Recents in Beach

4 χρόνια εμπαιγμός και απαξίωση με υπογραφή Μητσοτάκη.

 


Άρθρο παρέμβαση του Μενέλαου Μαλτέζου στα αθηναϊκά ΜΜΕ για τα προβλήματα του Β.Έβρου.

Σε συχνά επικοινωνιακά σόου και επισκέψεις - αστραπή, τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και άλλων κυβερνητικών στελεχών, σχεδόν αποκλειστικά με φόντο τον πολυδιαφημισμένο φράχτη του Εβρου, εξάντλησε το δήθεν «ενδιαφέρον» και την «ευαισθησία» της για τον βόρειο Εβρο η κυβέρνηση της Ν.Δ., την τετραετία που μας πέρασε.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε απολύτως τίποτα για το μείζον θέμα της δημογραφικής κατάρρευσης του βόρειου τμήματος του νομού μας, παρά τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ανερυθρίαστα, σε επίσκεψή του στην περιοχή τον περασμένο Ιανουάριο, ερωτηθείς για το θέμα, μίλησε σαν πρόεδρος κόμματος που δεν έχει κυβερνήσει ούτε μία μέρα σε αυτόν τον τόπο: «Με προβληματίζει η δημογραφική συρρίκνωση συνολικά της Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης... Ελπίζω και εύχομαι, και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, όταν θα κάνουμε την επόμενη απογραφή, αυτή να έχει αντιστραφεί», είπε χαρακτηριστικά.


Απολύτως καμία πρωτοβουλία δεν υπήρξε 4 χρόνια τώρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής «αιμορραγίας» που υφίστανται οι τοπικές επιχειρήσεις από τη στροφή των πολιτών προς τις αγορές της Βουλγαρίας και της Τουρκίας για καύσιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, μέχρι και για τρόφιμα.


Παρά τις ρεαλιστικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους αρμόδιους φορείς και την τεράστια αγωνία των επαγγελματιών αλλά και των εργαζομένων, η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει, με τη μία επιχείρηση μετά την άλλη είτε να απολύει κόσμο είτε να βάζει λουκέτο, επιτείνοντας την ανεργία και την αποβιομηχάνιση του τόπου. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που η απώλεια φορολογικών εσόδων για το κράτος είναι πραγματικά μεγάλη.

Αναρίθμητα είναι τα λουκέτα και σε τραπεζικά υποκαταστήματα τα τελευταία 4 χρόνια, χωρίς να λείπουν οι αποφάσεις ακόμη και για απομάκρυνση ΑΤΜ από χωριά του κεντρικού και βορείου Εβρου, τα οποία οι διοικήσεις των τραπεζών κρίνουν ως ασύμφορα, αναγκάζοντας τους κατοίκους να μετακινούνται αρκετά χιλιόμετρα για τις συναλλαγές τους.

Στον τομέα της Υγείας, οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά είχε απαξιώσει, αφήνοντάς το «ακέφαλο» και χωρίς δική του διοίκηση και προϋπολογισμό, συνεχίζονται, ενώ και το Κέντρο Υγείας Δικαίων, που τον περασμένο Φεβρουάριο κινδύνευσε να μείνει χωρίς παιδίατρο, λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο του ελάχιστου προσωπικού του.

Εν ολίγοις, κ. Μητσοτάκη, τα όμορφα λόγια όμορφα καίγονται. Οι πολίτες του βορείου Εβρου ζουν μια πραγματικότητα που απέχει πολύ από το αφήγημα της κυβέρνησης της Ν.Δ. για ανάπτυξη και ευημερία. Με την «καραμέλα» του «Επους του Εβρου» το 2020 και μοναδικό έργο την επέκταση του φράχτη, τα νοικοκυριά δεν ευημερούν, οι επιχειρήσεις δεν σώζονται και ο πληθυσμιακός μαρασμός δεν αναστρέφεται. Χρειάζονται αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, με δημιουργία θέσεων εργασίας, με πραγματικά κίνητρα για επενδύσεις και για παραμονή των κατοίκων στον τόπο τους. Η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ο μόνος τρόπος για να αναγεννηθεί ο βόρειος Εβρος και να επιστρέψει στους πολίτες το αίσθημα δικαιοσύνης, ασφάλειας και ελπίδας!


*Οικονομολόγος, υποψήφιος βουλευτής Εβρου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.


4 χρόνια εμπαιγμός και απαξίωση με υπογραφή Μητσοτάκη | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">