Recents in Beach

Αλέξης Τσίπρας / Βαθιά θλίψη για τον άδικο χαμό και του κυβερνήτη Ευστάθιου Τσιτλακίδη

 


Τη βαθιά του θλίψη για τον άδικο χαμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό και του κυβερνήτη του μοιραίου F-4 της πολεμικής μας αεροπορίας, Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που έφυγε στην ώρα του καθήκοντος. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.




 Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά την συμπλήρωση δύο ημερών από την συντριβή του μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, ότι «σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ ουσιαστικά ολοκληρώνει την διαδικασία αναζήτησης πιθανών επιζόντων και μετατρέπει τις σε εξέλιξη επιχειρήσεις στον Κυπαρισσιακό Κόλπο σε διαδικασία αναζήτησης του νεκρού και του αεροσκάφους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ήδη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αποφασίσει αυτές να συνεχιστούν μέχρι να υπάρξει απτό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται προσπάθεια ταχείας επισκευής προβλήματος στον ένα κινητήρα του ωκεανογραφικού «Ναυτίλος» (A478), προκειμένου να πλεύσει στην περιοχή.


Πηγή: Η ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">