Recents in Beach

Πώς ερμηνεύει η Κουμουνδούρου τη «μεγάλη απόδραση» Μητσοτάκη...

 


Kάτι παραπάνω από βέβαιη εμφανίζεται η Κουμουνδούρου στην άποψή της πως ο πρωθυπουργός έκανε μία μεγάλη «απόδραση» από τη Βουλή για να αποφύγει να δώσει απαντήσεις στις πιεστικές ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. 

Και ιδιαίτερα στο ερώτημα για το... εάν γνώριζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος παρακολουθούνται μέσω επισύνδεσης από την ΕΥΠ.

Στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε τη φυγή ακριβώς για να μην απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα διότι η όποια του απάντηση θα ήταν δεσμευτική σε σχέση με εξελίξεις που αφορούν το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ειδικά την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αξίωσε από τον κ. Μητσοτάκη να δεσμευθεί πως σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, θα παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού την αμέσως επόμενη ώρα. 

Σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου η φυγή του πρωθυπουργού από την αίθουσα της Ολομέλειας σημαίνει κατάφαση στο ερώτημα Τσίπρα εάν ο πρωθυπουργός ξέρει ή δεν ξέρει σχετικά με τις επίμαχες επισυνδέσεις. Μάλιστα το ερώτημα αυτό γίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς ήδη η εφημερίδα Documento  έχει προαναγγείλει πως στο φύλλο της Κυριακής θα έχει στοιχεία και αποδείξεις -για τα οποία επιμένει ο πρωθυπουργός- αναφορικά με την παρακολούθηση από την ΕΥΠ υπουργού της κυβέρνησης.

Η εφημερίδα δεν αναφέρει τι στοιχεία θα είναι αυτά, όμως σε πολιτικοδημοσιογραφικούς κύκλους γίνονται εκτιμήσεις πως θα αφορούν είτε διαλόγους από παρακολουθήσεις είτε το πιο πιθανό, το έγγραφο δηλαδή την διάταξη με την οποία παραγγέλθηκε η επισύνδεση του υπουργού από την ΕΥΠ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σηκώνει ιδιαίτερα ψηλά και την αποκάλυψη των Νew York Times ότι το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε δύο άδειες στην εταιρεία Intellexa που εμπορεύεται το Predator τον Νοέμβριο του 2021 ώστε να το εξάγει στην Μαδαγασκάρη. Δεν είναι τυχαίο ότι  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης αποκάλυψε ότι αυτή η άδεια δίνεται μόνο εφόσον εξασφαλίζεται η σύμφωνη γνώμη της ΕΥΠ. Κάτι που φέρεται να είπε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης.  

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει λάβει κάποια επίσημη απάντηση από την κυβέρνηση κάτι που επεσήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στη Βουλή με την επισήμανση πως την άδεια για την εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού έδωσε ο γενικός γραμματέας οικονομικών σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών κ. Σμυρλής που ανήκει στον στενό κύκλο του κ. Μητσοτάκη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει επίσης πως από την στιγμή που ο πρωθυπουργός αρνείται να απαντήσει στο απλό ερώτημα για το αν παρακολουθούνταν ή όχι ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Φλώρος από την ΕΥΠ τουλάχιστον να απαντήσει πώς είναι δυνατόν ο ίδιος να ισχυρίζεται πως δεν ξέρει ποιοι έχουν το Predator το οποίο λειτουργούσε στο ΚΕΤΥΑΚ με αποσπασμένους αστυνομικούς στην ΕΥΠ, αλλά την ίδια ώρα στενός του συνεργάτης στο ΥΠΕΞ να έχει υπογράψει άδεια για την εξαγωγή του από την Ελλάδα. 

Όλα αυτά προτού γίνει γνωστή η αντικατάσταση του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου των Εξωτερικών ο οποίος έστειλε και την απάντηση στους NYT για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη...


Βούλα Κεχαγιά


ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">