Recents in Beach

Τους πήρε “παραμάζωμα” στη Βουλή! Παρέμβαση Νίκου Παππά: «Κρύφτηκε ο Μητσοτάκης. Καμία απάντηση για την καταστροφή από τις φωτιές – Ζείτε μια προσαρμογή, μείνατε με τους έμμεσους φόρους και χωρίς τις επιδοτήσεις»«Κρύφτηκε ο Μητσοτάκης. Καμία απάντηση για την καταστροφή από τις φωτιές – Ζείτε μια προσαρμογή, μείνατε με τους έμμεσους φόρους και χωρίς τις επιδοτήσεις»

«Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης κρύφτηκε. Παρουσία στη Βουλή σημαίνει και απαντήσεις. Ήρθε εδώ και έκανε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Είπε τα συλλυπητήριά του για τα παλικάρια μας που χάσαμε με το Canadair, αλλά ουδεμία απάντηση κάθισε να δώσει.

Ούτε για το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ που παρουσιάσατε με τυμπανοκρουσίες τον Μάρτιο του 2022 και δεν έχει γίνει τίποτα. Ούτε για την -πρώτη φορά στα χρονικά- εκκένωση πρωτεύουσας νομού, της Λαμίας στο βόρειο τμήμα της.

Ούτε για τις φωτιές στο Βελεστίνο, στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου, ούτε για τους πέντε νεκρούς.

Ούτε για την πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου για ειδική συνεδρίαση για τα ζητήματα αυτά. Ούτε, βεβαίως, για τις αποκαλύψεις που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την παρακολούθησή του», τόνισε ο Νίκος Παππάς, επικρίνοντας την ολιγόλεπτη παρουσία του κ. Μητσοτάκη, μόνο για μια τοποθέτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ακόμα: «Είστε τέσσερα χρόνια κυβέρνηση. Δεν υπάρχει το “θα τα πούμε μετά τα συλλυπητήρια”. Την ίδια ώρα που θα λέμε “συλλυπητήρια” θα μιλάμε και για τις ευθύνες. Για τα οργανικά κενά της πυροσβεστικής, την απαξίωση της δασικής υπηρεσίας, για τον παλαιωμένο εξοπλισμό, για το γεγονός ότι υπηρετείτε το δόγμα των εκκενώσεων».

Ο ίδιος τόνισε ότι η Ν.Δ. ζει μια «προσαρμογή» αυτή τη στιγμή. Και εξήγησε: «Την περίοδο 2019 – 2023 είχατε τη δυνατότητα να αυξήσετε το δημόσιο χρέος 50 δισ. ευρώ και αυτό διαμόρφωσε συναινέσεις γύρω από την πολιτική σας. Τώρα συνειδητοποιείτε ότι έχει εκλείψει αυτή η συνθήκη και περνάτε στην περίοδο των περιοριστικών πολιτικών.

Σας έχει μείνει γυμνό το εργαλείο των αυξημένων έμμεσων φόρων, χωρίς τις επιδοτήσεις, και θέλετε να επιστρέφετε στην κοινωνία ένα μικρό κομμάτι από τα έσοδα που μαζεύετε. Η κοινωνία θα μείνει πολύ σύντομα με τους ακριβούς λογαριασμούς, με τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων, με την πανάκριβη βενζίνη, με τη μειωμένη αγοραστική της δύναμη».

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, κάλεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει στα περί «σχετικοποίησης της εθνικής κυριαρχίας» και «στην προαναγγελία υποχωρήσεων απέναντι σε μία επιθετική, αναθεωρητική Τουρκία». Για να προειδοποιήσει αμέσως μετά: «Απέναντί σας θα έχετε, σας το λέμε από τώρα, την προοδευτική αριστερή δημοκρατική παράταξη της χώρας αν πάτε σε λύσεις οι οποίες αμφισβητούν τη συνθήκη Διεθνούς Δικαίου, μέσα στην οποία πολιτευτήκαμε την περίοδο 2015 – 2019 και είχαμε περιορίσει την Τουρκία σε έναν ρόλο άλλον από αυτόν που έχει διεκδικήσει και, δυστυχώς, εφαρμόσει με τις δικές σας καθυστερήσεις».

Με αφορμή τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε, ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τους προέδρους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της ΓΣΕΒΕΕ, ο Νίκος Παππάς ανέφερε: «Ακούσαμε τον κ. Παπαθανάση να επαίρεται για το σχέδιο Πισσαρίδη. Η μικρομεσαία επιχείρηση ξέρει ότι αυτό το σχέδιο είναι το συνώνυμο της καταστροφής της.

Οι ΜμΕ αποκλείονται από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Μόνο το 4% αυτών έχει πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης, μόνο το 6% στο ΕΣΠΑ». Έκανε, επίσης, λόγο για «τροπολογία Μπρατάκου, που αναβάλλει τις επιμελητηριακές εκλογές για να προλάβει να πάει να γίνει πρόεδρος στα επιμελητήρια ενώ είναι υφυπουργός». Για να καταλήξει: «Έχετε καταλάβει τι αναστάτωση έχετε προκαλέσει στην οργανωμένη επιχειρηματικότητα με αυτή την τροπολογία; Πάτε για επταετία από την τελευταία φορά που έγιναν εκλογές στα επιμελητήρια. Δεν υπάρχει όριο στον καθεστωτισμό.

thefaq.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">