Recents in Beach

Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΠΑ.Σ.Ε. Κ.ΑΛ.Ο.) έγινε μέλος του Social Economy Europe*

 


Στις 07 Δεκεμβρίου 2022,η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΠΑ.Σ.Ε. Κ.ΑΛ.Ο.) έγινε μέλος του Social Economy Europe* που αποτελεί τον πανευρωπαϊκό φορέα εκπροσώπησης της Κοινωνικής Οικονομίας, μετά από ομόφωνη απόφαση της ΓΣ για την ένταξή μας. Με την ένταξη αυτή άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για το οικοσύστημα της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας μας. Μέσω της ΠΑΣΕ ΚΑΛΟ εισάγεται, θεσμικά πλέον, η επίσημη φωνή της ευρωπαϊκής πολιτικής για την ενίσχυση και προώθηση του επιχειρηματικού μοντέλου της Κοινωνικής Οικονομίας.

Η ένταξη αυτή, μας δίνει την δύναμη και ταυτόχρονα μας επιφορτίζει με ευθύνη ώστε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το πανευρωπαϊκό δεδομένο και αυτονόητο: την στήριξη και ενίσχυση του οικοσυστήματος της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Ως Τριτοβάθμια Συνομοσπονδία, θεσμικός και κοινωνικός εταίρος του Τρίτου Τομέα της οικονομίας, γινόμαστε η φωνή προς το κέντρο λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο επίσημος φορέας μετάδοσης και εφαρμογής των διεθνών καλών πρακτικών προς το εσωτερικό της χώρας μας και στα αρμόδια κέντρα λήψης αποφάσεων και χάραξης πολιτικών.

* Η Social Economy Europe είναι η φωνή 2,8 εκατομμυρίων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινωνικής οικονομίας στην Ευρώπη. Είναι το σημείο αναφοράς της κοινωνικής οικονομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ο στρατηγικός εταίρος των ευρωπαϊκών θεσμών και ηγήθηκε της πολιτικής της ΕΕ για την κοινωνική οικονομία. Από την ίδρυσή της, η Social Economy Europe είναι η γραμματεία της Διακομματικής Ομάδας Κοινωνικής Οικονομίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">