Recents in Beach

Κυριάκος Μητσοτάκης / Θλιβερό σόου στη Βουλή – Εμφάνιση εκ του ασφαλούς χωρίς να έχει απέναντι τον Αλέξη Τσίπρα. (Βίντεο)

 


Προεκλογικό σόου με μόνη στόχευση να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, έστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Με αφορμή την τροπολογία για τις αλλαγές στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε εκ του ασφαλούς στο κοινοβούλιο, ξέροντας ότι δεν θα έχει απέναντί του τον Αλέξη Τσίπρα.


Μπροστά σε άδεια έδρανα, αφού προφανώς ούτε οι βουλευτές της συμπολίτευσης δεν ήξεραν ότι θα μιλήσει στη συζήτηση του νομοσχεδίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε για άλλη μια φορά να πείσει ότι η κυβέρνηση είναι κοντά στους ευάλωτους πολίτες, ανακατεύοντάς τα όλα: Τις ρυθμίσεις για τα καταπατημένα, την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το 2023 σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και φυσικά το Market Pass, για το οποίο περιχαρής δήλωσε ότι ήδη έχουν υποβληθεί 700.000 αιτήσεις χωρίς όμως να πει κουβέντα για την ακρίβεια που έστρεψε σ’ αυτό τους πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε παράλληλα να υπερασπιστεί την τροπολογία-τρικ με αλλαγές στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, που αναγκάστηκε το υπουργείο Οικονομικών να καταθέσει μεταμεσονύχτια χθες μπροστά στις αντιδράσεις για τη μη προστασία της πρώτης κατοικίας. Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση ακούγοντας τα δικαιολογημένα αιτήματα φτιάχνει «ένα πιο πυκνό δίχτυ ασφαλείας» για τους ευάλωτους δανειολήπτες, ενώ με θράσος πρόσθεσε: «Έχουμε κουραστεί να ακούμε "ξαναζεσταμένα" ψέματα περί εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών, οι οποίοι επίκεινται να γίνουν, από αυτούς που θεσμοθέτησαν τους πλειστηριασμούς».


Μάλιστα, ψευδώς υποστήριξε ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο «κάθε ευάλωτος έχει δυνατότητα να παγώσει κάθε αρνητική εξέλιξη», αφού οι προβλέψεις της τροπολογίας διατηρούν τον εθελοντικό τρόπο με τον οποίο μπορούν να κάνουν ρυθμίσεις τράπεζες και funds. 

«Πώς απαντάτε σε όλα αυτά; Γυρίζοντας την πλάτη σας στην ψήφισή τους» είπε εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Παίρνετε διαζύγιο από την κοινωνία. Μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και το διχασμό και μονίμως απόντες από μέτρα στήριξης της κοινωνίας» είπε.

Πολύ ευχαριστημένος με την εμφάνισή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την προεκλογική ομιλία του λέγοντας: «Οι εκλογές της άνοιξης θα φέρουν άνοιξη στον τόπο με ισχυρή εντολή στην προκοπή με αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη ΝΔ» 

Πηγή: H AYΓΗ
 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">