Recents in Beach

Αλέξης Τσίπρας: Το κράτος δικαίου έγινε παρακράτος Μητσοτάκη (Bίντεο)

 


Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα νίκης στις εκλογές.

Ο ίδιος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο σκάνδαλο των υποκλοπών από το σύστημα Μητσοτάκη και αναρωτήθηκε εάν θα δώσει μια εξήγηση ο πρωθυπουργός για αυτή τη πρωτοφανή εκτροπή. «Ή θα πάμε έτσι μέχρι τις εκλογές, με βαριά σκιά πάνω από το πολιτικό σύστημα. Και πάνω από τις Ένοπλες δυνάμεις της χώρας;» ανέφερε.

«Το κράτος δικαίου να γίνεται παρακράτος Μητσοτάκη. Την ΕΥΠ να γίνεται ΚΥΠ, Καθεστωτική Υπηρεσία Πληροφοριών, στην υπηρεσία του καθεστώτος. Και την εθνική μας ασφάλεια να εμπλέκεται και αυτή σε παίγνια εκβιασμών τύπου μαφίας, με την παρακολούθηση της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων» σημείωσε με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας.


«Θα μας πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί έδωσε εντολή να τους ακούει και να τους παρακολουθεί η ΕΥΠ;» αναρωτήθηκε ξανά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Υπήρχαν λόγοι εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθεί τους αρχηγούς των Ενόπλων δυνάμεων και τους επικεφαλής των εξοπλισμών ή απλά ήθελε τη σιωπή τους για τα εξοπλιστικά προγράμματα;»

«Αν υπάρχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας γιατί δε μας τους λέει; Γιατί δεν ενημερώνει τον Ελληνικό λαό; Γιατί επιχείρησε να βυθίσει την αλήθεια στο σκοτάδι, με εκβιασμούς και με απειλές; Και έχει το θράσος σήμερα να μας κουνά και το δάκτυλο. Ο ωτακουστής πρωθυπουργός που πιάστηκε με τον κοριό στη πλάτη μας κάνει μαθήματα κοινοβουλευτισμού. Και να μιλά για πεζοδρόμιο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για προδοσία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και απαξίωσή της, παραβιάζοντας τους κανόνες της.

«Αλλά ακόμη κι έτσι, καλό είναι να του θυμίσουμε μιας και μιλάει για πεζοδρόμια και για πλατείες. Ότι και αυτά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Δημοκρατικής παράδοσης του λαού μας. Στα πεζοδρόμια και στις πλατείες κερδήθηκαν οι δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας.

Από τον Καλλέργη και τον Μακρυγιάννη, ως τη Πρωτομαγιά του 36. Από τη κατοχή έως το Πολυτεχνείο. Και από τον ανένδοτο για τη δημοκρατία του Γεωργίου Παπανδρέου και τις διαδηλώσεις για την αποστασία μέχρι τους αγώνες του 114 και τις συγκεντρώσεις της μεταπολίτευσης. Ας μη τα υποτιμά λοιπόν τόσο πολύ τα πεζοδρόμια και τις πλατείες, ο κος Μητσοτάκης.

Γιατί είναι μέρος της ιστορίας μας. Έδωσαν ζωή και αίμα στη Δημοκρατία, στην ελευθερία, στην περηφάνια και την αξιοπρέπεια, του λαού και της πατρίδας μας. Να τα φοβάται, ναι. Αλλά να μην τα υποτιμά».

«Η Δεξιά του 2023 έχει επιστρέψει στη Δεξιά του 1989»
Δεν ήταν αστοχία «τα άθλια παρακρατικά μέσα που χρησιμοποίησε ο κος Μητσοτάκης και το άθλιο δίκτυο των υποκλοπών», όπως σημείωσε αλλά «μέθοδος διακυβέρνησης». Και πρόσθεσε:

«Είναι ανήθικα μέσα στην υπηρεσία μιας ανήθικης πολιτικής. Είναι το καθεστώς που επιχείρησε να οικοδομήσει. Αλλά όπως διδάσκει η ιστορία, τα καθεστώτα πέφτουν από τον λαό. Για αυτό κι εμείς στο λαό πλέον και μόνο στον λαό απευθυνόμαστε.

Δε νομιμοποιούμε την εκτροπή. Δε νομιμοποιούμε τον ακρωτηριασμό της δημοκρατίας. Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Και μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας από το κοινοβούλιο στον λαό. Τον ανώτατο κριτή. Αναρωτιέμαι, όμως, αφού ο κος Μητσοτάκης διατείνεται ότι έχει τόσο μεγάλη δημοσκοπική υπεροχή. Αφού η στρατιά των παπαγάλων βεβαιώνει μονότονα από το πρωί ως το βράδυ για τη νίκη του.

Γιατί δε σηκώνει το γάντι; Γιατί δε προκηρύσσει εκλογές; Γιατί ξέρει ότι όποτε και να τις προκηρύξει τη Δευτέρα των εκλογών θα έχουμε στο Μέγαρο Μαξίμου τελετή παράδοσης και παραλαβής. Αν δεν αποφασίσει να μιμηθεί τον κύριο Σαμαρά του 2015.

Ο κος Μητσοτάκης φοβάται τη λαϊκή ετυμηγορία. Φοβάται και τη σύγκριση. Για αυτό και δεν έχει δεχθεί επτά χρόνια τώρα που είναι αρχηγός ούτε μια φορά να συμμετάσχει σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση.

Καταφεύγει διαρκώς σε διχαστικές ακρότητες, σε ύβρεις, σε ψέματα και σπασμωδικές κινήσεις. Η Δεξιά του 2023 έχει δυστυχώς επιστρέψει στη Δεξιά του 1989. Λάσπη, διώξεις, τρομοκρατία, ειδικά δικαστήρια, μαύρες σακούλες, ψέματα, δολοφονίες χαρακτήρα, ακόμα και προβοκάτσιες έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη.

Αυτή η εκστρατεία μίσους και διαβολής είναι βέβαιο ότι θα εντείνεται όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης. Κι αυτό απαιτεί από όλο το λαό μας ψυχραιμία και δημοκρατική εγρήγορση. Να μην επιτρέψουμε στο καθεστώς να επιβάλει την τοξικότητα ως κανονικότητα.

Να απαντήσουμε στην επίθεση των φαύλων με αντεπίθεση της δημοκρατίας. Γι’ αυτό και εμείς απέναντι στη χυδαιότητα και στη τοξικότητα, απέναντι στο θράσος και στην εκτροπή, θυμόμαστε και ακολουθούμε τα λόγια του συντοπίτη σας, που ονομάστηκε Γέρος της Δημοκρατίας: Τρομοκρατούμε τους τρομοκράτες. Αυτό κάνουμε».

Οι τιμές σε σούπερ μάρκετ, ρεύμα και βενζίνη
Τον τελευταίο καιρό διακινείται μια βολική για το καθεστώς άποψη ότι η δημοκρατία και το κράτος δικαίου είναι δευτερεύοντα ζητήματα μπροστά στα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και εξήγησε:

«Και εύλογα αναρωτιούνται ακόμα και άνθρωποι καλής θέλησης αν πρέπει να μας ενδιαφέρει πιο πολύ το ένα ή το άλλο.

Τους απαντάμε χωρίς καμιά επιφύλαξη:

Το έλλειμμα δημοκρατίας εκδηλώνεται όχι μόνο με τις υποκλοπές αλλά και με τις τιμές στο σούπερ μάρκετ, με το λογαριασμό του ρεύματος, την τιμή της βενζίνης. Το διάτρητο κράτος δικαίου διευκολύνει την αδικία οι ελάχιστοι να πλουτίζουν από την αφαίμαξη των πολλών.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, πρώτο ή δεύτερο, ασήμαντο ή πιο σημαντικό, επείγον ή λιγότερο επείγον. Το ψωμί και η ελευθερία ήταν πάντα αξεχώριστα. Προϋπόθεση και της κοινωνικής και της οικονομικής σταθερότητας είναι η αποκατάσταση του κράτους δικαίου, των θεσμών και των κανόνων της δημοκρατίας.

Ο κος Μητσοτάκης δεν έχει όμως οδηγήσει τη χώρα σε μια πρωτοφανή συνθήκη συρρίκνωσης αυτονόητων για ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, δημοκρατικών δικαιωμάτων, αλλά και σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο τόσο οικονομικό, όσο και κοινωνικό.

Υποσχέθηκε καλούς μισθούς και διέλυσε την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων. Υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις και λεηλατεί τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη με τον ΦΠΑ σταθερά υψηλό και τον πληθωρισμό σταθερά γύρω στο 10%

Υποσχέθηκε καλές δουλειές και έφερε κατάργηση του οχτάωρου και απλήρωτες υπερωρίες. Υποσχέθηκε ενίσχυση της μεσαίας τάξης και μείωσε συντριπτικά το πραγματικό της εισόδημα, αναγκάζοντάς τη να ζει με κουπόνια. Υποσχέθηκε στήριξη των συνταξιούχων και κατάργησε 13η σύνταξη , ενώ τους αφαίρεσε τα αναδρομικά που δικαιούνται. Υποσχέθηκε ενίσχυση των επαγγελματιών και τους έπνιξε στα χρέη και τους πλειστηριασμούς.

Υποσχέθηκε, τέλος επανειλημμένως, και πριν και μετά τις εκλογές ότι θα φέρει την επενδυτική βαθμίδα. Για να αποδειχτεί τελικά ότι Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι δύο έννοιες ασύμβατες.

Γιατί η οικονομική πολιτική του μπορεί να παράγει σημαντικά κέρδη για τους ελάχιστους, αλλά δε παράγει οικονομική σταθερότητα και προοπτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αντίθετα, έχει αποδείξει στις πιο δύσκολες συνθήκες ότι εργάστηκε αποτελεσματικά για την κοινωνική συνοχή, αλλά και για την οικονομική σταθερότητα».

«Ο Μητσοτάκης πλαστογραφεί την αλήθεια»
«Σεβαστήκαμε και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Πετύχαμε μια συμφωνία ρύθμισης του δημόσιου χρέους, χάρη στην οποία η ελληνική οικονομία παραμένει ζωντανή.

Αφήσμε μαξιλάρι ασφαλείας 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, χάρη στο οποίο η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σήμερα στις αγορές χρήματος και όχι σε νέα μνημόνια. Πετύχαμε να ωθήσουμε και πάλι την οικονομία σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και ρεκόρ δωδεκαετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις, τη χρονιά που βγήκαμε από τα μνημόνια.

Αυτά καταφέραμε σε συνθήκες ασφυξίας. Και τι κάνει σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης; Ιδιοποιείται τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τα εμφανίζει ως επιτυχίες της κυβέρνησής του.

Δικό του επίτευγμα η ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ επί δώδεκα τρίμηνα. Δεν το πετύχαμε εμείς, αλλά έγινε χάρη στη βεβαιότητα της δικής του νίκης. Δικό του επίτευγμα και η οικονομική σταθερότητα και η μείωση των επιτοκίων στις αρχές της θητείας του, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για σταθερότητα που με πολύ κόπο αλλά και θυσίες του λαού μας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε.

Πλαστογραφεί ακόμα και την αλήθεια για τις αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης. Η ελληνική οικονομία αναβαθμίστηκε 4 συνεχόμενες φορές από κάθε έναν από τους 4 διεθνείς οίκους αξιολόγησης, επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε τις μισές, επί των ημερών του κου Μητσοτάκη και των αρίστων του. Ο κος Μητσοτάκης λοιπόν δε μπορεί να μιλά για οικονομική σταθερότητα. Πρώτον γιατί δεν υπάρχει οικονομική σταθερότητα δίχως δικαιοσύνη.

Δεύτερον γιατί είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παράγοντας της πολιτικής και η οικονομικής αστάθειας. Η μόνη σταθερότητα που εγγυάται είναι η σταθερή αύξηση των τιμών, η σταθερή αισχροκέρδεια, η σταθερή αύξηση των κερδών των λίγων και εκλεκτών».

Το σχέδιο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ
Αναφερόμενος στο σχέδιο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Όλοι αναγνωρίζουν, ακόμα και οι πολίτες που δε συμφωνούν σε πολλά μαζί μας, ότι για μας η δικαιοσύνη δεν αποτελεί σημαία ευκαιρίας. Είναι το όραμά μας για το αύριο αυτού του τόπου. Είναι η ψυχή μας. Είναι το σχέδιό μας.

Το σχέδιό μας να ξαναβάλουμε τη χώρα στις ράγες της ευρωπαϊκής κανονικότητας. Το σχέδιό μας να καταπολεμήσουμε τις κραυγαλέες ανισότητες. Το σχέδιό μας να στηρίξουμε τις δυνάμεις της παραγωγής για να παράγουμε περισσότερο πλούτο κι αυτός να κατανέμεται στο σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας.

Χωρίς να μένουν στο περιθώριο εκείνοι που τον παράγουν. Το σχέδιό μας να αλλάξουμε το παραγωγικό πρότυπο. Να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στους υψηλά καταρτισμένους νέους επιστήμονες.

Να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας. Το σχέδιό μας να προστατεύσουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Αλλά και να ενισχύσουμε τους δυναμικούς κλάδους τη καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, για μια δυναμική και δίκαιη οικονομία, απελευθερωμένη από τα βάρη της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας, του πελατειακού κράτους. Το σχέδιό μας, τέλος, να προστατεύσουμε το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στη κατοικία, το δικαίωμα κάθε νέου σε ποιοτικές σπουδές, το δικαίωμα κάθε συνταξιούχου σε αξιοπρεπείς συντάξεις, το δικαίωμα κάθε πολίτη σε αξιοπρεπή φροντίδα υγείας.

Αυτό είναι το όραμά μας, αυτό είναι το σχέδιό μας.

Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Μάθαμε από τις επιτυχίες, τις δυσκολίες, ακόμα και από τις αστοχίες και τα λάθη μας. Μπορούμε γιατί έχουμε τους ανθρώπους, την απόφαση, το αναντικατάστατο όπλο της στήριξης στο λαό.

Γι’ αυτό θέλουμε να υπογράψουμε μαζί σας ένα συμβόλαιο δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Το υπογράφω ενώπιόν σας εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα είναι βαθιά δημοκρατική.
Θα εκπροσωπεί όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας κι όχι τους επαγγελματίες της εξουσίας.
Θα έχει σε θέσεις ευθύνης ένα σημαντικό αριθμό γυναικών, που διαθέτουν όχι μόνο τη γνώση, αλλά και την ευαισθησία που απαιτείται στην αντιμετώπιση μεγάλων σύγχρονων προβλημάτων.
Θα πλουτίσει τις γραμμές της με νέες και νέους ανθρώπους, με ικανότητες και γνώσεις στο αντικείμενο τους και όχι με γόνους της πολιτικής ελίτ.
Θα πλαισιώνεται από επιστήμονες, ανθρώπους του Πολιτισμού, ανθρώπους της πρώτης γραμμής στην οικονομία και την κοινωνία.
Θα κόψει αποφασιστικά τον ομφάλιο λώρο του κράτους με το κόμμα.
Η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα απαλλάξει την ελληνική κοινωνία από όλες εκείνες τις ρυθμίσεις και τις απορυθμίσεις που παράγουν την αδικία και τον αυταρχισμό.

Θα καταργήσουμε από τις πρώτες μέρες με νομοθετικές ρυθμίσεις που ήδη έχουμε ετοιμάσει, όλους τους νόμους και τις διατάξεις που βάζουν φραγμό στις ελευθερίες και τα δικαιώματα του πολίτη.

Θα βάλουμε έτσι ένα τέρμα:
*Στο εργασιακό καθεστώς της ζούγκλας.
*Στο πτωχευτικό καθεστώς της λεηλασίας της πρώτης κατοικίας.
*Στην ποινική ασυλία των τραπεζικών στελεχών.
*Στη φορολογική ασυλία των εταιριών που κερδοσκοπούν στο ρεύμα, το πετρέλαιο και τα είδη πρώτης ανάγκης.
*Στα εμπόδια που κλείνουν τις πόρτες των ΑΕΙ σε χιλιάδες νέα παιδιά.
*Στην πανεπιστημιακή αστυνομία που θα κατευθυνθεί στις γειτονιές για να προστατεύει τους πολίτες από το οργανωμένο έγκλημα.
*Στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ.
*Στη θεσμική απαξίωση των ανθρώπων του πολιτισμού και την υποβάθμιση των πτυχίων τους.
*Στη θεσμοθέτηση της παραβίασης του απόρρητου των επικοινωνιών».
Μια κοινωνία ισονομίας και δικαιοσύνης
«Αλλά το κρίσιμο δεν είναι αυτά που θα καταργήσουμε. Είναι αυτά που θα δημιουργήσουμε, στο δρόμο προς μια κοινωνία ισονομίας και δικαιοσύνης. Τι σημαίνει λοιπόν Δικαιοσύνη παντού, στη ζωή και στη καθημερινότητά μας;

Τι θα σημάνει η πολιτική αλλαγή για τη ζωή της καθεμιάς και του καθένα; Πρώτα από όλα σημαίνει άμεσα και δραστικά μέτρα για να καταπολεμήσουμε την ακρίβεια.

Για να μπει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια.

Σημαίνει:

*Κρατικοποίηση της ΔΕΗ, για να γίνει ξανά δημόσια και να ηγείται της προσπάθειας να πέσουν οι τιμές στο ρεύμα.
*Προστασία από τις αποκοπές ρεύματος των ευάλωτων καταναλωτών.
*Επιβολή πλαφόν στην τιμή χονδρικής και λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας
*Διατίμηση στη λιανική φυσικού αερίου και πετρελαιοειδών.
Τι σημαίνει δικαιοσύνη στην εργασία ;
Σημαίνει:

*Αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ, από τον πρώτο χρόνο
*Αύξηση των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10 %, από τον πρώτο χρόνο
*Θέσπιση μηχανισμού ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Ξεπάγωμα των τριετιών
*Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
*Επανίδρυση του ΣΕΠΕ
*Επαναφορά του 8ωρου και των απλήρωτων υπερωριών
Τι σημαίνει δικαιοσύνης στην οικονομία;
Σημαίνει:

*Αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους (ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εργαζόμενους με μπλοκάκι)
*Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο χαμηλότερο συντελεστή
*Μείωση των ΕΦΚ στα καύσιμα στον κατώτερο συντελεστή της ΕΕ
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
*Προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης από πλειστηριασμούς
*120 δόσεις και κούρεμα βασικής οφειλής για τα χρέη στο δημόσιο
*Κανόνες στη λειτουργία των funds
*Και Δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα
Τι σημαίνει δικαιοσύνη στις συντάξεις.
Σημαίνει:

*Επιστροφή όλων των αναδρομικών τους σε 3 ετήσιες δόσεις
*Επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019
*Αύξηση των συντάξεων όπως ορίζει ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ
*Αποκατάσταση των αδικιών που δημιουργούνται από την προσωπική διαφορά
*Κατάργηση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης
Τι σημαίνει δικαιοσύνη για τις μητέρες.
Σημαίνει:

*Αύξηση και μετατροπή του επιδόματος παιδιού σε επίδομα μητέρας. Και χορήγησή του στη μητέρα από τη γέννηση του παιδιού μέχρι τα 24 έτη ανεξαρτήτως σπουδών.
*Ειδική άδεια μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες
*Βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά
Τι σημαίνει δικαιοσύνη για τα νέα ζευγάρια.
Σημαίνει:

*Προσιτή κατοικία με χαμηλά ενοίκια μέσα από τη δημιουργία τράπεζας στέγης και τον έλεγχο του Airbnb
*Διπλασιασμός του επιδόματος ενοικίου
Τι σημαίνει δικαιοσύνης στην Υγεία.
Σημαίνει:

*Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών. Πρόσληψη επιπλέον 10.000 σε βάθος τριετίας
*Μονιμοποίηση του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή
*Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά.
*Αναδιαμόρφωση μισθολογίου με Εισαγωγικό μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ και κίνητρα για την ένταξη νεών γιατρών στο ΕΣΥ.
Τι σημαίνει δικαιοσύνη στην Παιδεία.
Σημαίνει:

20.000 διορισμοί μόνιμων δασκάλων και καθηγητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
*Διπλασιασμός της κρατικής χρηματοδότησης στα πανεπιστήμια και του αριθμού των μελών ΔΕΠ σε βάθος τετραετίας.
*Δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα.
*Επαναφορά λειτουργίας των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών
*Αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ μετά της κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης και *Δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στις σχολές χαμηλής ζήτησης.
*Μέτρα δικαιοσύνης στο κράτος.
Κι αυτό σημαίνει:

*Αντικατάσταση του επιτελικού κράτους που έχει γίνει ανέκδοτο με ένα δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος.
Με δομές αξιοκρατίας και διαφάνειας.

*Με δραστικό περιορισμό των μετακλητών και των απευθείας αναθέσεων.

*Ολική αναδιοργάνωση της ΕΥΠ, διαφανή και δημοκρατική λειτουργία και επαναφορά της στον ιδρυτικό της σκοπό, δηλαδή την εθνική ασφάλεια και τη καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.
*Αναδιοργάνωση και κάθαρση της Ελληνικής Αστυνομίας από τους επίορκους αστυνομικούς. Με στόχο να καταπολεμεί και όχι να συνεργάζεται με το έγκλημα.
*Έμπρακτη στήριξη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και ταυτόχρονα έλεγχος όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων που αποφασίστηκαν τα τρία τελευταία χρόνια. Παιχνίδια με την άμυνα της χώρας δε θα ανεχτούμε.
Μέτρα δικαιοσύνης στον Πολιτισμό.
Και αυτό σημαίνει :

Προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομίας
*Συλλογικές συμβάσεις για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας στο χώρο του πολιτισμού.
*Μια νέα προοδευτική πολιτική για τα μνημεία και τα κρατικά μουσεία, ενταγμένα στο σχέδιό μας για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη της χώρας.
*Ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων των ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών και δημιουργία δημόσιας ανώτατης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.
*Τι σημαίνει δικαιοσύνη στα δικαιώματα όλων των ανθρώπων στη ζωή.
*Σημαίνει ότι θα θεσμοθετήσουμε το δικαίωμα γάμου για όλα τα πρόσωπα.

Τέλος τι σημαίνει δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη;
Σημαίνει :

*Ενίσχυση των λειτουργών της και ενίσχυση της ανεξαρτησίας τους. Ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης της σχέσης εμπιστοσύνης της με τους πολίτες.
*Επιτάχυνση της απονομής της, ψηφιοποίηση και βελτίωση των υποδομών της.
*Κόψιμο του ομφάλιου λώρου ανάμεσα στη δικαστική και την εκτελεστική εξουσία».

Πηγή; Documento


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">