μπράχος Κων/νος

ΕΠΑΛ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ – 3ο ΓΣΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΕΩΣ – 3ο ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΕΩΣ

κινητό: 6983635314

e-mail: kostasbrahos@yahoo.gr


Οι τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τρίτη, στα γραφεία της Β΄ ΕΛΜΕ και ώρα 18.00.

Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία, δύναμή μας είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος Βούλκος Χρήστος


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

 

Την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη απεργούμε!

 

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία. Απεργιακή συγκέντρωση ώρα 11:00, στην κεντρική πλατεία της Ν.Ορεστιάδος.

 

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΡΑ!

ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

 

Ενάντια στη ζοφερή πραγματικότητα που διαγράφεται για το δημόσιο σχολείο και την εργασία μας!

Για την μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς σύνδεση με την ατομική αξιολόγηση.


Απαιτούμε:

 

Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Κάλυψη όλων των απωλειών των μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας, για ζωή με αξιοπρέπεια. Συνεχή αύξηση - αναπροσαρμογή των μισθών και των συντάξεων με βάση τον τιμάριθμο. Κανένας μισθός κάτω από 1200 ευρώ καθαρά. Να αποδοθεί το κλεμμένο Μ.Κ. του 2016-2017

Άμεση λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων και σε όλα τα βασικά αγαθά με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Πλαφόν στις τιμές των καυσίμων και ηλ. ρεύματος και κατάργηση του “χρηματιστηρίου ενέργειας” και των ρητρών αναπροσαρμογής. – Όχι στους πλειστηριασμούς και τις διακοπές ηλ.ρεύματος - νερού και διαγραφή των χρεών των ευάλωτων νοικοκυριών. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Καμία εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών. Άμεση επαναφορά στο δημόσιο όλων των εταιρειών κοινωφελούς χαρακτήρα (ηλ.ρεύμα, ενέργεια, τρένα, λιμάνια κλπ).

Άμεση καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Έκτακτες επιχορηγήσεις για τα ταμεία. Πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας, ίση με τον καταληκτικό μισθό. Αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας και του χρόνου σπουδών, χωρίς εξαγορά.

Αύξηση δαπανών για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, καθολική ασφάλιση και κοινωνικά αγαθά αντί για πληρωμή του δημόσιου χρέους, επιδοτήσεις τραπεζών, φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και voucher της ντροπής.

Δωρεάν υγεία. Να μην εφαρμοστεί ο νόμος που ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ.

Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους/ες – Όχι στην ελαστική εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Επιστροφή όλων των υγειονομικών συναδέλφων μας, που βρίσκονται σε αναστολή. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας, του διχασμού και της αναστολής εργασίας.

Μαζικούς διορισμούς χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. και κατάργηση του προσοντολογίου. Δωδεκάμηνες συμβάσεις αναπληρωτών και πλήρη εξίσωση όλων των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων συναδέλφων. Όχι σε νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών και των νεοδιορίστων συναδέλφων. Οικονομική ενίσχυση των νέων συναδέλφων.

Άμεση χρηματοδότηση και διάθεση εκτάκτων κονδυλίων στα σχολεία ώστε να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις λειτουργία τους, που δημιουργεί η πανδημία και το κύμα αυξήσεων στην ενέργεια.

Λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε όλα τα σχολεία: 15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα, δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, άμεση πρόσληψη και διάθεση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, σχολικοί νοσηλευτές σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων, μόνιμη παρουσία του ΕΟΔΥ σε κάθε σχολείο κλπ. Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού για όλες τις κατηγορίες των εκπαιδευτικών που χρειάζονται προστασία και στήριξη.

Κατάργηση της κατάπτυστης απόφασης του ΥΠΑΙΘ, για τη διενέργεια υποχρεωτικών και επί πληρωμή διαγνωστικών ελέγχων!

Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για την κάλυψη των οδοιπορικών για εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για να συμπληρώσουν το ωράριό τους ή να ανταποκριθούν σε άλλες υπηρεσιακές υποχρεώσεις (επιτηρήσεις πανελλαδικών εξετάσεων, βαθμολογικά κέντρα κ.λπ.) και διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.

Επαναφορά του χρηματικού επιδόματος για τους συναδέλφους που υπηρετούν στα Ειδικά Σχολεία.

Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου Κεραμέως (ν.4692/20, 4713/20, 4763/20, 4777/21, 4823/21 κλπ).

Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA. Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Να καταργηθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τους μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές και εκπαιδευτικούς ομίλους. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο δημόσιο σχολείο. Επανασχεδιασμός της ύλης και των διδακτικών στόχων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την κάλυψη των μορφωτικών κενών των μαθητών μας, εξαιτίας της τηλεκπαίδευσης. Επαναφορά του προγράμματος της Π.Δ.Σ. και μέριμνα ώστε η Ενισχυτική Διδασκαλία να ξεκινά με την έναρξη της σχ. χρονιάς.

Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων. Αναβάθμιση του ΠΣΔ και των τεχνολογικών υποδομών των σχολείων, διακοπή της σύμβασης με την cisco και προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών

Αναμόρφωση των ωρολογίων προγραμμάτων που οδήγησαν στον αφανισμό ολόκληρων επιστημονικών πεδίων δηλαδή των Κοινωνικών Επιστημών και της Καλλιτεχνικής Παιδείας και άμεση επαναφορά της Κοινωνιολογίας.

Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 ισχύοντα!

Κατάργηση της διετούς υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους.

Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι της Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020. Να υπογραφούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστών εκπαιδευτικών. Καμία ανάκληση!

Πλήρη διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών όλων των κατηγοριών, με δημοσιοποίηση όλων των κενών.

Κατάργηση της ισοτιμίας κολλεγίων-ΑΕΙ.

Επαγγελματική εκπαίδευση αναβαθμισμένη και εξ ολοκλήρου δημόσια υπό το Υπουργείο Παιδείας. Όχι στις δίχρονες Επαγγελματικές Σχολές!

Στελέχωση των Τμημάτων Ένταξης και ίδρυση Τ.Ε. στα σχολεία που δεν υπάρχουν.

Προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη για την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των μαθητών.

Πρόσληψη νοσηλευτών σε κάθε σχ. μονάδα.

Πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχ. μονάδα.

Κάτω όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι! Αγωνιζόμαστε για πραγματικά Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια εκπαίδευση.

Συνέχιση του αγώνα διαρκείας μας εναντίον της αντιδραστικής «αξιολόγησης - αυτοαξιολόγησης» (σχολείου, μέντορες - συντονιστές, ατομική) με την κήρυξη νέας ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από την ΟΛΜΕ.

Περιφρουρούμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, την διαδήλωση και την απεργία. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη – ν. (4808/21)!

Να μην ψηφιστεί ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός. Ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ – Κεφαλαίου.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!


Για το Δ.Σ.



Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος     Βούλκος Χρήστος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">