Recents in Beach

Μήνυση Καμίνη για πιθανότητα έμμεσης παρακολούθησης των επικοινωνιών του από την ΕΥΠ

 


Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατέθεσε μήνυση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών καταγγέλλοντας την πιθανότητα να είναι έμμεσο θύμα υποκλοπών των επικοινωνιών του από την ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα, μέσω ανάρτησής του στα social media, ο Γιώργος Καμίνης σημείωσε ότι ο φίλος του, Γιάννης Αναστασάκος είναι μεταξύ των προσώπων που κατονομάστηκαν ως στόχοι παρακολούθησης από την ΕΥΠ στα δημοσιεύματα του Documento.

«Η πρωτοβουλία αυτή έχει, φυσικά, ένα κύριο στόχο: τη δικαστική καταδίκη των υπευθύνων. Περικλείει όμως κι ένα βαθιά πολιτικό μήνυμα: Αν η εκτροπή έλαβε την έκταση που οι ενδείξεις μάς επιτρέπουν να φανταστούμε, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στην ίδια με μένα μοίρα είναι δυσθεώρητος», σημείωσε ο Γιώργος Καμίνης, εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία καταγγέλλει για επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου.

Η ανάρτηση του Γιώργου Καμίνη:

ο σκάνδαλο των υποκλοπών δεν αφορά μόνο τα άμεσα θύματα: τα άτομα εκείνα, των οποίων η ιδιωτικότητα παραβιάστηκε βάναυσα. Αφορά επίσης και όσους ή όσες επλήγησαν εμμέσως, εκείνους δηλαδή που χωρίς να αποτελούν τον άμεσο στόχο της παρακολούθησης, αποτελούν τρόπον τινά παράπλευρα θύματα. Εννοώ τους ανθρώπους που, για όσο διάστημα διαρκούσε η παρακολούθηση ενός ατόμου από την ΕΥΠ, συνομίλησαν ή επικοινώνησαν μαζί του.

Σε αυτά τα «εξ αντανακλάσεως» θύματα ανήκω κι εγώ: ένας καλός φίλος, ο Γιάννης Αναστασάκος, με τον οποίο επικοινωνώ τακτικά, είναι μεταξύ των προσώπων εκείνων που κατονομάστηκαν σε δημοσιεύματα ως στόχοι παρακολούθησης από την ΕΥΠ. Αποφάσισα λοιπόν και κατέθεσα σχετική μήνυση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει, φυσικά, ένα κύριο στόχο: τη δικαστική καταδίκη των υπευθύνων. Περικλείει όμως κι ένα βαθιά πολιτικό μήνυμα: Αν η εκτροπή έλαβε την έκταση που οι ενδείξεις μάς επιτρέπουν να φανταστούμε, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στην ίδια με μένα μοίρα είναι δυσθεώρητος. Υπό κανονικές συνθήκες, η αποκάλυψη ενός σκανδάλου τόσο μεγάλου εύρους θα εξωθούσε την Πολιτεία να εξαντλήσει τάχιστα τα περιθώρια για τη διαλεύκανσή του. Δυστυχώς, σήμερα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: η κυβέρνηση μετέρχεται όλα τα μέσα προκειμένου να υποβαθμίσει τη βαρύτητα της υπόθεσης και να αποτρέψει πάση θυσία την αποκάλυψη της αλήθειας.

Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή αντιθεσμική συμπεριφορά, όσοι νιώθουν πως πλήττονται προσωπικά από τις υποκλοπές έχουν χρέος να θυμίζουν και να υπενθυμίζουν στους κυβερνώντες πως δεν θα επιτρέψουν η υπόθεση αυτή να ξεχαστεί.


Πηγή: Documento

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">