Recents in Beach

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Περιφερειακού Συμβούλου με την Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση – Χρήστος Μέτιος

 


Ονομάζομαι ΓΡΑΜΜΕΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ και είμαι γεννημένος στις 03 Οκτωβρίου 1985.

Πατέρας μου ήταν ο αείμνηστος Ιωάννης Γραμμενίδης, φαρμακοποιός και πρώτος δήμαρχος του Δήμου Τριγώνου (1999-2003) και για πολλά χρόνια αυτοδιοίκητο στέλεχος του βορείου Έβρου.


Μεγάλωσα στα Δίκαια Τριγώνου στην Ορεστιάδα, όπου τελείωσα το Δημοτικό και συνέχισα την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 5ο Γυμνάσιο και στο 3ο Ενιαίο Λύκειο Αλεξανδρούπολης.


Τελείωσα τις σπουδές μου στην Ιταλία, τόπο καταγωγής της μητέρα μου, στη συνέχεια μετακόμισα στο Λονδίνο, οπου ασχολήθηκα με το τομέα του homecare ως συνέχεια των σπουδών μου στη φαρμακευτική.



Από τα μαθητικά μου χρόνια η ενασχόληση με τα κοινά, αποτελεί κομμάτι της ζωής μου. Σε ηλικία 15 ετών , συμμετέχω στην επανίδρυση της μαθητική οργάνωση Μ.Α.ΚΙ Αλεξανδρούπολης, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα προέδρου. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων νιώθω την ανάγκη να αποκοπώ από τους κομματικούς μηχανισμούς και να αφιερωθώ στις σπουδές μου, χωρίς όμως να αποκοπώ ποτέ από την ίδια την πολιτική ως “έννοια”. Συμμετέχω σε πολλά forum σε όλη τη Ευρώπη και “μπολιάζομαι” με μια νέα κουλτούρα πολιτικής συμμετοχής, μακριά από κομματικές οργανώσεις αλλά με ενεργή συμμετοχή στα κοινά προβλήματα, βασισμένη στο διάλογο και την ανταλλαγή επιχειρημάτων.


Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ξεκινώ την ανάπτυξη του πρώτου περιφερειακού δικτύου φαρμακείων πανελλαδικά. Το νομοθετικό πλαίσιο δεν βοηθά, αλλά η επιμονή και η σκληρή δουλειά βάζουν τα θεμέλια για αυτό που στη συνέχεια θα ακολουθούσε.

Μεγαλωμένος στο ακριτικότερο σημείο της χώρας, με ένα πληθυσμό που γινόταν όλο και πιο γερασμένος, παρατήρησα ότι η δημογραφική συρρίκνωση θα έχει ως επακόλουθο τον κοινωνικό αποκλεισμό, αυτών των ανθρώπων.


Αντιλαμβάνομαι ότι οι άνθρωποι της 3ης ηλικίας, που έχουν “αποκλειστεί” στο βόρειο Έβρο, μπορεί να μην αποτελούν μέρος των οικονομικών πολιτικών του κλάδου υγείας, αλλά αξίζουν να έχουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αντίστοιχου επιπέδου με τα αστικά κέντρα.


Ιδρύω λοιπόν το πρώτο μου φαρμακείο στο Φυλάκιο, ένα χωριό μόλις 300 κατοίκων και λίγα χρόνια αργότερα έρχομαι αντιμέτωπος με την απώλεια του πατέρα μου που διατηρούσε φαρμακείο στα Δίκαια. Η απώλεια αυτή με πεισμώνει και καθορίζει την πορεία μου.


Αναλαμβάνω να υλοποιήσω μόνος μου, το κοινό μας όραμα, τη δημιουργία του “δικτύου φαρμακείων ΓΡΑΜΜΕΝΙΔΗΣ”, που σήμερα αριθμεί 6 φαρμακεία και 2 εξειδικευμένα καταστήματα ορθοπεδικών και καλλυντικών προϊόντων.


Παράλληλα με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα ανέπτυξα έντονη συνδικαλιστική δράση.


Έχω διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Έβρου και διανύω τη δεύτερη μου θητεία ως εκλέκτορας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μετά την εκλογή μου ως ανεξάρτητος υποψήφιος τον Νοέμβριο 2022.

Είμαι επίσης, ενεργό μέλος τοπικών συλλόγων και αιμοδότης.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">