Recents in Beach

Συνέντευξη της Βιβής Ιγγλέζου στο Thessgoal.gr: ”Αν χρειαστεί να πέσεις δέκα φορές να σηκωθείς τις έντεκα…”.

 


Η γυναικεία ομάδα Μπάσκετ του Άρη πρωταγωνιστεί για μια ακόμη χρονιά στα παρκέ του Πρωταθλήματος με την πρωτιά στον βόρειο όμιλο και το Thessgoal.gr με τον Δημοσιογράφο Λάμπρο Παπαδή, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μία εκ των πρωταγωνιστριών στην φετινή προσπάθεια των κοριτσιών με το έμβλημα του ”Θεού του Πολέμου” στο στήθος και αυτή είναι η Καλαθοσφαιρίστρια του Άρη Βιβή Ιγγλέζου η οποία με την φανέλα με το Νο 77! αγωνίζεται στον σύλλογο.


Η 25χρονή Βιβή Ιγγλέζου μας μίλησε για την φετινή πορεία της ομάδας, τις προκλήσεις του ομίλου, τα σκληρά ματς της χρονιάς που προηγήθηκαν και αυτά που έρχονται, για την μάχη στα Play Off αλλά και φυσικά για την ίδια, τα όνειρα της, τους στόχους της, τις σπουδές της σε σχέση με την Φυσική Αγωγή, τα προβλήματα στον χώρο του γυναικείου αθλητισμού αλλά και για τον αν ποτέ της θα συμμετείχε σε ριάλιτι επιβίωσης.

Σε σχέση με το πιο δύσκολο κομμάτι που έχει φέρει την πρωτιά στην ομάδα του Άρη μέχρι στιγμής όπως δήλωσε είναι η προπόνηση…”Όλη η χρονιά για εμάς είναι μια προετοιμασία, προετοιμαζόμαστε για κάτι καλύτερο για του χρόνου και δεν υπάρχει άλλος στόχος πέρα από την άνοδο. ”.

Το πιο δύσκολο κομμάτι σε επίπεδο κρίσιμου παιχνιδιού όπως μας δήλωσε ήταν το παιχνίδι με το Ρύσιο…”Ήταν ένα ματς με πολύ «ξύλο» ήμασταν και σχετικά κοντά στο σκορ μέχρι και το τρίτο δεκάλεπτο κάτι το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει μέχρι στιγμής, οπότε υπήρχε πίεση…Αλλά πρέπει να υπάρχουν και τέτοια παιχνίδια, ώστε να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε γιατί τα Play Off είναι κοντά και δεν θα είναι εύκολα.”.



Αναφορικά με την συμμετοχή της στην Εθνική Ελλάδος η Βιβή Ιγγλέζου δήλωσε: ”Είχα πάντα κλήσεις για τα κλιμάκια της Εθνικής και τo 2016 όταν κατακτήσαμε τον τίτλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.”

Η Ιγγλέζου στην συνέχεια σχολίασε και τις προκλήσεις αλλά και τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού σε ότι έχει να κάνει με την επαγγελματικότητα του μοντέλου του γυναικείου μπάσκετ και αθλητισμού…”Θεωρώ δεν υπάρχει αθλητική παιδεία από τις μικρές ηλικίες έτσι και αλλιώς, δεν υπάρχει πλάνο από τα φυτώρια να τα ενσωματώσουν, να προπονηθούν, να πλαισιώσουν τις ομάδες…Δεν υπάρχουν σίγουρα και τα λεφτά…Οπότε όλα γυρνούν γύρω από το Πανεπιστήμιο και στο βρες μια δουλειά ώστε να συντηρηθείς και κάπου εκεί το όνειρο σταματάει.”.


Μοιραία λοιπόν από την παραπάνω απάντηση η κουβέντα πήγε και στις σπουδές της Ιγγλέζου πάνω στην Φυσική Αγωγή…”Έχω αποφοιτήσει από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ειδικότερα από το Τμήμα φυσικής αγωγής και εργάζομαι ως personal trainer ! Ο λόγος που το επέλεξα πέραν του ότι όλη μου την ζωή ασχολούμαι με τον αθλητισμό είναι και γιατί πάντα σαν Αθλήτρια είχα ιδιαίτερη μεταχείριση από τους γυμναστές μου και όλοι ενδιαφέρονται πάντα για τους αθλητές πως θα τους κάνουν καλύτερους, πιο γρήγορους, πιο αποτελεσματικούς και με προβλημάτιζε που κανείς δεν ασχολούνταν με τον σεβασμό που αρμόζει σε κόσμο που δεν είναι απαραίτητα Αθλητής!!!

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ασχοληθώ με ομάδες ανθρώπων που ένιωθα ότι χρειάζονταν περισσότερο τη βοήθεια μας και γι’ αυτό και επικεντρώθηκα σε άτομα τρίτης ηλικίας, σε έγκυες, σε άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση λόγω περιττών κιλών, σε άτομα με παχυσαρκία καθώς και σε ανθρώπους που ο τρόπος εργασίας τους δημιουργεί προβλήματα στη κίνηση ή τους προκαλεί έντονο στρες με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλες συναισθηματικές διαταραχές! Πιστεύω ακράδαντα ότι μέσα από την άσκηση μπορείς να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και να ξεπεράσεις οποιοδήποτε πρόβλημα σου φαίνεται μεγάλο και θέλω να είμαι εκεί δίπλα σε όλους όσους έχουν την θέληση να το κάνουν και απλά δεν έβρισκαν τον άνθρωπο που θα τους στήριζε! Ελπίζω πολύ σύντομα να καταφέρω να έχω και το δικό μου χώρο, για να μπορώ να φιλοξενώ ακόμη περισσότερο κόσμο που ψάχνει αυτό το κάτι για να ασχοληθεί με την άσκηση!”.

Η καθημερινότητα για μια Αθλήτρια σαν την Βιβή Ιγγλέζου δεν περιλαμβάνει πολλά κενά ενώ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά…”Nομίζω ότι όλες οι μέρες είναι Δευτέρες…Στα κόκκινα.. Αλλά όταν προκύπτει κάποιο ρεπό μόνο τότε να φύγουμε για να πάμε μια εκδρομή.”

Από κάπου ξεκινούν όλα και έτσι το ερέθισμα για την 25χρονή Βιβή για να αγαπήσει το άθλημα και να ασχοληθεί με το Μπάσκετ ήταν όπως μας λέει…”Είμαι από τα Διαβατά από το δυτικό μέρος της πόλης και δεν είχαμε πολλές δραστηριότητες από παιδιά, οπότε το πρώτο πράγμα που ξεκίνησα να κάνω γιατί ήταν κοντά από θέμα απόστασης ήταν το Μπάσκετ…Δοκίμασα και άλλα αθλήματα όπως Βόλει και Κολύμβηση αλλά με ιντρίγκαρε πιο πολύ το Μπάσκετ…”.

Για τον φετινό Άρη στο γυναικείο Μπάσκετ υπάρχει άραγε ταβάνι και ποιοι είναι οι επόμενοι άμεσοι στόχοι για την νέα χρονιά; με την Ιγγλέζου να μας εξηγεί…”Δεν μου αρέσει να μιλάω για πολύ αργότερα και θεωρώ ότι σαν πρώτο στάδιο πρέπει ο Άρης να ανέβει στην Α1 που του αξίζει φυσικά και να σταθεροποιηθεί και μόνο με την σκληρή δουλειά που κάνουμε και με τους σημαντικούς και αξιόλογους ανθρώπους που πλαισιώνουν την ομάδα και την αγαπούν, θεωρώ ότι μπορούν να την πάνε και σε καλύτερο επίπεδο και να την πάνε και στην Ευρώπη…Αυτοί οι άνθρωποι πονάνε την ομάδα και είναι πολύ κοντά μας και τους ευχαριστούμε.”

Η οικογένεια παίζει πάντα έναν ρόλο σημαντικό κ’ υποστηρικτικό και ειδικά στην περίπτωση της Βιβής Ιγγλέζου πολύτιμο με την ίδια να κάνει αναφορά στην οικογένεια της και τους κοντινούς της ανθρώπους…”Η οικογένεια μου, οι γονείς, ο αδερφός μου, ο σύντροφος μου όλοι τους με στηρίζουν πάρα πολύ και τους ευχαριστώ απο καρδιάς..”.

Σε σχέση με την μόδα που επικρατεί στα τηλεοπτικά δρώμενα με πρώην και νυν Αθλητές και Αθλήτριες, να πηγαίνουν σε ριάλιτι επιβίωσης και για το άν η ίδια η Βιβή Ιγγλέζου θα πήγαινε απαντάει…”Θα μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα όλου αυτού αν δεν ήταν ριάλιτι…Αν μου έλεγαν θα είσαι σε ένα καμπ έξι μήνες θα πηγαινα και να σου πώ την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει και το χρηματικό αντίτιμο και τσάμπα ας ήταν και να ήμασταν όλοι Αθλητές και να περνούσαμε τις ίδιες προκλήσεις, με το φαγητό και να έπρεπε να επιβιώσουμε ναι θα μου άρεσε πάρα πολύ αλλά όπως είπα με τις κάμερες δεν θα μου άρεσε…”.

Η 1η Φεβρουαρίου ως μαύρη επέτειος μνήμης της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού έχει χαρακτεί στο DNA του συλλόγου και του Ελληνικού Αθλητισμού ως μαύρη σελίδα βίας και φυσικά η Βιβή έστειλε το δικό της μήνυμα κατά της βίας εντός και εκτός του αθλητισμού…”Ο Αθλητισμός ενώνει και δεν χωρίζει, πόσο μάλλον όταν φτάνουμε σε τέτοιες καταστάσεις…Να αγαπήσουμε το αθλητισμό χωρίς να υπάρχουν έχθρες, βία και πόσο μάλλον τέτοια φρικτά εγκλήματα.”.


Η μάχη των Play Off για την ομάδα του Άρη ξεκινάει τον ερχόμενο Μάρτιο και η Ιγγλέζου ζητά απο τον κόσμο της ομάδας που έχει αποδείξει το μεγαλείο του και το πόσο λατρεύει αυτό το έδοξο τμήμα του Συλλόγου, να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την ομάδα…”Ο Άρης έχει έναν απίστευτο κόσμο και θα ήθελα να τους ζητήσω να έρθουν στο γήπεδο και να μας στηρίξουν με την παρουσία τους στην μάχη που θα δώσουμε στα Play Off.”.

Πριν την ευχαριστήσουμε για την πολύ όμορφη κουβέντα που είχε μαζί μας ζητήσαμε από την Βιβή Ιγγλέζου να μας πει το τι θα συμβούλευε ένα κορίτσι σε ηλικία ακόμα δημοτικού σχολείου, για τα όνειρα της και την επιθυμία της να ασχοληθεί με το Μπάσκετ και γενικά με τον Αθλητισμό…”Αν χρειαστεί να πέσεις δέκα φορές να σηκωθείς τις έντεκα…”.

Πηγή: Τhessgoal.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">