Recents in Beach

Δίκτυο Προοδευτικών – Αριστερών Φοιτητών: Καταγγέλλουμε τις εν λόγο εκλογικές διαδικασίες οι οποίες είναι διαβλητές και διάτρητες.

 

Ανακοίνωση του Δικτύου Προοδευτικών – Αριστερών Φοιτητών στα Πανεπιστήμια αναφορικά με τις ηλεκτρονικές φοιτητικές εκλογές:

''Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει με "τεράστια επιτυχία" να εφαρμόζει κάθε πτυχή του νόμου Κεραμέως. Μετά τις πολύ "επιτυχημένες" προσπάθειες εγκαθίδρυσης καμερών και της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας ώστε να νιώθουμε "ασφαλείς", τις πρωτοποριακές ιδέες για πειθαρχικά σε φοιτητές από τους ίδιους τους καθηγητές τους, σειρά έχει η χειραγώγηση των Φοιτητικών Συλλόγων. 

Σε μία σειρά από ΑΕΙ, έχουν προκηρυχθεί ηλεκτρονικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο μέσω του συστήματος ΖΕΥΣ για την ανάδειξη εκπροσώπων φοιτητών. Η συμμετοχή των φοιτητών/-τριών όπου πραγματοποιήθηκαν, είναι από ανύπαρκτη έως μηδαμινή. Σε ΕΚΠΑ, ΠΑΠΕΙ, ΓΠΑ, ΔΠΘ, Παν. Θεσσαλίας και Πατρών ματαιώθηκαν καθώς δεν υπήρξαν καν υποψήφιοι. Ενώ σε ΠΔΜ και Πολυτεχνείο Κρήτης ο αριθμός των υποψηφίων ήταν μονοψήφιος.

Καταγγέλλουμε τις εν λόγο εκλογικές διαδικασίες οι οποίες είναι διαβλητές και διάτρητες, αποπολιτικοποιούν τους Φοιτητικούς Συλλόγους και υπονομεύουν την συλλογική διεκδίκηση. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τα αντιδραστικά Συμβούλια Ιδρύματος. Αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή της πραγματικής συνδιοίκησης όπου οι φοιτητές/-τριες από κοινού με τους εργαζομένους των ΑΕΙ θα έχουμε λόγο, μέσω των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων, στην διοίκηση των ιδρυμάτων.

Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση τρέμει τους οργανωμένους φοιτητικούς συλλόγους, τις ζωντανές διαδικασίες και τους δημοκρατικούς αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου. Για αυτό επιτίθεται και προσπαθεί να χειραγωγήσει τους Φοιτητικούς Συλλόγους.
Από τη μεριά μας κάνουμε σαφές ότι δε θα συμμετέχουμε σε καμία τέτοια διαδικασία και καλούμε τους φοιτητές/-τριες σε μαζική αποχή εν όψει των επερχόμενων εκλογών σε ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΠαΔα, ΑΣΟΕΕ. 

Θα συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα ώστε να μην εφαρμοστεί καμία πτυχή του νόμου Κεραμέως, μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης και την ήττα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που διαλύουν την προοπτική και το μέλλον μας.''


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">