Recents in Beach

Ο Μπακόλας του Μητσοτάκη φέρνει πιο κοντά τον Βελόπουλο μέσω Μελόνι

 


Ο άνθρωπος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προώθησε στη θέση του γενικού γραμματέα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με το «ρουσφέτι» σε βάρος του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που προαλειφόταν για αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής οικογένειας της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει τα σχέδια του Έλληνα πρωθυπουργού για σύσφιξη των σχέσεων με την ακροδεξιά της Μελόνι, με τον Βελόπουλο να περιμένει στο βάθος.

Ένα προς ένα τα ακροδεξιά κομμάτια του Κυριάκου Μητσοτάκη μπαίνουν στη θέση τους καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές, με τα νέα από τις Βρυξέλλες να επιβεβαιώνουν τους σχεδιασμούς για στροφή προς τα άκρα, με κάλυψη μάλιστα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο εκλεκτός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Μπακόλας, που το Documento αποκάλυψε τον περασμένο Μάιο πως «έφαγε» την προώθηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη θέση του αντιπροέδρου στο ΕΛΚ λαμβάνοντας τον ρόλο του γενικού γραμματέα στο ευρωκόμμα, επιβεβαίωσε τις γέφυρες των γαλάζιων προς το κόμμα Βελόπουλου μέσω της Ιταλίδας Τζόρτζια Μελόνι.

Συγκεκριμένα, το Politico δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο οι συντηρητικοί της Ευρώπης προσεγγίζουν την Μελόνι, η οποία κυβερνά την Ιταλία με τους ακροδεξιούς του Forza Italia και της Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι. Μάλιστα, όπως τονίζεται την προσέγγιση έχουν αναλάβει προσωπικά η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, μαζί με την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

Οι παραπάνω όμως δεν είναι οι μόνοι, αφού το δημοσίευμα περιλαμβάνει και δήλωση του γενικού γραμματέα του ΕΛΚ και άλλοτε ειδικού συμβούλου του Κυρ. Μητσοτάκη, Θ. Μπακόλα. «Θέλω να μεγαλώσει η ομπρέλα… Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορώ να παίξω αυτό το πολιτικό παιχνίδι όπως παίζεται σε κάθε άλλη χώρα» είπε σχετικά με το ενδεχόμενο «σύνδεσης» με τη Μελόνι.

Σημειώνεται πως μόλις πριν από δύο εβδομάδες, το Euractiv κατέγραφε τις προσπάθειες του Βέμπερ για προσέγγιση της Μελόνι και τις αντιδράσεις των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών. Όπως ανέφερε τότε το δημοσίευμα, ο Γερμανός φίλος του Έλληνα πρωθυπουργού ανέλαβε να σφυρηλατήσει τις σχέσεις με την Ιταλίδα με στόχο το συνοικέσιο του κόμματος Βελόπουλου με τη Νέα Δημοκρατία του Κυρ. Μητσοτάκη.

Άλλωστε, τις τελευταίες εβδομάδες το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή και με αφορμή την κηδεία του έκπτωτου Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, με πλήθος στελεχών των γαλάζιων να την βλέπουν ως ευκαιρία διασφάλισης του ακροδεξιού και δη φιλοβασιλικού ακροατηρίου. Οι δηλώσεις Μπακόλα στο Politico επιβεβαιώνουν τους σχεδιασμούς αυτούς, και αναμφίβολα μέχρι τις εκλογές θα επιβεβαιώνονται με κάθε ευκαιρία.

Πηγή: Documento


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">