Recents in Beach

Έφυγε τρέχοντας από τη Βουλή και έκανε τον «ψόφιο κοριό» για Φλώρο - Χατζηδάκη

 


Πρωτοφανές αντικοινοβουλευτικό ρεσιτάλ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επέλεξε τη φυγή χωρίς να δώσει απαντήσεις.

«Παγωμένοι» οι βουλευτές της ΝΔ είδαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη άρον-άρον να μαζεύει τα χαρτιά του και να φεύγει από την Ολομέλεια της Βουλής μην έχοντας απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα στο κρίσιμο ερώτημα που του έθεσε: Να διαβεβαιώσει την εθνική αντιπροσωπεία πως δεν υπήρξε παρακολούθηση των αρχηγών του Στρατεύματος και του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ.

Προτίμησε να αποχωρήσει από την αίθουσα, σε ένα πρωτοφανές αντικοινοβουλευτικό ρεσιτάλ, παρά να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερμήνευσε τον Κανονισμό της Βουλής όπως ήθελε εκείνος, υποκατέστησε τον Πρόεδρο της Βουλής στη διαδικασία και δεν απάντησε ποτέ στον Αλέξη Τσίπρα στο κρίσιμο ερώτημα γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το ερώτημα Τσίπρα και η φυγή Μητσοτάκη

τσιπρασ βουλη υποκλοπες

«Πάμε αύριο πρωί μαζί να ρωτήσουμε αν υπήρξαν διατάξεις για τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων ή για υπουργούς σας» ήταν η πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε επίμονα το ίδιο ερώτημα, όπως και στην πρωτολογία του, προς τον πρωθυπουργό. Να διαβεβαιώσει, δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εθνική αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό πως δεν υπήρξε παρακολούθηση των αρχηγών του Στρατεύματος και του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ.

«Η επίσημη απάντησή σας είναι «δεν ξέρω»; Δεν θα παίζουμε κρυφτό» τόνισε οι Αλέξης Τσίπρας, περιμένοντας μια κατηγορηματική απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προς τούτο μάλιστα παραχώρησε τη θέση του στο βήμα της Βουλής για να απαντήσει ο πρωθυπουργός και να συνεχίσει την ομιλία του αμέσως μετά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνοντας τον λόγο, είπε πως «εγώ δεν υπήρξα ποτέ αποδέκτης οποιασδήποτε πληροφορίες πλην θεμάτων που αφορούσαν την εθνική ασφάλεια» και έφυγε αμέσως από την Ολομέλεια της Βουλής. Προτού επιλέξει μάλιστα τη διαφυγή υποκατέστησε μάλιστα και τον πρόεδρο της Βουλής «ερμηνεύοντας» τον Κανονισμό της Βουλής. «Είθισται στα κοινοβουλευτικά μας δρώμενα να μιλάμε τρεις φορές εμείς και δυο εσείς. Ότι είχατε να πείτε το είπατε» ανέφερε για την δική του ερμηνεία ως προς την οργάνωση της σημερινής συζήτησης στη Βουλή.

«Η εικόνα της αποχώρησης θα τον ακολουθεί για πάντα»

μητσοτακης, βουλη, αποχωρηση

Αμέσως μετά την φυγή Μητσοτάκη από την Ολομέλεια ο Αλέξης Τσίπρας πήρε, εκ νέου, τον λόγο και δήλωσε: «Εκφράζω την βαθύτατη ανησυχία μου μετά την συζήτηση. Του έθεσα ένα κρίσιμο ερώτημα, να απαντήσει αν παρακολουθούνταν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ, και φρόντισε να μην απαντήσει αλλά και να εξέλθει της αίθουσας, Είχε ευκαιρία να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Δεν το έκανε.

Ίσως φοβήθηκε γιατί του έθεσα ζήτημα παραίτησης αν ψεύδεται» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η εικόνα της αποχώρησης του πρωθυπουργού χωρίς να δώσει απάντηση θα τον ακολουθεί για πάντα. Όπως και όσα έκανε εναντίον της Δημοκρατίας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε το βίντεο από την αποχώρηση Μητσοτάκη:

Προειδοποίηση Τσίπρα στους παρόχους

Στην δεύτερη τοποθέτηση του ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε στον πρωθυπουργό πως δεν προχωρά σε μηνύσεις «όχι γιατί είστε… large», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά «αν το κάνατε αυτό θα νομιμοποιούσατε τον οποιοδήποτε δημοσιογράφο να βγάλει τα στοιχεία, γιατί θα ήταν κατηγορούμενος».

Ειδική αναφορά μάλιστα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο δημοσίευμα των New York Times, το οποίο αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση έδωσε άδεια στην εταιρία INTELLEXA να εξάγει το λογισμικό Predator στην Μαδαγασκάρη, ενώ υποστήριζε ο πρωθυπουργός ότι δεν γνώριζε ποιο είναι το κέντρο των παρακολουθήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθούν μαζί τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους αύριο το πρωί. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα απεύθυνε προειδοποίηση προς τους παρόχους λέγοντας πως υπάρχουν κυρώσεις για όποιον δεν τηρήσει την νομοθεσία.

Μιχάλης Χαριάτης στοwww.ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">