Recents in Beach

Πόπη Τσαπανίδου, στο Έθνος TV: «Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας - Δεν έχουμε περιθώρια να την αφήσουμε να μπει στην περιπέτεια που θέλει να τη βάλει ο κ. Μητσοτάκης»


 Συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Πόπης Τσαπανίδου, στο Έθνος TV (Αδάμος Ζαχαριάδης)

«Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας - Δεν έχουμε περιθώρια να την αφήσουμε να μπει στην περιπέτεια που θέλει να τη βάλει ο κ. Μητσοτάκης»

«Να πάνε όλοι στην κάλπη για να πάρουν οι ίδιοι αποφάσεις για τη ζωή τους» ζήτησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πόπη Τσαπανίδου, τονίζοντας ότι «η αποχή δίνει το κουμάντο της καθημερινότητας του καθενός μας στους άλλους». «Να ψηφίσουμε για την πολιτική αλλαγή», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην διαδικτυακή τηλεόραση του ethnos.gr.

«Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας. Ήδη οι προγραμματικές θέσεις των κομμάτων ξεδιπλώνονται. Το θέμα είναι μετά την κάλπη να γίνει μια προγραμματική σύγκληση. Όταν κανείς κινείται στον προοδευτικό χώρο, περιθώρια συνεννόησης υπάρχουν. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι πρώτο κόμμα, και τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού χώρου θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στην ψήφο του ελληνικού λαού. Γιατί δεν έχουμε περιθώρια να αφήσουμε τη χώρα να μπει στην περιπέτεια που θέλει να τη βάλει ο κ. Μητσοτάκης εκβιάζοντας την αυτοδυναμία της ΝΔ...», είπε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Δικές μας προτεραιότητες είναι η στήριξη των ευάλωτων ομάδων, η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, το να αναπνεύσει ξανά η μεσαία τάξη, να μπορέσει να ζήσει, να πάει σε μια τράπεζα ή στο Ταμείο Ανάπτυξης να πάρει ένα δανεισμό για να μπορέσει να δημιουργήσει! Σήμερα πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια έχουν μόνο οι λίγοι και ισχυροί!», τόνισε, κατακεραυνώνοντας την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη που «φτωχοποιεί ολοένα και περισσότερο την κοινωνία και εξαφανίζει τη μεσαία τάξη». «Εξυπηρετεί τους λίγους και η πλειοψηφία ζει με κουπόνια. Λένε ότι αυξήθηκε το εισόδημα και ο βασικός μισθός, όμως η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει μειωθεί κατά 25%. Τα πάντα γύρω μας έχουν ακριβύνει. Ξέρετε ότι οι πολίτες με βασικό μισθό 700 ευρώ έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης; Ο πληθωρισμός στα βασικά είδη διατροφής καλπάζει. Έχουμε φτάσει το 15,4%! Δεν μπορεί η κυβέρνηση να κοιτάει μόνο τα νούμερα που τη συμφέρουν. Οφείλει να ελέγξει τον πληθωρισμό στα τρόφιμα και τις τιμές της ενέργειας, αν μη τι άλλο», επισήμανε.

Απαντώντας στην ερώτηση περί μιας "κυβέρνησης ηττημένων" η εκπρόσωπος Τύπου είπε ότι «δεν θα βγαίνουν τα κουκιά» για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ δήλωσε αισιόδοξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές.

«Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μονάχα μια χρονική στιγμή, ενώ το μεγαλύτερο κοινό δεν εντοπίζεται καν από τους δημοσκόπους. Επιπλέον, όπως είδαμε και από την περίπτωση της Κύπρου δεν πέφτουν πάντα μέσα. Στο μεταξύ, οι αναποφάσιστοι, που θα κρίνουν εκτιμώ και το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι πάρα πολλοί. Και η μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc ελέγχεται για εικονικά τιμολόγια από χωματουργικές εργασίες! Και ξέρετε, όταν κανείς σκάβει το χώμα, ρίχνει και λίγο νερό, γίνεται λάσπη και αυτή τη λάσπη την πετάνε στον ανεμιστήρα, και επιστρέφει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.! Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα...», τόνισε, και συνέχισε: «Σημασία έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων κυρίως που αποτυπώνουν την καθημερινότητα του πολίτη. Και οι πολίτες αντιδρούν απέναντι σε αυτά, τους βλέπουμε πλέον να κατεβαίνουν όλο και συχνότερα στους δρόμους, αλλά δυστυχώς η απάντηση της αστυνομίας, με ευθύνη της κυβέρνησης, είναι πολύ άγρια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κόπωση των πολιτών, πάντως, που στις 18 του μήνα τους αδειάζει το πορτοφόλι σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ. Πρώτα θα νοιαστούν αυτοί οι άνθρωποι να καλύψουν τις ανάγκες τους και την αντίδρασή τους θα τη δείξουν κυρίως στις κάλπες».

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά -τομεάρχη Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.- είπε: «Είναι απολύτως σεβαστή, αλλά το αν είναι δίκαιη θα την κρίνει η πραγματικότητα και οι πολίτες. Ο Νίκος Παππάς θα είναι στα ψηφοδέλτιά μας και θα κριθεί στην κάλπη. Ας μην ξεχνάμε την εισαγγελική πρόταση για αθώωση των κατηγορουμένων λίγες ημέρες πριν, αλλά και την απόφαση για αθώωση του κ. Κρέτσου για την ίδια υπόθεση.

Η υπόθεση Παππά σε κάθε περίπτωση είναι πρωτοφανής, γιατί με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δεν άδειασαν τα δημόσια Ταμεία, αλλά σε αντίθεση με άλλα... "σκάνδαλα", γέμισαν με χρήμα! Και επιπλέον ρυθμίστηκε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας.

Κάθε σύγκριση με άλλες υποθέσεις είναι άστοχη. Δηλαδή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών τί απόφαση θα έπρεπε να λάβει ένα ειδικό δικαστήριο;».

Για το debate με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε: «Ελπίζω ο λαός να έμεινε ικανοποιημένος και να έβγαλε συμπεράσματα. Πάντως, εμείς αυτό που θέλουμε είναι να καθίσει απέναντι από τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ζητάμε χρόνια και χρόνια το αρνείται.

Ο κ. Μητσοτάκης στη βουλή έρχεται με ένα πάκο χαρτιά από τους λογογράφους του. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν διαβάζει από χαρτιά. Μπορεί να αντιπαρατεθεί ο πρωθυπουργός σε μια κουβέντα άμεση; Τί έχει να χάσει; Σαφώς είμαστε και ανοικτοί σε ένα debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών», προσέθεσε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">