Recents in Beach

Σε κατάληψη το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων – Μας στερούν τα όνειρα μας

 


Σε κατάληψη από τη Δευτέρα έως τουλάχιστον και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου τελεί το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων, με πρώτο και κύριο αίτημα την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85 που αφορά τα καλλιτεχνικά πτυχία.

Οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους και του Καλλιτεχνικού Λυκείου που βρίσκεται στη Μενεμένη, συμμετέχουν δυναμικά στην κατάληψη, θέτοντας μια σειρά από αιτήματα που αφορούν τόσο τη φοίτηση τους, όσο και το μέλλον τους, μετά το σχολείο.

Συγκεκριμένα, ζητούν την κατάργηση του ΠΔ 85 που όπως λένε απομειώνει το κύρος των καλλιτεχνικών πτυχίων, εξομοιώνοντάς τα με το απολυτήριο Λυκείου.

«Η απόσυρση του Π.Δ 85 μας αφορά άμεσα γιατί είναι το μέλλον μας. Δεν θα μπορούμε να έχουμε επαγγελματική αποκατάσταση μετά από αυτό. Δεν μας αφήνουν να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας. Μας περιορίζουν και μας ακυρώνουν σαν καλλιτέχνες».

Η ίδια κάνει λόγο για συγκινητική συμμετοχή τόσο στην κατάληψη – παρά το γεγονός ότι ο διευθυντής έκοψε τα σχολικά λεωφορεία – όσο και στις πρόβες με τις οποίες οι μαθητές ετοιμάζονται για μια μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση διαμαρτυρίας, με τίτλο «Save Art», το Σάββατο στις 6μμ στην Αριστοτέλους, μπροστά από το Ολύμπιον. Η εκδήλωση διοργανώνεται αποκλειστικά από τη μαθητική κοινότητα, με χορευτικά, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα.

Τα αιτήματα των μαθητών όπως ανακοινώθηκαν από το 15μελες, είναι τα εξής:

1) Κατάργηση του ΠΔ 85

2) Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς καθηγητών ειδικοτήτων και έγκαιρη τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες

3) Πιστοποίηση παρακολούθησης καλλιτεχνικών μαθημάτων για τους αποφοίτους

4) Συχνότερη επαφή με ποιοτικές καλλιτεχνικές παραγωγές

5) Άμεση εκκίνηση των συμφωνηθέντων έργων οικοδόμησης βελτιωμένων υποδομών

Στήριξη του αγώνα των μαθητών από την Ε` ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Εν τω μεταξύ, το Δ.Σ της Ε` ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη στήριξη της στα αιτήματα και στον αγώνα των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και Λυκείου.

«Οι μαθητές με τις κινητοποιήσεις τους, απαιτούν μαζί με όλον τον Καλλιτεχνικό κόσμο να αποσυρθεί άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στο προσοντολόγιο για τον δημόσιο τομέα και εξισώνει εργασιακά και μισθολογικά τα – αναγνωρισμένα από το ΥΠΠΟΑ – πτυχία των αποφοίτων των δραματικών σχολών, ωδείων, σχολών χορού και κινηματογράφου, με το απολυτήριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» τονίζει μεταξύ άλλων η Ε` ΕΛΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν πως «μέσα σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που απαξιώνει και εξοβελίζει τα καλλιτεχνικά μαθήματα από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι μαθητές και οι μαθήτριες μας επιμένουν να ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο», ενώ στηρίζουν και τη διαμαρτυρία που θα γίνει το Σάββατο στην Αριστοτέλους, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς της πόλης να συμμετέχουν.

Ζητούν επίσης από το υπουργείο και τη διεύθυνση εκπαίδευσης να μην χρησιμοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς μέσω της διαδικασίας των webex, «που αποδεδειγμένα δεν αποτελεί  εκπαιδευτική διαδικασία, ως απεργοσπαστικό μηχανισμό κατά των μαθητών και να κάνουν δεκτά τα αιτήματα των μαθητών» .

Η Ε` ΕΛΜΕ τέλος, απαιτεί την άμεση κατάργηση του Π/Δ 85, ζητεί την άμεση λύση του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια το σχολείο και να γίνουν αποδεκτά όλα τα αιτήματα των μαθητών.

Πηγή: GRTIMES.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">