Recents in Beach

"Η Εύα αμάρτησε..." - Του Λάμπρου Παπαδή

 


Τα όσα συνταρακτικά αλλά και αναμενόμενα βλέπουν από χθες το βράδυ το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση χρηματισμού, διαφθοράς και συμμετοχής σε συμμορία οικονομικού εγκλήματος με την ενεργό συμμετοχή της Ελληνίδας ευρωβουλευτού κυρίας Εύας Καιλή, ξεπερνούν τα ευρωπαϊκά πλαίσια και φτάνουν μέχρι τα παλάτια του Κατάρ... 

Εγώ από πλευράς μου θα ήθελα να σταθώ σε ορισμένους παραλληλισμούς και ορισμένες διαπιστώσεις στην από εδώ και πέρα πορεία της ποινικής διαδικασίας της κυρίας Καιλή και στο τι θα ακολουθήσει μιας και είναι θέμα που αφορά πλέον την Βελγική και Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Αλλά ας μιλήσουμε λίγο για το πολιτικό πρόσωπο της Εύας Καιλή που ξεκίνησε ως Παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο Mega και έπειτα το 2014 εξελέγη Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ έπειτα από το αποτυχημένο εγχείρημα της "Ελιάς". 

Για το πρόσωπο που φώναζε με περισσή αγανάκτηση και καταγγελτικό ύφος ότι οι Κομμουνιστές έσφαξαν τον Παππού της, για το πρόσωπο που χαρακτήρισε τεμπέληδες τους δικαιούχους επιδομάτων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα, για το πρόσωπο που δήλωσε και έπραξε πράγματα για τις εργασιακές συνθήκες στο ΚΑΤΑΡ, μετά το ταξίδι της εκεί και μάλιστα εξήρε το μοντέλο οικονομικών αμοιβών των εργαζομένων με καμία απολύτως αναφορά στις χιλιάδες ψυχές εργατών που μπήκαν ως θεμέλιο από τις Καταριανές αρχές διοργάνωσης, με τους τόσες χιλιάδες θανάτους από εργατικά ατυχήματα. 

Απάντηση σε όλα αυτά... Μα φυσικά οι δεσμίδες με τα χρήματα που βρήκαν οι αρχές στο σπίτι της μετά την έφοδο και την εισαγγελική έρευνα... Τα 600.000€ που μπορεί να βρέθηκαν κάτω από ένα στρώμα, μέσα σε μια τουαλέτα, κάτω από ένα πάτωμα ή μέσα σε έναν γενικά απόκρυφο χώρο μέσα στο σπίτι... Μια νοοτροπία Μεξικάνικου καρτέλ εγκληματιών που φυλάνε σε πολυτελή σπίτια, σε απίστευτα σημεία δεσμίδες χρημάτων με εκατομμύρια... Ένα Μεξικάνικο καρτέλ οικονομικού εγκλήματος στην καρδιά των Βρυξελλών και με ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλια όπως φαίνεται μια Ελληνίδα Ευρωβουλευτή η οποία δεν δίστασε προ μηνών με τις δηλώσεις τις αναφορικά με τις υποκλοπές, να δώσει ''λευκή επιταγή'' εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε "Κολομβία" των Βαλκανίων και της Ευρώπης. 

Φαίνεται μάλλον τελικά ότι το DNA των γκάνγκστερ και των εγκληματιών δεν έχει εγκαταλείψει το πολιτικό DNA ατόμων σαν της κυρίας Καιλή όπως και φαίνεται και κάτι άλλο, ότι τα διδάγματα και τα παραδείγματα του Τσουκάτου και του Άκη Τσοχατζόπουλου, δεν εγκατέλειψαν επίσης ποτέ το DNA της κυρίας Καιλή αν κρίνει κανείς από τις μαύρες σακούλες με τις οποίες πήγε να διαφύγει πρώτα ο πατέρας της και έπειτα ο σύντροφός της.

Πάμε όμως και λίγο στον παραλληλισμό... Αρχικά πόσοι από εσάς έχετε, (αν έχετε, που δεν έχετε) 600.000 € στο σπίτι σας έτσι απλά και άφοβα και αυτό ακριβώς είναι ένα που βασανίζει το χαζό μου το μυαλό... Τέτοια σιγουριά από την κυρία Καιλή, τόση βεβαιότητα και τέτοια αλαζονεία; τόσο "κλαιν μάιν"; όλα έτσι φορά παρτίδα και έκθετα; κανένας φόβος για τις διωκτικές αρχές και την δικαιοσύνη; καμία ανησυχία; τέτοιο μακροβούτι στην διαφθορά και στην βρώμα; 

Και από την άλλη η στάση των Βέλγων Εισαγγελικών λειτουργών και οργάνων... Χωρίς περιστροφές, χωρίς χρονοτριβές, χωρίς μα και μου και χωρίς να το συζητήσουμε σε κανέναν παράθυρο του ΣΚΑΙ πρώτα ρε παιδιά η κυρία Καιλή προσήχθη, συνελήφθη, πέρασε την νύχτα στο κρατητήριο και πάρα πολύ απλά οι Εισαγγελείς και οι αρχές δεν μάσησαν από κανένα αξίωμα, καμία επωνυμία, κανένα επικοινωνιακό κόστος και της είπαν: "Περάστε κυρία μου στην ψειρού μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα." όπως συμβαίνει με τον κάθε απλό πολίτη... 

Εδώ θα το ψειρίζαμε κάνα μήνα με 32 παράθυρα στα δελτία ειδήσεων, με 2 - 3 πλάνα έξω από την Ευελπίδων, με καμιά 30αρια βουλεύματα και αναβολές και στο τέλος όλοι θα κατέληγαν στο ότι δεν αποδείχτηκε τίποτα και ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τον πλουτισμό και το κέρδος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">