Recents in Beach

Το Σωματείο Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Α. απαντάει στον κ. Λαμπάκη


Δ.Τ 

 Σχετικά με τα συκοφαντικά δημοσιεύματα και προς αποκατάσταση της αλήθειας

Με έκπληξη λάβαμε γνώση της ανακοίνωσης του κου Λαμπάκη στη διαδικτυακή σελίδα του, αναφορικά με την πρόσφατη και με αριθμό 3/2023 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης, που εκδόθηκε μετά από έφεση, που άσκησε η Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξανδρούπολης κατά της με αριθμό 87/2019 απόφασης του Ειρηνοδικείου Αλεξανδρούπολης, με την οποία είχε γίνει δεκτή η αγωγή εξήντα τεσσάρων (64) εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξανδρούπολης και με την οποία είχαν επιδικασθεί υπέρ των εργαζομένων τα μη καταβληθέντα Δώρα εορτών και επιδόματα αδείας των ετών 2013 έως και 2017.
Λησμονείται να αναφερθεί στην ανακοίνωση, ότι η παραπάνω απόφαση του Ειρηνοδικείου Αλεξανδρούπολης είχε κηρυχθεί άμεσα εκτελεστή για το σύνολο του επιδικασθέντος ποσού με συνέπεια η επιχείρηση να κινδυνεύει με κατάσχεση.
Επίσης, λησμονείται να αναφερθεί, ότι την 18.02.2020 με την με αριθμό 36 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξανδρούπολης (συμπεριλαμβανομένων και μελών της συγκεκριμένης παράταξης) είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό της επιχείρησης το ποσό, που διεκδικούσαν οι εργαζόμενοι!!!
Λησμονείται, επιπλέον, ότι η καταβολή μέρους και όχι του συνόλου του επιδικασθέντος ποσού έγινε στο πλαίσιο απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης τόσο λόγω της προσωρινής εκτελεστότητας της πρωτόδικης απόφασης και στα πλαίσια συμβιβαστικής επίλυσης και προκειμένου να γλιτώσει η επιχείρηση περισσότερες επιβαρύνσεις. Το πληρωτέο ποσό ήταν 69.223,29, όχι 230.000€.
Άξιο απορίας είναι το γεγονός, ότι λησμονείται πως η αγωγή, με την οποία διεκδικούσαν οι εργαζόμενοι τις συγκεκριμένες παροχές συζητήθηκε την 02.10.2018, οπότε Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ήταν ο κ. Λαμπάκης και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξανδρούπολης ο κ. Ουζουνίδης ενώ η απόφαση του Ειρηνοδικείου (87/2019) εκδόθηκε την 20.03.2019, χρονική στιγμή, κατά την οποία κατείχαν τις συγκεκριμένες θέσεις τα παραπάνω πρόσωπα. Άραγε για ποιον λόγο τότε δεν είχε ασκηθεί έφεση;
Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ουδέποτε έλαβαν το συνολικό ποσό, που επιδικάσθηκε αλλά μέρος αυτού.
Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, όποτε απαιτηθεί και εφόσον υποχρεούνται θα επιστρέψουν καθετί, που έλαβαν.
Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ουδέποτε συμμετέχουν σε συμπαιγνίες, ουδέποτε επιδίωξαν την βλάβη της επιχείρησης και η Διοίκηση της επιχείρησης, όταν τέθηκε το ζήτημα καταβολής με πρόεδρο τον κ.Ζαμπούκη, επιδίωξε να βρεθεί μια λύση προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξανδρούπολης.
Είναι ανάγκη να επισημανθεί, ότι το ζήτημα της καταβολής των Δώρων εορτών και επιδομάτων αδείας των εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. αλλά και των μειώσεων των αποδοχών τους λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων έχει απασχολήσει αρκετές φορές τον Άρειο Πάγο με αντιφατικές μεταξύ τους αποφάσεις, μετράμε πάνω από 25 στον αριθμό αποφάσεις δικαστηρίων υπέρ των εργαζομένων 60/2019 Ειρηνοδικείου Κοζάνης, 69/2019 Ειρηνοδικείου Καστοριάς ( ενδεικτικά 46 και 47/2018 ΜονΠρωτΚατερίνης (Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης), 26/2018 ΜονΠρωτΒέροιας (ΔΕΥΑ Βέροιας), 75/2019 ΜονΠρωτΚοζάνης και 90/2020 ΕφΔυτΜακεδονίας (ΔΕΥΑ Εορδαίας), 116/2019 ΜονΠρωτΚοζάνης (ΔΕΤΗΠ), 14/2019 ΜονΠρωτΚαρδίτσας (ΔΕΥΑ Καρδίτσας), (ΔΕΥΑ Κιλελέρ), 347/2015 ΜονΠρωτΘηβών (ΔΕΥΑ Θήβας), 123/2020 ΜονΠρωτΚιλκίς (ΔΕΥΑ Κιλκίς), 14/2019 ΜονΠρωτΚαρδίτσας (ΔΕΥΑ Καρδίτσας).
Ως Σωματείο εργαζομένων, δεν θα σταματήσουμε εδώ, η απόφαση θα κριθεί και από ανώτερο δικαστήριο και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους όσα δικαιούμαστε.
Κανένας Δήμαρχος δεν έβαλε αυθαίρετα το χέρι στο ταμείο της ΔΕΥΑΑ για να πάρει λεφτά των πολιτών και να τα δώσει στους εργαζόμενους χωρίς να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, (δεν θα συμφωνούσαμε σε κάτι τέτοιο ούτε ως εργαζόμενοι). Οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται από το Διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, στο οποίο συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου, της αντιπολίτευσης, εκπρόσωπος των εργαζομένων, εκπρόσωπος τοπικού φορέα κοινωνικού ενδιαφέροντος και απλοί δημότες και ήταν ομόφωνη των παρευρισκόμενων.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν τα νόμιμα εργασιακά τους δικαιώματα, σεβόμενοι πάντα τα χρήματα των δημοτών και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.
 
 
Με εκτίμηση,
από το Σωματείο Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Α.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">