Recents in Beach

Εξετάσεις στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα για το Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά

 Υποτροφίες για μαθητές/τριες για την

Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα και την περιοχή της Θράκης

 

Για μαθητές/τριες από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου

 

Από το Center for Talented Youth (CTY) Greece του

Κολλεγίου Ανατόλια

 

Εξετάσεις

Αλεξανδρούπολη, 18 Φεβρουαρίου 2023

Ορεστιάδα, 19 Φεβρουαρίου 2023

 

Την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTYGreece του Κολλεγίου Ανατόλια έχουν τα χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά της Αλεξανδρούπολης, της Ορεστιάδας και της ευρύτερης περιοχής. Οι εξετάσεις για πρόσβαση στα προγράμματα θα διεξαχθούν στην Αλεξανδρούπολη (18 Φεβρουαρίου 2023) και στην Ορεστιάδα (19 Φεβρουαρίου 2023) και σε αυτές μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές/τριες από Β’ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου.

Από το 2013, το CTY Greece σχεδιάζει καινοτόμα και διαδραστικά προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές δεξιότητες, βάθος και εύρος σκέψης, και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Τα προγράμματα είναι Online Σύγχρονης Διδασκαλίας, Online Ασύγχρονης Διδασκαλίας, Σαββατοκύριακου και Θερινά και προϋποθέτουν την αξιολόγηση των μαθητών/τριών μέσω εξετάσεων που έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY).

Με την εγγραφή τους στις εξετάσεις τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν νέο συναρπαστικό κόσμο μάθησης, να γίνουν μέλη μίας δραστήριας κοινότητας, και να διεκδικήσουν, βάσει οικονομικών κριτηρίων, υποτροφίες που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη των δωρητών του.

Οι εξετάσεις διοργανώνονται κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα, ενώ φέτος το Κέντρο επανέρχεται στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και για πρώτη φορά διοργανώνει εξετάσεις στην πόλη της Ορεστιάδας. Οι εξετάσεις θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά του ακριτικού νομού να εξασφαλίσουν τη θέση τους στα προγράμματα και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει, ειδικά για την περιοχή του Έβρου, η Eurobank ως δωρήτρια του προγράμματος, για το Θερινό Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετάσχουν, επίσης, μαθητές και μαθήτριες από άλλες περιοχές της Θράκης και να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στα προγράμματα, καθώς και τις υπόλοιπες διαθέσιμες υποτροφίες του CTY Greece.

 

Στοιχεία για τον νομό Έβρου

 

Από το 2013 μέχρι σήμερα, σχεδόν 7.000 μαθητές και μαθήτριες από Γ΄ Δημοτικού έως Β΄ Λυκείου έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα του CTY Greece.. Περισσότερα από 1.500 παιδιά - ποσοστό μεγαλύτερο του 56% - έχουν λάβει υποτροφία για τα θερινά προγράμματα με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα.

Από την περιοχή του Έβρου:

·         130 μαθητές/τριες έχουν λάβει μέρος στις εξετάσεις

·         72 κρίθηκαν επιλέξιμοι για τα προγράμματα

·         36 παρακολούθησαν κάποιο από τα προγράμματα του Κέντρου

·         19 παρακολούθησαν τα θερινά προγράμματα του Κέντρου

·         12 έλαβαν υποτροφία (8 από Αλεξανδρούπολη και 4 από Ορεστιάδα)

Πληροφορίες για τις εξετάσεις

 


Οι εξετάσεις είναι στα ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου.

Για τη συμμετοχή απαιτείται εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας https://www.cty-greece.gr/el/exams όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα, τις ημερομηνίες εγγραφών και δείγματα των τεστ.

Αναλυτικές οδηγίες για τις εξετάσεις και την πρόσβαση στον τόπο διεξαγωγής τους θα αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους εγγεγραμμένους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε απευθείας με το γραφείο του CTY Greece: Τηλ.: 2310 332625,  2310398253. Email: cty@anatolia.edu.gr

 


·  Το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού επιστημονικού οργανισμού European Council of High Ability (ECHA). Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (JHU CTY). Μεγάλοι δωρητές του Κέντρου είναι η τράπεζα Eurobank και η εταιρία Lidl Ελλάς. Δωρητές είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η εταιρία Netcompany-Intrasoftη εταιρία Star Bulk Carriers Corp., και η Deloitte. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">