Recents in Beach

Φταίει ο "Γάιδαρος" και χτυπάμε το "Σαμάρι"!!

 


Οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν , οι υπήκοοι συμβιβάζονται 

Του Σπύρου Δέδογλου

Όταν δεν μπορεί κάποιος να αντιληφθεί το αίτιο που δημιουργεί το οποιοδήποτε πρόβλημα, τότε χτυπάει το αποτέλεσμα, όπως στη γνωστή σε όλους λαϊκή παροιμία "φταίει ο γάιδαρος και χτυπάμε το σαμάρι".

Στην προκειμένη περίπτωση ο "γάιδαρος" είναι αυτός που δημιουργεί τις πολιτικές και το "σαμάρι" όλοι αυτοί οι οποίοι δέχονται το βάρος αυτών των πολιτικών.

Ποιος φταίει για την κατάντια της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα που την κατατάσσουν στην 108 θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ελευθερίας του τύπου, την στιγμή που η Μπουτσουάνα βρίσκεται στην 98;

Δεν φταίνε οι πολιτικές, που όχι μόνο επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες των μεγάλων ΜΜΕ, οι οποίοι είναι ολιγάρχες, να παίζουν παιχνίδια αλλά συμμετέχουν κιόλας σε αυτά;

Οι δημοσιογράφοι είναι αυτοί, που κατ' εντολή των αφεντικών τους μεταφέρουν το αποτέλεσμα, αυτό δηλαδή που έχουν συμφωνήσει τα αφεντικά τους με τον "γάιδαρο", και δεν είναι άλλο από την προπαγάνδα και τα fake news.

Ένα μέρος της κοινωνίας βρίζει τους δημοσιογράφους, οι οποίοι μπροστά στο οικονομικό όφελος δεν προστατεύουν ούτε την προσωπικότητα τους, και ένα άλλο αποδέχεται αυτήν την κατάσταση και συμβιβάζεται μαζί της.

Οι πολίτες με άποψη και με συμμετοχική διάθεση θα πρέπει αντιδράσουν σε αυτό το σύστημα που  εκτρέφει τη μη Δημοκρατία, οι υπήκοοι συμβιβάζονται.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του, μετά τις εκλογές, εκτός των άλλων έχουν πολύ δουλειά για να φέρουν ποιότητα στη δημοκρατία, να την εμβαθύνουν.

Εμείς όλοι οι αριστεροί -προοδευτικοί πολιτικοί πρέπει να εντείνουμε τον διάλογο με τους πολίτες. Μετά τη νίκη και την πολιτική αλλαγή στις 21 του Μάη τους κάνουμε συμμάχους στην διαμόρφωση πολιτικών, ζητάμε την συμμετοχή τους.

Έχουμε πολύ δουλειά και θα την κάνουμε.

Σπύρος Δέδογλου

Υποψήφιος Βουλευτής Έβρου

ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">